Telewizja nowej generacji - odradzam |
Autor |
Wiadomość |
PavelZet
Klikacz
|
Wysłany: 04-07-2024, 11:40 Telewizja nowej generacji - odradzam
|
|
|
Jest takie coś w ofercie Play o czym sami piszą: „ to pakiet kanałów telewizyjnych oraz punkty, które można wymienić na serwisy i pakiety dodatkowe. Daje to sporą swobodę…”
I tyle marketingu – bo rzeczywistość jest taka
Umowa zawarta z dniem 1 maja – w salonie. Co miesiąc 30 pkt w ramach abonamentu – dokupuje paczkę dodatkowych 20 pkt i wymieniam na usługę. Rewelacja – prawda? Wychodzi Netflix 4K za 25 zł (koszt paczki dodatkowych punktów). Tak - do ostatniego dnia okresu za który zapłaciłem. Bo przychodzi 1 dzień nowego okresu – chce wznowić paczkę 20 pkt dodatkowych (wyłączam jej naliczanie zawsze) i opłacić ponownie jak nie Netflix to Canal Plus lub HBO. Wg. Tej ich zasady swobody i dowolności o której piszą i którą się reklamują.
Początek 2 miesiąca – paczka 20 pkt przedłużyła się (choć jakieś info o stronie której nie da się otworzyć pojawiło się), Netflix już nie, zaczęło sypać jakimiś błędami. Telefon na infolinię – mogę to Panu włączyć za dodatkowe 60 zł/mc. Jeszcze raz opisuje, że to TV nowej generacji i są tam punkty nie złotówki. Czekam - w końcu włączył.
Początek 3 mc – tym razem nie mogłem włączyć tej paczki dodatkowych punktów – błędy, problemy z weryfikacją, informacje , że strona nie działa. Chat – poszło w miarę sprawnie konsultant to włączył - ale czas zmarnowany. Włączam Canal Plus wieczorem – za drugim razem zaskoczyło
Teraz (wczoraj) – zakupiłem paczkę 40 pkt, wybrałem Max Standard za 25 pkt. Powinno zostać 15 – zostało 5. Ich wspaniały system informatyczny ukradł 10 pkt. Zgłoszenie, kilka telefonów, chat z konsultantem – zero efektu.
Są tak tragicznie nieprzygotowani do obsługi swojej oferty, że szkoda czasu, nerwów i zachodu na to wszystko. Piszę zgłoszenie do lokalnego rzecznika ochrony praw konsumenta – już nie chce tego produktu który nawet w małej części nie odzwierciedla tego co piszą i mówią o nim sami. Szkoda też czasu na walkę z ich amatorszczyzną w obsłudze.
Na marginesie – punktacja jest złośliwa. Zawsze, ale zawsze brakuje 5 pkt na jakąś dodatkową usługę. Kupisz Netflixa – zostanie ci 5 pkt – a coś interesującego to koszt co najmniej 10 pkt. Kupisz Max tak samo. Przećwiczyłem różne kombinacje – swoich punktów i paczek dodatkowych i zawsze jest albo o 5 pkt za mało, albo zostaje 5 pkt których nie da się wydać na nic wartościowego. A 5 pkt dodatkowo nie sprzedają.
play_pkt.png W Play 90-75 daje 5. |
|
Plik ściągnięto 153 raz(y) 105,1 KB |
|
|
|
|
|
PavelZet
Klikacz
|
Wysłany: 04-07-2024, 12:09 Re: Telewizja nowej generacji - odradzam
|
|
|
dziwne chciałem edytować stary post a nie pisać nowy - przepraszam |
|
|
|
|
Ksiaze661
Klikacz
|
Wysłany: 08-07-2024, 21:44
|
|
|
Czy ja mogę kupić sam dekoder bez abonamentu wiem że jest opcjai czy wszystkie,aplikacje będą mi działać na tym dekoderze po zalogowaniu się do aplikacji.
Pozdrawiam ksiaze661 |
|
|
|
|
slawek1219
light master
|
Wysłany: 10-07-2024, 22:57
|
|
|
Będą |
|
|
|
|
slawek1219
light master
|
Wysłany: 10-07-2024, 22:58
|
|
|
To normalny android
tylko launcher Playa |
|
|
|
|
Ksiaze661
Klikacz
|
Wysłany: 15-07-2024, 22:02
|
|
|
A jak można zaloować się na swoje konto google , mimo logpwania piszw pisze zostałeś wylogowany, blokoda hdmi na dźwięk.
Działa tylko blutooth.
Pozdrawiam ksiaze661 |
|
|
|
|
KurskiJacek
Klikacz
|
Wysłany: 09-09-2024, 09:34
|
|
|
Ksiaze661 napisał/a: | Czy ja mogę kupić sam dekoder bez abonamentu wiem że jest opcjai czy wszystkie,aplikacje będą mi działać na tym dekoderze po zalogowaniu się do aplikacji.
Pozdrawiam ksiaze661 |
Ryzykowna opcja :> Play bedize forsował odpalenie swojego Launchera...
Po drugie, to w zasadzie bez sesnu jest kupowanie tego ZPlayowanego AndroidBoxa, skoro mozna kupic czytego, w ktorym nikt nie bedize Ci grzebał zdalnei od Playa. |
|
|
|
|
KurskiJacek
Klikacz
|
Wysłany: 09-09-2024, 09:35
|
|
|
slawek1219 napisał/a: | To normalny android
tylko launcher Playa |
No nie tylko, bo sa tam jeszcze dodatkowe serwisy, m.in do zdalnego dostepu, diagnostyki, ktore sobie tam PLay wymyslił i wsadził ...Pewnie mogą go i zdalnie zaktualizwać siłowo A jak w nowym sofcie ktos bedzie chciał blokować wszystko dla użytkownikow niemajacych konta Play ? |
|
|
|
|
|