|
|
UPC - problem z portami |
Autor |
Wiadomość |
Majeran
Klikacz
|
Wysłany: 28-03-2023, 18:39 UPC - problem z portami
|
|
|
Witam, w skrócie posiadam przydzielony zewnętrzny adres ip z otwartymi portami na routerze "GW7557CE", które zwykle są widoczne w sieci jako zamknięte. Na infolinii dwóch z trzech konsultantów negowało u mnie poprawne działanie publicznego adresu, jednak jeden z konsultantów stwierdził, że zna temat i przyjął zlecenie przeniesienia ipv6 na ipv4. Na tym etapie gdyby nie to, że jednak są nieliczne serwery np. webowe proxy gdzie stronka, którą wrzuciłem na test otwiera się prawidłowo lub strony testujące wykazują iż port 80, 443 jest jednak otwarty dałbym sobie spokój
Macie pomysły, w czym tkwi problem?
Dodam iż FTTH kładła Nexera
Wyciąg z nmap w formie screenów ponieważ algorytm forum dopatrywał się w nim jakiegoś linku
Jeśli zostawiłem coś bardziej poufnego to prosiłbym o informację, nie chciałbym zostać ofiarą ot dla zabawy...
23333.PNG
|
 |
Plik ściągnięto 11 raz(y) 100,82 KB |
12223.PNG
|
 |
Plik ściągnięto 6 raz(y) 88,12 KB |
3333.PNG
|
 |
Plik ściągnięto 8 raz(y) 77,88 KB |
44444.PNG
|
 |
Plik ściągnięto 3 raz(y) 45,08 KB |
|
|
|
|
 |
grzech1991
plus master
|
Wysłany: 28-03-2023, 19:03
|
|
|
przy ipv6, porty na ipv4 są za natem, to tyle w temacie |
|
|
|
 |
Majeran
Klikacz
|
Wysłany: 29-03-2023, 09:07
|
|
|
grzech1991 napisał/a: | przy ipv6, porty na ipv4 są za natem, to tyle w temacie |
Do czego zmierzasz? Mam wyłączana obsługę ipv6 na rzecz ipv4 z publicznym adresem |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. | Strona wygenerowana w 0,4 sekundy. Zapytań do SQL: 15 | |
 |
|
Grupa
Aktualności:
|
|