Pogaduchy o ofercie/promocjach w PLAY (UPC) - część 6 |
Autor |
Wiadomość |
atomix
chello guru
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Gru 2005 Posty: 3636 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 14-05-2024, 10:07
|
|
|
pikej123 napisał/a: | no zastanawiam się czy nie zostawić sam internet, a canal+ nie kupić osobno w promocji na rok. Tylko myślę jeszcze nad HBO które też mam w pakiecie, bo czasem używam i tutaj bym pewnie stracił. |
W przypadku Canal+ Online, do pakietu Canal+ możesz dokupić HBO Max (obecnie za 20 zł). Ale tutaj bym się zastanowi, czy czasem nie lepiej wykupić bezpośrednio przez HBO Max - roczny abonament.
Osobiście jakiś czas temu zrezygnowałem z pakietów Canal+ i HBO w UPC. Na rzecz Canal+ Online i HBO Max. Nie narzekam. |
|
|
|
 |
elcumbre
Klikacz
|
Wysłany: 14-05-2024, 10:55
|
|
|
Drodzy, zastanawiam się czy przy przedłużeniu umowy, w dalszym ciągu będę mieć dostęp do UPC TV GO? Nie widzę tej usługi wyszczególnionej w ofertach na stronie Play, a niewątpliwie jest to kluczowa element przy podejmowaniu decyzji o Naszej dalszej współpracy. Dzięki. |
|
|
|
 |
Musli
Klikacz
|
Wysłany: 14-05-2024, 14:23
|
|
|
Cześć,
Kończy mi się w sierpniu 2-letnia umowa.
Mam: Horizon MAX z nagrywarką, internet 150mb/s, Telefon na Start, Polsat Sport Premium, Mega Sport, TV Go. Płacę 90,96 zł za całość.
Pani z BOKu zaoferowała mi tę samą ofertę TV, bez telefonu, z szybszym internetem i chyba bez TV Go za 104,90 zł.
Czy znajdzie się jakaś korzystniejsza oferta niż te 104,90 zł? Telefon mi już nie potrzebny, szybszego internetu nie potrzebuję, ale z UPC TV Go korzystam w zasadzie codziennie.
Z góry dzięki za poradę. |
|
 |
swat997
ultra master
|
Wysłany: 14-05-2024, 19:54
|
|
|
elcumbre napisał/a: | Drodzy, zastanawiam się czy przy przedłużeniu umowy, w dalszym ciągu będę mieć dostęp do UPC TV GO? | Jeśli nic nie zrobisz i nie przedłużysz umowy będziesz miał dalej dostęp do UPC TV GO (chyba że tę opcję zlikwidują jakimś tajemnym dekretem) i nic się nie zmieni, jeśli natomiast podpiszesz nową umowę terminową automatycznie przejdziesz do Play i będziesz miał w ofercie Play TV GO. |
|
 |
swat997
ultra master
|
Wysłany: 14-05-2024, 20:09
|
|
|
Musli napisał/a: | Telefon mi już nie potrzebny, szybszego internetu nie potrzebuję, ale z UPC TV Go korzystam w zasadzie codziennie. | Ja bym nic nie robił, a na pewno nie wiązał się z Play na następne dwa długie lata. |
|
 |
IQ
classic master
|
Wysłany: 14-05-2024, 20:20
|
|
|
Przedłuż umowę z UPC i zostanie ta usługa. Nie ma jakichś promocji, ale mnie przedłużyli na poprzednich warunkach na 12 miecsięcy i dzięki temu nie wzrosnie mo rachunek po przejsciu na bezterminówkę.
elcumbre napisał/a: | Drodzy, zastanawiam się czy przy przedłużeniu umowy, w dalszym ciągu będę mieć dostęp do UPC TV GO? Nie widzę tej usługi wyszczególnionej w ofertach na stronie Play, a niewątpliwie jest to kluczowa element przy podejmowaniu decyzji o Naszej dalszej współpracy. Dzięki. |
|
|
|
|
 |
swat997
ultra master
|
Wysłany: 14-05-2024, 20:38
|
|
|
Za 5 złotych miesięcznie wiązać się z Play na cały rok?
Poza tym czy w nowej umowie, podpisywanej de facto z Play, nie ma jakiś podchwytliwych klauzul? |
|
 |
Neo
light master
|
Wysłany: 15-05-2024, 06:45
|
|
|
Musli napisał/a: | Cześć,
Kończy mi się w sierpniu 2-letnia umowa.
Mam: Horizon MAX z nagrywarką, internet 150mb/s, Telefon na Start, Polsat Sport Premium, Mega Sport, TV Go. Płacę 90,96 zł za całość.
Pani z BOKu zaoferowała mi tę samą ofertę TV, bez telefonu, z szybszym internetem i chyba bez TV Go za 104,90 zł.
Czy znajdzie się jakaś korzystniejsza oferta niż te 104,90 zł? Telefon mi już nie potrzebny, szybszego internetu nie potrzebuję, ale z UPC TV Go korzystam w zasadzie codziennie.
Z góry dzięki za poradę. |
Przejdź na umowę bezterminową. W razie czego zrywasz ją bez konsekwencji. Ja bym dwuletniego cyrografu z Playem nie podpisywał, bo u nich panuje alternatywna rzeczywistość czyli Matrix. |
|
 |
IQ
classic master
|
Wysłany: 15-05-2024, 11:50
|
|
|
Nie za 5 tylko za 15zł. (W moim przypadku). Poza tym nie do końca z play tylko z play/upc ( inna oferta ). Rocznie daje ci to 180 zł, a ponieważ i tak nie będę rezygnowała, to po co nam im dawać te 180 zł?! Za tę kasę mam przy nie wielkiej dopłacie C+online na rok!
swat997 napisał/a: | Za 5 złotych miesięcznie wiązać się z Play na cały rok?
Poza tym czy w nowej umowie, podpisywanej de facto z Play, nie ma jakiś podchwytliwych klauzul? |
|
|
|
|
 |
tomwro
Klikacz
|
Wysłany: 16-05-2024, 11:24
|
|
|
Ja z innej beczki. Mam w tej chwili UPC Select z internetem 150 Mb/s, Horizonem i Eleven za niecałe 75 zł.
Mam też opcję na to, żeby przejść na Plus Światłowód z Polsatem w ramach oferty pracowniczej [praca w Grupie Polsat Plus]. Mogę mieć 300 Mb/s za 24,50 zł i Polsat Box [M za 20 zł, M Sport za 35]. Czyli w wersji maksymalnej jakieś 59,50 zł za pakiet wychodzi, a w wersji minimum 44,50 (z Elevenami 52 zł).
Na nieokreślonym dopiero Plus / Polsat dodaje po 10 zł do każdej usługi i wtedy oferta zrównuje się z obecnym UPC.
I teraz pytanie - czy UPC / Play są w ogóle w stanie coś zbliżonego mi dziś zaoferować, czy nie ma sensu się z nimi kopać i wiązać się cyrografem z Plusem / Polsatem. |
|
|
|
 |
atomix
chello guru
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Gru 2005 Posty: 3636 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 16-05-2024, 11:59
|
|
|
W tych cenach raczej trudno będzie ugrać podobną ofertę w Play |
|
|
|
 |
tomwro
Klikacz
|
Wysłany: 19-05-2024, 09:17
|
|
|
Zatem decyzja podjęta. Okazało się, że na moim adresie jest jeszcze opcja XS (150 Mb/s za 19,50). Dla Plusa usługę dostarcza Netia. Do tego biorę Polsat M za 20 albo M Sport za 35.
Ale mam pytanie do znawców. Co oznacza internet ETTH_IN |
|
|
|
 |
ralf
ultra master
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Cze 2005 Posty: 1063 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 19-05-2024, 09:27
|
|
|
ETTH – Ethernet to Home
Technologia ETTH, czyli Ethernet to Home, dostarcza internet do lokalu za pomocą tak zwanej skrętki. Jest to nic innego, jak rodzaj przewodu sygnałowego, zbudowanego z kilku kabli naraz, które są ze sobą skręcone. Tym sposobem zminimalizowane jest ryzyko zakłóceń elektromagnetycznych. Rozwiązanie to zostało wynalezione jeszcze przez Aleksandra Grahama Bella. Obecnie jest wykorzystywane w sieci Ethernet oraz w telefonii stacjonarnej.
Skrętka służy jako medium transmisyjne prowadzące do urządzenia aktywnego, czyli switcha dostępowego, umieszczonego zazwyczaj bezpośrednio w lokalu. Z uwagi na to, że technologia ETTH wykorzystuje wiele urządzeń aktywnych, jej awaryjność jest większa, niż w przypadku technologii FTTH. Dotyczy to najczęściej sytuacji, kiedy ma miejsce awaria samego urządzenia lub występuje przerwa w dostawie prądu. Z kolei miedź w kablu zwiększa podatność sieci na wyładowania atmosferyczne.
Warto jednak zwrócić uwagę na zalety technologii ETTH. Wymienić tutaj należy, chociażby wysoką przepustowość łącza, nawet do 100Mbit/s, a także stabilność połączenia. Sieć ETTH zapewnia również usługi nie tylko internetowe, ale również telefonię cyfrową – VoIP. |
|
 |
swat997
ultra master
|
Wysłany: 23-05-2024, 22:21
|
|
|
IQ napisał/a: | a ponieważ i tak nie będę rezygnowała | Fakt, po podpisaniu cyrografu na pewno . Może być inna opcja. Zamiast pakietu TV+Net+ Telefon, którego zazwyczaj się nie korzysta, bo służy zazwyczaj do obniżania oferty, bierzemy sam Internet i jeśli ktoś już musi TV to korzysta z otwartych bezterminowych ofert, z których, bez wiązania się, w każdej chwili można zrezygnować( MEGOGO, Sweet, Gonet, itp). |
|
 |
mseifer
classic master
|
Wysłany: 07-06-2024, 17:48
|
|
|
Jaki jest aktualny numer do DUK? |
|
 |