przedłużenie umowy w UPC |
Autor |
Wiadomość |
ra74
classic master
|
Wysłany: 06-02-2023, 20:59
|
|
|
ogromny napisał/a: | Damil napisał/a: | W ogóle to myślałem, że tego Horizona w końcu się pozbyli. Jednak nie, sprzedaż ofert z tym padłem tylko się rozkręca. |
Problem w tym że żadnego innego normalnego dekodera UPC się niedorobiło. Jedyna alternatywa to moduł ci+ |
Ale cenowo to dobra ofera, chciałem przejść do vectry m.in. na ich dekoder ale nawet sam net mają droższy |
|
|
|
 |
Itam1995
Klikacz
|
Wysłany: 14-02-2023, 12:18
|
|
|
Witajcie.
Dostałem ofertę przedłużenia umowy w UPC.
Dotychczasowe warunki:
- Internet 500 Mb/s, (Modem Connect Box)
- telewizja pakiet MAX (Dekoder UPC TV 4K BOX)
Opłata: 90 zł/miesiąc
Umowa podpisywana 2 lata temu.
Nowa propozycja: Internet 600 MB/s, poszerzenie zakresu pakietu telewizji do MAX PREMIUM (wg konsultantki nie wpływa to na kwotę) - niezależnie od pakietu telewizji, kwota 100 zł/miesiąc.
Czy powyższa oferta jest korzystna?
Na moje pytanie czy w ogóle muszę zmieniać ofertę, czy nie mogę być na obowiązujących warunkach i przejśc w tryb umowy na czas nieokreślony, konsultantka powiedziała, że w takim wariancie nie ma gwarancji ceny i UPC może ją podnieść - czy rzeczywiście tak to działa?
Jakie posiadacie spostrzeżenia do dekodera UPC TV 4K BOX? Mój wybór padł na niego z racji fajnej opcji połęczenia po WIFI, bez kabla. Telewizja nie zawiesza się, nie ma żadnych ścinek, itp. Jedyna wada, którą zauważyłem: jest jakieś opóźnienie, około 20 sec. Gdy sąsiedzi na dole wołali "GOOOOL" na Mundialu, ja nadal czekałem .. |
|
|
|
 |
januszmk
plus master
|
Wysłany: 14-02-2023, 14:01
|
|
|
Itam1995 napisał/a: | że w takim wariancie nie ma gwarancji ceny i UPC może ją podnieść - czy rzeczywiście tak to działa? |
tak, jest to max kilka zl rocznie (jest okreslona gdzies w regulaminie max kwota) i zwykle tez sie wiaze to z zwiekszeniem predkosci |
|
|
|
 |
davidsondv
Klikacz
|
Wysłany: 09-03-2023, 10:03
|
|
|
dragonek napisał/a: | Dostałem propozycję przedłużenia umowy na internet solo:
300mbit za 50zł na 6 miesięcy. Dla nowych klientów jest to samo na 12 miesięcy więc domyślam się, że nic specjalnego to nie jest. Da się coś taniej ugrać? |
Cześć, ugrałeś coś lepszego przy takim czasie umowy?
Muszę jeszcze być z nimi do grudnia bo trzyma mnie promocyjna oferta na abonamenty tel, aktualnie jestem na bezterminówce i płacę 65zł za 750mb.
Zostaje do grudnia i spieprzam do Netii |
|
|
|
 |
Ma
plus master
|
Wysłany: 13-03-2023, 22:58
|
|
|
Cześć, czy dostał ktoś ostatnio na przedłużenie umowy 300M za 39,99 ? |
|
|
|
 |
krolikotapir
Klikacz
|
Wysłany: 23-03-2023, 19:01 Zero ofert ze strony UPC
|
|
|
Ciekawostka.
Okres zobowiazania (czasem mylnie okreslany tu "umową") upłynął w moim przypadku 12 lutego. Zwykle UPC kontaktowało się z nową ofertą ok. pół roku przed tą datą. Tym razem tak nie było. Miesiąc przed wygaśnięciem okresu kontaktowali się zwykle drugi raz - tym razem tak nie było. Nie było żadnej oferty po wygaśnięciu okresu, według informacji ze strony powinna pojawić się w 'moim upc', ale i tam się nie pojawiła ) napisałem na messangerze, powiedzieli że przekazują sprawę do DUK. Po dwóch tygodniach żadnego kontaktu nie było. Napisałem do nich znow, tym razem napisali ze zadnego wsparcia sprzedazy w tym kanale nie oferuja xD Wypowiedzialem umowe - wlasnie minely dwa tygodnie, oferty brak xD
Czy to jest jakis nowy trend, czy ja po prostu mam pecha? |
|
 |
F1le
light master
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Wrz 2018 Posty: 93 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-03-2023, 22:22
|
|
|
Obserwuje ten trend też. Pamiętam jak było a jak jest. Mam 1 miesiąc do końca umowy - pies z kulawą nogą się nie zainteresował mną - kiedyś było inaczej a jestem z UPC od 12-13 lat. |
|
|
|
 |
Ma
plus master
|
Wysłany: 24-03-2023, 03:41
|
|
|
Zadzwonią, a jeśli nie to sami zadzwonicie - zobaczycie |
|
|
|
 |
gabrychu
classic master
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lut 2014 Posty: 160 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 24-03-2023, 09:25
|
|
|
Skończyła mi się umowa w lutym, zadzwonili raz ale nie mogłem rozmawiać.
Więcej już nie dzwonili |
|
 |
ratatam
Klikacz
|
Wysłany: 24-03-2023, 09:27
|
|
|
Pewnie statystycznie im wyszło, że klient zostaje po okresie zobowiązania. Stąd po tym terminie +10 zł w aktualnych ofertach |
|
|
|
 |
marioking
classic master
|
Wysłany: 24-03-2023, 09:56
|
|
|
dokładnie bo ludzie tylko strasza odejsciem ale rzadko kto cos z tym robi i dalej wisi bez zobowiazania... niby nie ma obowiazku a placi wiecej |
|
 |
krolikotapir
Klikacz
|
Wysłany: 24-03-2023, 14:53
|
|
|
Ma napisał/a: | Zadzwonią, a jeśli nie to sami zadzwonicie - zobaczycie |
No wlasnie nie zadzwonimy, ja juz mam wybrana lepsza oferte z Orange. Po prostu bardzo to dziwne. |
|
 |
MigMig
Klikacz

|
Wysłany: 24-03-2023, 15:36
|
|
|
U mojego dostawcy internetu, gdzie były promocje dla nowych klientów znacznie lepsze niż dla stałych klientów, miałem taką metodę, że wypowiadałem umowę na koniec, żeby automatycznie nie przedłużyli, a jak umowa wygasła to wracałem jako nowy klient i dostawałem więcej w tej samej cenie .
Ja byłem zadowolony, bo płaciłem mniej, opiekun klienta od dostawcy był zadowolony bo pozyskał nowego klienta - same plusy
Obecnie znowu umowa zbliża mi się do końca i zastanawiam się czy nie przejść do UPC, bo mają wyższe prędkości. |
|
|
|
 |
F1le
light master
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Wrz 2018 Posty: 93 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-03-2023, 03:03
|
|
|
Ja tak teraz robię... Przechodzę już do Orange z internetem 2Gbit/600Mbit (upload potrzebny) na czas nieokreślony - instalkę mam w poniedziałek, potem wypowiadam w 100% cały pakiet UPC, mam IPTV na zastępstwo, potem zobaczę, może podpiszę umowę z UPC na znacznie tańszych warunkach jako nowy klient, a potem się zastanawiam co zrobić z Orange, albo sobię wezmę mały internet z UPC jako backup WAN + TV bo działa OK, gdyż nie mam jak kabli z Orange LANowych puścić do ich TV (orange to IPTV) a koncentryk mam w każdym pokoju więc UPC jest "dostępniejsze". Zamierzam zejść z ceną o 1/2.
Niestety mam do wyboru tylko 2 opcje u siebie Orange albo UPC
Ma napisał/a: | Zadzwonią, a jeśli nie to sami zadzwonicie - zobaczycie |
Eeee, raczej nie... Nawet do mnie nie dzwonili aby mi coś wcisnąć od dłuższego czasu, co było dość nagminne w UPC. |
|
|
|
|
 |
Ma
plus master
|
Wysłany: 25-03-2023, 06:53
|
|
|