Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Magenta TV od T-mobile
Autor Wiadomość
frst 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2012
Posty: 171
Skąd: W-wa
Wysłany: 07-10-2023, 22:31   Magenta TV od T-mobile

Cześć,
czy ktoś z szanownych użytkowników posiada usługę TV od T-mobile na ich światłowodzie?
W polskim internecie w zasadzie nikt nigdzie nie opisał wrażeń, a mam kilka pytań.
1. jak z jakością obrazu, czy występuje pikseloza, freezowanie obrazu itp.?
2. czy ten ich Box na Androidzie chodzi znośnie, nie wiesza się i działa płynniej niż AndroidTv w telewizorach smart?
3. jaką konfigurację zastosować na porcie własnego routera (Mikrotik), który mam podłączony pod ONT? Czy ID VLAN jest tożsame z tym od Orange i można zerżnąć całą konfigurację z trzepaka? Do jednego portu mam wpięty switch i rozdzielony internet na cały dom. Do drugiego chciałbym wpiąć bezpośrednio Box i przydzielić mu ustawienia jedynie dla usługi TV. Domyślam się, że nie da rady ustawić dwóch usług na jednym porcie i puścić na całą sieć w domu przez switch? Coś czytałem o problemach z tagowaniem i nie tagowaniem VLAN.

Dodam, że FTTH od T-mobile mam jako BSA na kablu Orange.
 
 
Yarecky 
light master

Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 67
Wysłany: 08-10-2023, 18:40   Re: Magenta TV od T-mobile

frst napisał/a:
Cześć,
czy ktoś z szanownych użytkowników posiada usługę TV od T-mobile na ich światłowodzie?
W polskim internecie w zasadzie nikt nigdzie nie opisał wrażeń, a mam kilka pytań.
1. jak z jakością obrazu, czy występuje pikseloza, freezowanie obrazu itp.?
2. czy ten ich Box na Androidzie chodzi znośnie, nie wiesza się i działa płynniej niż AndroidTv w telewizorach smart?
3. jaką konfigurację zastosować na porcie własnego routera (Mikrotik), który mam podłączony pod ONT? Czy ID VLAN jest tożsame z tym od Orange i można zerżnąć całą konfigurację z trzepaka? Do jednego portu mam wpięty switch i rozdzielony internet na cały dom. Do drugiego chciałbym wpiąć bezpośrednio Box i przydzielić mu ustawienia jedynie dla usługi TV. Domyślam się, że nie da rady ustawić dwóch usług na jednym porcie i puścić na całą sieć w domu przez switch? Coś czytałem o problemach z tagowaniem i nie tagowaniem VLAN.

Dodam, że FTTH od T-mobile mam jako BSA na kablu Orange.





Do czego nie podłączysz to będzie działać po zalogowaniu na konto magenta tv, pełna oferta tylko na internecie światłowodowym t-mobile , sama oferta to streaming niż iptv który jest w Orange, do tego nie słuchaj głupot o multiroom którego nie ma i o aplikacji na TV która o ile gdzieś w jakimś sklepie TV się znajdzie to nie wiadomo czy działa, ogólnie cała oferta tmobile jest przystępna tylko cenowo, dużo klientów narzeka na ten dekoder że wolno działa, samoczynnie się wyłącza, jakość potrafi być do d... przy większym obciążeniu sieci lepiej dołożyć i wziąć pomarańcze
 
 
frst 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2012
Posty: 171
Skąd: W-wa
Wysłany: 10-10-2023, 13:46   Re: Magenta TV od T-mobile

Yarecky napisał/a:

Do czego nie podłączysz to będzie działać po zalogowaniu na konto magenta tv


Tzn. wystarczy, aby Box miał dostęp do internetu i na nim jest apka, do której loguję się, aby otrzymać dostęp do swojego pakietu TV z umowy? Coś jak Netflix, Disney+ itp.? Nie trzeba bawić się z żadnymi VLAN i odpowiednim kierowaniem pakietów do Boxa tak jak w FTTH Orange? Wydawało mi się, że telewizja z T-mobile to IPTV, przynajmniej tak piszą w necie na branżowych stronach.
 
 
adrjannn 
light master

Dołączył: 27 Lut 2023
Posty: 86
Wysłany: 10-10-2023, 16:44   

Nie trzeba się bawić w żadne vlany.
_________________
 
 
italo2006 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 193
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 16-12-2023, 13:16   

Szukam opinii na temat magneta tv i internetu .

Awaryjność, obsługa klienta, jakość, itp?
_________________
  500
 
marko25 
Klikacz

Dołączył: 28 Lut 2024
Posty: 1
Wysłany: 29-02-2024, 00:07   

Odświeżam.
Mam Magente od ponad 1,5 roku byłem jednym z pierwszych którzy to zamówili. Cudów nie ma. Działa jak działa. Dekoder raz na jakis czas się przytnie i trzeba go twardo resetnać. Od czasu do czasu wyskoczy z programu do menu głównego. Jakość - nie narzekam, nie jestem zboczony na punkcie transferu Mb. Jakosc wg mnie porównywalna z DVBT2. Ogładam na 43 calach z odległosci ok 2 metrów. Po właczeniu zdarza mu sie chwile dostosowywac jakość ale tylko po właczeniu. Sam dekoder i aplikacja - nie ma co wspominac. Żadnych rewelacji. Sugeruję poczytac jakie kanały mozna nagrywac i cofać bo niektórzy mysleli że wszystko. Obsuwa w czasie to jakies 7-8 sek w stosunku do DVBT2.
Na samym początku konsultant zarzekał się ze wysle mi za 10 zyla miesięcznie drugi dekoder ale po kilku dniach zadzwonił i powiedział że się pomylił. Mogłem zrezygnowac ale zostałem. Apka na Androida (zwykłego) , iOS i webowa nie pozwala na oglądanie wszystkich kanałów (cześc nie działa bez światlowodu od T-Mobile, część wogóle) i tu znowu odsyłam do informacji.
apki na Android/Google TV a tym bardziej na jakies Tizeny czy inne nie było, nie ma i raczej nie będzie. Obiecują od początku ale widocznie im sie coś nie spina i w mają to w dup.e.
Nawet w DE jest z tym problem ale tam cos klienci wywalczyli. Nie śledze juz tego.
I najważniejsze, oficjalnie multiroomu nie ma bo tez to mają gdzies mimo obiecanek ale wystarczy kupic drugi dekoder (albo i więcej - chociaz ja mam na dwóch wiec na 100% nie wiem czy pójdzie na 3 i więcej) i mamy to. Ja kupiłem za 220 w miare tanio. Oczywiście z drugiej ręki.
Obsługa klienta dobra. Na początku co chwila mi cos zawyżali ale na czacie albo przez telefon od reki odkręcali. Mozna co miesiąc zmieniać pakiet TV. Ja miałem przez rok promke na fulla a teraz mam midi. Jest tez Magenta rozrywka gdzie sa dodatkowe rzeczy. Tez miałem przez rok gratis ale po roku wyłaczyłem.
W pakiecie mam abonament z netem bez ograniczen (ponoc jednak przycinaja jak się kilkaset GB pociągnie ale nie osiągnałem tyle) i prędkościa do 30 Mb (lub było tez wyżej ale drożej) i tyle mam.
Internet mam na łaczach INEI symetryk 600 Mb i tyle gdzies jest. Jak mi spadnie np. do 400Mb to nie robie problemu. Działa bez zwiechy chociaz czasami w nocy raz na jakis czas się przytnie.
Co do 4K to miałem Eleven 4K i TVP 4K. Jakosc lepsza niż HD ale przy moich warunkach słabo to było widoczne. Generalnie lepszy TV by się mi przydał.
Opisalem swój pakiet. Nie wiem jaka teraz jest oferta.
A jeszcze za dychę mam telefon stacjonarny na karte SIM - dla ojca.
 
 
r3gex 
Klikacz

Dołączył: 28 Lut 2024
Posty: 18
Wysłany: 03-03-2024, 15:33   Re: Magenta TV od T-mobile

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: