Horizon w UPC Polska |
Autor |
Wiadomość |
ralf
ultra master
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Cze 2005 Posty: 860 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 12-01-2022, 21:56
|
|
|
Jakbyś lubił ułatwiać sobie życie, to nigdy nie wziąłbyś Horizona.... |
|
 |
marioking
classic master
|
Wysłany: 25-04-2022, 17:28
|
|
|
takie pytanko, czy dekoder horizona ma w sobie karte dostepu warunkowego? |
|
 |
matek3265
plus master
|
Wysłany: 25-04-2022, 18:20
|
|
|
marioking napisał/a: | takie pytanko, czy dekoder horizona ma w sobie karte dostepu warunkowego? |
Nie, jest tzw. "dekoderem adresowalnym" wyposażonym w moduł dekodujący systemu warunkowego dostępu nagravision jaki jest stosowany w UPC. Obecnie uprawnienia są przypisywane konkretnym modułom na ich adres sieciowy. Horizon posiada jednak wolny slot na kartę dekodującą w rozmiarze standard SIM jednak jej wykorzystanie przez UPC w bliższej jak i dalszej przyszłości jest raczej mało realne. Obecnie karty wykorzystywane są przez moduły CAM CI+ oraz w dekoderach Mediabox (Pace i Cisco). |
|
|
|
 |
marioking
classic master
|
Wysłany: 26-04-2022, 05:29
|
|
|
Kicha, wielka szkoda ze nie ma tej głupiej karty... bo horizona to dobrze mieć w szafce : P byle replay działał a korzystać z CI+... co za ciul wymyslil ze jak nie masz horizona to na komorce czy w kompie replay nie bedzie działał... poza tym głupotą jest miec oba te urządzenia od upc przy ich stawkach jak mozna ci+ kupic za niecałą stówke... a na dodatek do jednego TV. |
|
 |
zylx
chello master
|
Wysłany: 26-04-2022, 08:29
|
|
|
marioking, Nawet gdyby była karta nie mógłbyś jej sobie wyjąć i korzystać w innym odbiorniku. Karty są sparowane z urządzeniem. |
|
 |
marioking
classic master
|
Wysłany: 26-04-2022, 09:08
|
|
|
Czyli jak sie człowiek nie obróci... dupa z tyłu... za 11 miesiecy koniec wyroku w upc.. bo mam juz ich dosyć z tymi ciągłymi problemami... niby człowiek płaci abonament i myśli ze powinien móc wygodnie oglądać tv... masz horizona i ci przymula... albo ci+ gdzie 5 letni tv lepiej i szybciej działą od ich dedykowanego dekodera tylko nie ma połowy funkcji... pół biedy gdyby to wynikało z techniczych trudności... a to jedynie ich sztuczne ograniczenie byle tylko haracz sciągać za coś co jest do kupienia pół darmo na rynku. |
|
 |
ogromny
chello master
|
Wysłany: 26-04-2022, 16:33
|
|
|
marioking, nie do końca dupa z tyłu. U mnie horizon działał bardzo dobrze, po za replay tv bo to była loteria. Jak się zaczął zwieszać, zacinać i robić cyrki to Pan serwisant co dwa lub dzień przychodził z nowym pudełkiem i go wymieniał i świadomie wybrałem moduł ci i uważam że jest super. Fakt u mnie era nagrywania minęła razem z magnetowidami. |
|
 |
marioking
classic master
|
Wysłany: 26-04-2022, 19:05
|
|
|
U mnie horizon w porównaniu do ci+ to tragedia... tv na jeden przycisk reaguje.. konretny kanał włacza... szybciutko przerzuca... epg plynnie mozna rolować... nic z tego nie jest mozliwe na horizon... Tv swietnie sobie radzi z nagrywaniem ale replay tak juz mnie rozleniwił i nie chce mi sie bawić w nagrywanie... spora liczba ciekawych kanałów jest w replay 7dni do tyłu i przestałem sie pilnować... Oczywiscie dla jasności ja nie uzywałem replay na horizonie bo to też tragedia, działanie tego szrotu! U mnie praktycznie cały czas stał odłączony, wolałem uzywać apki w TV zmieniłem ostatnio w ramach reklamacji na ci+ i o ile tv na żywo to bajka... non stop sie łapie na tym ze coś w połowe programu łapie i przy replay nie było problemu... jeszcze gdyby CI było uboższa opcja... ale oni każa mi płacić więcej niż za horizon... byłem pogodzony że nie wszystkie kanały będę miał w replay przy braku dedykowanego dekodera!!! liczyłem że te kanał których nie łapałem na replay oblukam na żywo przy pomocy CI ale fakt że całkowicie wyłączajątą opcje jak nie masz horzion... z planów wyszła dupa... ich prąd popiescił z glupoty... w vectrze chyba tak nie odwalają i można mieć ci+ z catchup... i to jest mój plan jak się skończy ten wyrok w UPC! |
|
 |
MuraTV
easy master
|
Wysłany: 25-01-2023, 10:22
|
|
|
Udało się komuś sparować telewizor z horizonem aby obsługugiwać dekoder pilotem od TV przez HDMI CEC ? |
|
|
|
 |
Eryk16
Klikacz
|
Wysłany: 25-01-2023, 14:08
|
|
|
Tak telewizor LG z 2018r,wybór sterowania jak pamiętam "philips" |
|
|
|
 |
MuraTV
easy master
|
Wysłany: 25-01-2023, 17:35
|
|
|
Eryk16 napisał/a: | Tak telewizor LG z 2018r,wybór sterowania jak pamiętam "philips" |
a na TV Philips komuś się udało ? |
|
|
|
 |
|