Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon w UPC Polska
Autor Wiadomość
ralf 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 854
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 12-01-2022, 21:56   

Jakbyś lubił ułatwiać sobie życie, to nigdy nie wziąłbyś Horizona....
_________________
  ralf
 
marioking 
classic master

Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 199
Wysłany: 25-04-2022, 17:28   

takie pytanko, czy dekoder horizona ma w sobie karte dostepu warunkowego?
_________________
 
 
matek3265 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 393
Wysłany: 25-04-2022, 18:20   

marioking napisał/a:
takie pytanko, czy dekoder horizona ma w sobie karte dostepu warunkowego?


Nie, jest tzw. "dekoderem adresowalnym" wyposażonym w moduł dekodujący systemu warunkowego dostępu nagravision jaki jest stosowany w UPC. Obecnie uprawnienia są przypisywane konkretnym modułom na ich adres sieciowy. Horizon posiada jednak wolny slot na kartę dekodującą w rozmiarze standard SIM jednak jej wykorzystanie przez UPC w bliższej jak i dalszej przyszłości jest raczej mało realne. Obecnie karty wykorzystywane są przez moduły CAM CI+ oraz w dekoderach Mediabox (Pace i Cisco).
 
 
marioking 
classic master

Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 199
Wysłany: 26-04-2022, 05:29   

Kicha, wielka szkoda ze nie ma tej głupiej karty... bo horizona to dobrze mieć w szafce : P byle replay działał a korzystać z CI+... co za ciul wymyslil ze jak nie masz horizona to na komorce czy w kompie replay nie bedzie działał... poza tym głupotą jest miec oba te urządzenia od upc przy ich stawkach jak mozna ci+ kupic za niecałą stówke... a na dodatek do jednego TV.
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 2669
Wysłany: 26-04-2022, 08:29   

marioking, Nawet gdyby była karta nie mógłbyś jej sobie wyjąć i korzystać w innym odbiorniku. Karty są sparowane z urządzeniem.
_________________
 
 
marioking 
classic master

Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 199
Wysłany: 26-04-2022, 09:08   

Czyli jak sie człowiek nie obróci... dupa z tyłu... za 11 miesiecy koniec wyroku w upc.. bo mam juz ich dosyć z tymi ciągłymi problemami... niby człowiek płaci abonament i myśli ze powinien móc wygodnie oglądać tv... masz horizona i ci przymula... albo ci+ gdzie 5 letni tv lepiej i szybciej działą od ich dedykowanego dekodera tylko nie ma połowy funkcji... pół biedy gdyby to wynikało z techniczych trudności... a to jedynie ich sztuczne ograniczenie byle tylko haracz sciągać za coś co jest do kupienia pół darmo na rynku.
_________________
 
 
ogromny 
chello master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 1556
Wysłany: 26-04-2022, 16:33   

marioking, nie do końca dupa z tyłu. U mnie horizon działał bardzo dobrze, po za replay tv bo to była loteria. Jak się zaczął zwieszać, zacinać i robić cyrki to Pan serwisant co dwa lub dzień przychodził z nowym pudełkiem i go wymieniał i świadomie wybrałem moduł ci i uważam że jest super. Fakt u mnie era nagrywania minęła razem z magnetowidami.
_________________
  ogromny
 
marioking 
classic master

Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 199
Wysłany: 26-04-2022, 19:05   

U mnie horizon w porównaniu do ci+ to tragedia... tv na jeden przycisk reaguje.. konretny kanał włacza... szybciutko przerzuca... epg plynnie mozna rolować... nic z tego nie jest mozliwe na horizon... Tv swietnie sobie radzi z nagrywaniem ale replay tak juz mnie rozleniwił i nie chce mi sie bawić w nagrywanie... spora liczba ciekawych kanałów jest w replay 7dni do tyłu i przestałem sie pilnować... Oczywiscie dla jasności ja nie uzywałem replay na horizonie bo to też tragedia, działanie tego szrotu! U mnie praktycznie cały czas stał odłączony, wolałem uzywać apki w TV :P zmieniłem ostatnio w ramach reklamacji na ci+ i o ile tv na żywo to bajka... non stop sie łapie na tym ze coś w połowe programu łapie i przy replay nie było problemu... jeszcze gdyby CI było uboższa opcja... ale oni każa mi płacić więcej niż za horizon... byłem pogodzony że nie wszystkie kanały będę miał w replay przy braku dedykowanego dekodera!!! liczyłem że te kanał których nie łapałem na replay oblukam na żywo przy pomocy CI ale fakt że całkowicie wyłączajątą opcje jak nie masz horzion... z planów wyszła dupa... ich prąd popiescił z glupoty... w vectrze chyba tak nie odwalają i można mieć ci+ z catchup... i to jest mój plan jak się skończy ten wyrok w UPC!
_________________
 
 
MuraTV 
easy master

Dołączył: 10 Lis 2020
Posty: 20
Wysłany: 25-01-2023, 10:22   

Udało się komuś sparować telewizor z horizonem aby obsługugiwać dekoder pilotem od TV przez HDMI CEC ?
 
 
Eryk16 
Klikacz

Dołączył: 11 Sty 2022
Posty: 5
Wysłany: 25-01-2023, 14:08   

Tak telewizor LG z 2018r,wybór sterowania jak pamiętam "philips"
 
 
MuraTV 
easy master

Dołączył: 10 Lis 2020
Posty: 20
Wysłany: 25-01-2023, 17:35   

Eryk16 napisał/a:
Tak telewizor LG z 2018r,wybór sterowania jak pamiętam "philips"


a na TV Philips komuś się udało ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: