Instalacja UPC |
Autor |
Wiadomość |
art83200
easy master
|
Wysłany: 27-11-2018, 07:42 Instalacja UPC
|
|
|
Ulica domków jednorodzinnych. Sąsiad obok posiada usługi UPC. Przed moim domem czarny słupek UPC. Wg informacji na stronie pod moim adresem nie można zainstalować usług. Domyślam się kosztorysy itp. Pytanie czy jak samodzielnie pociągnę sobie dosłownie 5 metrów kabla koncentrycznego od siebie do słupka to technik podłączyć coś takiego ? Jakie macie doświadczenie w takim temacie ? |
|
|
|
 |
zylx
chello master
|
Wysłany: 27-11-2018, 15:41
|
|
|
Polecam zadać te pytania na oficjalnej społeczności UPC. Któryś z modów będzie mógł pomóc. |
|
 |
piotyc
light master
|
Wysłany: 12-06-2024, 05:57
|
|
|
Witam. U nas od dawna upc świadczy usługi, a pojawiła się taka informacja na drzwiach od klatki: ZAWIADOMIENIE
UPC Polska Sp. z. o. o uprzejmie informuje mieszkańców budynku przy ulicy: … Iż w dniach ....6...30.06.2024.. będą prowadzone prace związane z budową sieci operatora UPC Polska. Prace te maja na celu udostępnienie usług telewizji cyfrowej, szerokopasmowego Internetu, telefonii UPC Polska. Roboty za zgodą Spółdzielni na bezpośrednie zlecenie UPC Polska prowadzić będzie firma GRUPA TAURUS.
Telefon kontaktowy...
PRZEPRASZAMY ZA UTRUDNIEΝΙΑ
O co chodzi |
|
|
|
 |
adrjannn
light master
|
Wysłany: 12-06-2024, 07:28
|
|
|
Może przygotowanie instalacji FTTH? |
|
 |
Neo
light master
|
Wysłany: 12-06-2024, 08:17
|
|
|
piotyc napisał/a: | Witam. U nas od dawna upc świadczy usługi (...) |
"U nas", czyli mniej-więcej gdzie? |
|
 |
piotyc
light master
|
Wysłany: 12-06-2024, 09:14
|
|
|
Neo napisał/a: | piotyc napisał/a: | Witam. U nas od dawna upc świadczy usługi (...) |
"U nas", czyli mniej-więcej gdzie? |
Dokładnie w Nysie. Obecnie sieć jest na koncentryku dla nowych klientów maksymalnie Internet do 600 Mb/s, ja mam umowę bezterminową z łączem do 750 Mb/s. |
|
|
|
 |
Neo
light master
|
Wysłany: 12-06-2024, 10:29
|
|
|
Dawno temu mieszkałem przy ul. Komisji Edukacji Narodowej w Nysie. UPC montowało wtedy modemy Scientific Atlanta EMTA. Stare dzieje... Za to ostatnio porządkowałem przewody wiszące z popękanych korytek kablowych na klatce schodowej. Playowi to naprawdę zwisa i powiewa... |
|
 |
piotyc
light master
|
Wysłany: 12-06-2024, 11:21
|
|
|
Neo napisał/a: | Dawno temu mieszkałem przy ul. Komisji Edukacji Narodowej w Nysie. UPC montowało wtedy modemy Scientific Atlanta EMTA. Stare dzieje... Za to ostatnio porządkowałem przewody wiszące z popękanych korytek kablowych na klatce schodowej. Playowi to naprawdę zwisa i powiewa... |
To właśnie ten rejon Nysy tylko że na ul. Opawskiej. Ale ciekawe co oni będą zmieniać bo ogłoszenie nic nie wnosi. Chyba że chcą przyspieszyć internet, bo Netia ty Orange mają do 1 Gb/s. |
|
|
|
 |
kebe
Klikacz
|
Wysłany: 13-06-2024, 20:53
|
|
|
piotyc napisał/a: | UPC Polska Sp. z. o. o uprzejmie informuje mieszkańców budynku przy ulicy: … Iż w dniach ....6...30.06.2024.. będą prowadzone prace związane z budową sieci operatora UPC Polska. |
Ja bym zgłosił do spółdzielni, że to jakies oszustwo bo UPC Polska nie istnieje już od 9 msc. |
|
|
|
 |
piotyc
light master
|
Wysłany: 14-06-2024, 04:34
|
|
|
kebe napisał/a: | piotyc napisał/a: | UPC Polska Sp. z. o. o uprzejmie informuje mieszkańców budynku przy ulicy: … Iż w dniach ....6...30.06.2024.. będą prowadzone prace związane z budową sieci operatora UPC Polska. |
Ja bym zgłosił do spółdzielni, że to jakies oszustwo bo UPC Polska nie istnieje już od 9 msc. |
Właśnie to jest ciekawe, niby nie ma upc a ogłoszenie mówi zupełnie coś innego, masz rację. |
|
|
|
 |
piotyc
light master
|
Wysłany: 19-06-2024, 11:42
|
|
|
Dostałem wyczerpującą odpowiedź zgłoszenia z play:
Szanowny Panie,
dziękuję za zgłoszenie, które dotyczyło informacji zamieszczonej w budynku.
Otrzymałem je dnia 2024-06-17 roku za pośrednictwem czatu.
Weryfikacja i szczegóły sprawy:
Uprzejmie informuję, że infrastruktura, która znajduje się w budynku należy do exUPC. Informacja, która pojawiła się w budynku w sprawie przewidywanych prac spowodowana budową sieci operatora UPC Polska jest zgodna z prawdą.
Nic więcej nie napisali. |
|
|
|
 |
Neo
light master
|
Wysłany: 20-06-2024, 17:46
|
|
|
Widziałem kilka dni temu auto firmowe wykonawcy w nieco dziwnej lokalizacji (cmentarz). |
|
 |
|