Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Telewizja nowej generacji - odradzam
Autor Wiadomość
PavelZet 
Klikacz

Wysłany: 04-07-2024, 11:40   Telewizja nowej generacji - odradzam

Jest takie coś w ofercie Play o czym sami piszą: „ to pakiet kanałów telewizyjnych oraz punkty, które można wymienić na serwisy i pakiety dodatkowe. Daje to sporą swobodę…”

I tyle marketingu – bo rzeczywistość jest taka

Umowa zawarta z dniem 1 maja – w salonie. Co miesiąc 30 pkt w ramach abonamentu – dokupuje paczkę dodatkowych 20 pkt i wymieniam na usługę. Rewelacja – prawda? Wychodzi Netflix 4K za 25 zł (koszt paczki dodatkowych punktów). Tak - do ostatniego dnia okresu za który zapłaciłem. Bo przychodzi 1 dzień nowego okresu – chce wznowić paczkę 20 pkt dodatkowych (wyłączam jej naliczanie zawsze) i opłacić ponownie jak nie Netflix to Canal Plus lub HBO. Wg. Tej ich zasady swobody i dowolności o której piszą i którą się reklamują.

Początek 2 miesiąca – paczka 20 pkt przedłużyła się (choć jakieś info o stronie której nie da się otworzyć pojawiło się), Netflix już nie, zaczęło sypać jakimiś błędami. Telefon na infolinię – mogę to Panu włączyć za dodatkowe 60 zł/mc. Jeszcze raz opisuje, że to TV nowej generacji i są tam punkty nie złotówki. Czekam - w końcu włączył.
    Początek 3 mc – tym razem nie mogłem włączyć tej paczki dodatkowych punktów – błędy, problemy z weryfikacją, informacje , że strona nie działa. Chat – poszło w miarę sprawnie konsultant to włączył - ale czas zmarnowany. Włączam Canal Plus wieczorem – za drugim razem zaskoczyło
    Teraz (wczoraj) – zakupiłem paczkę 40 pkt, wybrałem Max Standard za 25 pkt. Powinno zostać 15 – zostało 5. Ich wspaniały system informatyczny ukradł 10 pkt. Zgłoszenie, kilka telefonów, chat z konsultantem – zero efektu.

Są tak tragicznie nieprzygotowani do obsługi swojej oferty, że szkoda czasu, nerwów i zachodu na to wszystko. Piszę zgłoszenie do lokalnego rzecznika ochrony praw konsumenta – już nie chce tego produktu który nawet w małej części nie odzwierciedla tego co piszą i mówią o nim sami. Szkoda też czasu na walkę z ich amatorszczyzną w obsłudze.

Na marginesie – punktacja jest złośliwa. Zawsze, ale zawsze brakuje 5 pkt na jakąś dodatkową usługę. Kupisz Netflixa – zostanie ci 5 pkt – a coś interesującego to koszt co najmniej 10 pkt. Kupisz Max tak samo. Przećwiczyłem różne kombinacje – swoich punktów i paczek dodatkowych i zawsze jest albo o 5 pkt za mało, albo zostaje 5 pkt których nie da się wydać na nic wartościowego. A 5 pkt dodatkowo nie sprzedają.

play_pkt.png
W Play 90-75 daje 5.
Plik ściągnięto 153 raz(y) 105,1 KB

PavelZet 
Klikacz

Wysłany: 04-07-2024, 12:09   Re: Telewizja nowej generacji - odradzam

dziwne chciałem edytować stary post a nie pisać nowy - przepraszam

Ksiaze661 
Klikacz

Wysłany: 08-07-2024, 21:44   

Czy ja mogę kupić sam dekoder bez abonamentu wiem że jest opcjai czy wszystkie,aplikacje będą mi działać na tym dekoderze po zalogowaniu się do aplikacji.
Pozdrawiam ksiaze661

slawek1219 
light master

Wysłany: 10-07-2024, 22:57   

Będą

slawek1219 
light master

Wysłany: 10-07-2024, 22:58   

To normalny android
tylko launcher Playa

Ksiaze661 
Klikacz

Wysłany: 15-07-2024, 22:02   

A jak można zaloować się na swoje konto google , mimo logpwania piszw pisze zostałeś wylogowany, blokoda hdmi na dźwięk.
Działa tylko blutooth.
Pozdrawiam ksiaze661

KurskiJacek 
Klikacz

Wysłany: 09-09-2024, 09:34   

Ksiaze661 napisał/a:
Czy ja mogę kupić sam dekoder bez abonamentu wiem że jest opcjai czy wszystkie,aplikacje będą mi działać na tym dekoderze po zalogowaniu się do aplikacji.
Pozdrawiam ksiaze661

Ryzykowna opcja :> Play bedize forsował odpalenie swojego Launchera...
Po drugie, to w zasadzie bez sesnu jest kupowanie tego ZPlayowanego AndroidBoxa, skoro mozna kupic czytego, w ktorym nikt nie bedize Ci grzebał zdalnei od Playa.

KurskiJacek 
Klikacz

Wysłany: 09-09-2024, 09:35   

slawek1219 napisał/a:
To normalny android
tylko launcher Playa

No nie tylko, bo sa tam jeszcze dodatkowe serwisy, m.in do zdalnego dostepu, diagnostyki, ktore sobie tam PLay wymyslił i wsadził ...Pewnie mogą go i zdalnie zaktualizwać siłowo :P A jak w nowym sofcie ktos bedzie chciał blokować wszystko dla użytkownikow niemajacych konta Play ?

Odpowiedz do tematu