Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Vectra
Autor Wiadomość
-Zuzia 
plus master


Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 580
Wysłany: 21-11-2020, 19:13   

ra74, ceny na internet przebijają UPC, mają także lepsze modemy i większy upload. Problemu z publicznymi IP nie ma, tylko ponoć w nielicznych lokalizacjach zdarza się niepubliczne z puli 100.x.x.x. O telewizji nie wypowiem się, bo pakiety kablówek nigdy mnie szczególnie nie interesowały.
_________________
  -Zuzia
 
zylx 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 2650
Wysłany: 21-11-2020, 20:54   

ra74 napisał/a:
optyka na wyjsciu
A po co Ci optyk na wyjściu? To przestarzałe złącze, które nie obsługuje większości współczesnych kodeków.
_________________
 
 
Adam Małysz 
Klikacz

Dołączył: 06 Gru 2020
Posty: 1
Wysłany: 06-12-2020, 21:36   

Co do cen pakietów telewizyjnych to chyba jest info na stronie...ja mam całe 3w1 więc nie mam pojęcia ile bez promocji może teraz kosztować. Najlepiej chyba do nich zadzwonić i się dowiedzieć.
 
 
ra74 
classic master

Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 172
Wysłany: 28-12-2020, 18:51   

zylx napisał/a:
ra74 napisał/a:
optyka na wyjsciu
A po co Ci optyk na wyjściu? To przestarzałe złącze, które nie obsługuje większości współczesnych kodeków.

mam przestarzałe kuro ze zwykłym hdmi a znowu te nowe soundbary mają tylko hdmi ew optyka
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 2650
Wysłany: 04-01-2021, 11:08   

ra74, Nowe soundbary zazwyczaj podłączasz tak: dekoder -> soundbar -> tv. Wszystko pod HDMI.
_________________
 
 
Zygfryt 
plus master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 465
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 05-01-2021, 11:51   

Jeśli soundbar i TV obsługują ARC/eARC, to lepiej podłączyć tak: dekoder -> TV -> soundbar. Zawsze to trochę mniej kabli, jeśli ma się więcej urządzeń zewnętrznych.
 
 
 
GD.karol 
light master

Dołączył: 12 Wrz 2019
Posty: 140
Wysłany: 04-05-2022, 18:41   

Chce zrezygnować z usług Vectra, po jakim czasie mozna ponownie podłączyć usługi na tym adresie? Może być na inną osobę.

Jest jakiś wymóg? Czy rezygnuje osoba A to osoba B może na drugi dzień zawrzeć tam umowę? Niestety nowy klient ma lepiej niż stary :)
 
 
-Zuzia 
plus master


Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 580
Wysłany: 06-05-2022, 12:44   

W Vectrze nie wygląda to różowo. Ich DUK ma zazwyczaj beznadziejne oferty, a po rezygnacji ciężko dostać dobrą ofertę dla nowych, bo system nie przepuszcza. Ale próbuj, są wyjątki od reguły.
_________________
  -Zuzia
 
c#Hunter 
easy master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Kwi 2017
Posty: 40
Wysłany: 14-05-2022, 21:55   

Zuzia, pora i na mnie by przejść z UPC do Vectry. Biorę 600/60 za 49.99 w umowie na 9msc. Dają do tego chyba ten nowy Technicolor na Broadcom z AX. Moim zdaniem w tej cenie i sprzęcie pozamiatali UPC i Netie które też mam na HFC. Poradź tylko czy brać od razy tryb bridge czy da się używać go w trybie routera gdy zależy mi na publicznym IP i przekierowaniu portów?
 
 
-Zuzia 
plus master


Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 580
Wysłany: 16-05-2022, 17:08   

Do łącza 600 Mb/s możesz dostać Technicolor CGA2121 lub Arris TG6441B z WiFi 6. W pierwszym przypadku sprawa jest prosta, bo logujesz się do panelu sposobem, który podawałam na forum i zarządzasz sobie czym chcesz. Gorzej będzie z Arrisem, bo tu podobno nie da się zalogować na modem, choć osobiście nie sprawdzałam tego, bo w Vectrze zatrzymałam się na Technicolorze. W najgorszym razie po prostu samodzielnie przełączysz sobie Arrisa do bridge przez EBOK Vectry albo infolinię.
_________________
  -Zuzia
 
GD.karol 
light master

Dołączył: 12 Wrz 2019
Posty: 140
Wysłany: 17-05-2022, 10:23   

-Zuzia napisał/a:
W Vectrze nie wygląda to różowo. Ich DUK ma zazwyczaj beznadziejne oferty, a po rezygnacji ciężko dostać dobrą ofertę dla nowych, bo system nie przepuszcza. Ale próbuj, są wyjątki od reguły.


No właśnie z DUK Vectra jest lipa nie mogą nic sensownego zaproponować, abonament dla nowego 44.99 dla obecnego 64,99, a nie robiąc nic dalej 84,99 :)

Dlatego rezygnuje, tylko mam zagwostkę. Odlaczenie usług nastąpi 30 czerwca. To czy na 1 lipca można umówić instalacje Vectra dla nowego klienta na tym samym adresie?
 
 
Kloso 
easy master

Dołączył: 27 Kwi 2012
Posty: 40
Wysłany: 20-06-2022, 15:52   

DUK Vectra to słaby temat. Nawet modemu nie chcą dać. Rezygnuję z Vectry i idę do UPC pononwie. No cóz, mam nadzieję wrócić do nich jak się ogarną
 
 
-Zuzia 
plus master


Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 580
Wysłany: Wczoraj 14:16   

Z Vectrą czasami lepiej się na chwilę rozstać i po okresie karencji wrócić jako nowy klient na umowę bezterminową albo jakąś krótką. Nie każdy wie, że Vectra też daje za darmo ok. 30 kanałów w DVB-C i po odłączeniu usług one zostają dostępne.
_________________
  -Zuzia
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,43 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: