Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
upc połączenie bezprzewodowe
Autor Wiadomość
Vendrikk 
Klikacz

Dołączył: 14 Lip 2022
Posty: 2
Wysłany: 14-07-2022, 12:03   upc połączenie bezprzewodowe

Dzień dobry,
Chciałem podpisać umowe z upc na światłowód + tv, pani przez telefon w upc powiedziała mi że przy dekoderze upc tv 4k box nie jest potrzebny internet i połączenie z tv będzie przez wifi, czyli bez kabla koncentrycznego, po czym przychodzi dzisiaj monter z upc i mówi że musi być kabel koncentryczny przez całe mieszkanie bo tv nie będzie działał... Kto tu zawinił, pani w callcenter upc że mnie nie poinformowała że mimo że ten nowy dekoder łączy się bezprzewodowo to i tak musi być kabel koncentryczny bo nie będzie działać? w moim bloku niestety tylko orange ma telewizje bezprzewodową, bez kabla koncentrycznego przez całe mieszkanie.
 
 
Neo10 
plus master


Pomógł: 16 razy
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 671
Skąd: wawa

Wysłany: 14-07-2022, 12:54   

Dekoder 4k box na pewno potrzebuje internet bo to w zasadzie telewizja internetowa. Sam dekoder do telewizora wpinamy normalnie kablem hdmi. Ten dekoder to chyba zwykły android box z nakładką softu od upc choć do końca nie jestem pewien czy jest na androidzie. Dekoder za to może być bezprzewodowo podpięty pod wifi w domu zamiast kabla sieciowego tylko musi być bardzo dobry zasięg tego wifi w miejscu gdzie on stoi aby dobrze to działało a że z tym różnie bywa to upc zaleca podpięcie kablem sieciowym/koncentrycznym.
_________________
 
 
Vendrikk 
Klikacz

Dołączył: 14 Lip 2022
Posty: 2
Wysłany: 14-07-2022, 15:18   

Neo10 napisał/a:
Dekoder 4k box na pewno potrzebuje internet bo to w zasadzie telewizja internetowa. Sam dekoder do telewizora wpinamy normalnie kablem hdmi. Ten dekoder to chyba zwykły android box z nakładką softu od upc choć do końca nie jestem pewien czy jest na androidzie. Dekoder za to może być bezprzewodowo podpięty pod wifi w domu zamiast kabla sieciowego tylko musi być bardzo dobry zasięg tego wifi w miejscu gdzie on stoi aby dobrze to działało a że z tym różnie bywa to upc zaleca podpięcie kablem sieciowym/koncentrycznym.

A jakby użyć wzmacniacza sieci? Monter powiedział że to nie zda egzaminu bo będzie się cały czas buforowało
 
 
Neo10 
plus master


Pomógł: 16 razy
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 671
Skąd: wawa

Wysłany: 14-07-2022, 17:06   

Vendrikk napisał/a:

A jakby użyć wzmacniacza sieci? Monter powiedział że to nie zda egzaminu bo będzie się cały czas buforowało


W teorii mógłby coś pomóc tylko właśnie nie wiem jak w praktyce niestety.
Wszystko zależy jaki bitrate video mają kanały dla tego boxa i jaki transfer musi zapewnić wifi choć zapewne podobny jak i ma ich aplikacja upctvgo nie licząc kanałów 4k a apka upc działa po wifi bez problemu.

Ten box 4k nawet przy starcie ma do wyboru czy podpięty kablem czy po wifi więc tak samo powinno w miarę dobrze działać po wifi jak i bez tak naprawdę

Ciekawe jaki masz zasięg wifi w okolicy gdzie miałby stać i jaką prędkość wifi np w apce speedtest na telefonie w tym miejscu

https://www.youtube.com/w...Cy85aloo&t=555s tutaj np jest test z podpięciem po wifi
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: