Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Telefonia komórkowa w UPC
Autor Wiadomość
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-07-2021, 20:49   

brtk, tematów jest sporo tylko nie ma rozwiązania tego problemu.
W playu od początku, przez tyle lat nie miałem problemów, podkusiła mnie dobra cena i zasięg playa. Teraz jak mam z tym jeszcze 1,5 roku użerać to krew się we mnie gotuje.
 
 
-Zuzia 
plus master


Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 353
Wysłany: 11-07-2021, 20:52   

Można spróbować testowo zamiast automatycznego wyszukiwaniu sieci na stałe wybrać Play.
_________________
  -Zuzia
 
hsurim 
ultra master


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 1169
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-07-2021, 21:35   

Przy roamingu krajowym Pleja, nie działa handower data.
Na swoich nadajnikach - jak sugeruje nasza Zuzia - nie powinno być problemu
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-07-2021, 23:12   

-Zuzia napisał/a:
Można spróbować testowo zamiast automatycznego wyszukiwaniu sieci na stałe wybrać Play.
To juz testowałem zanim, post napisałem.

hsurim napisał/a:
Przy roamingu krajowym Pleja, nie działa handower data.
Możesz jaśniej? Co to znaczy?
 
 
hsurim 
ultra master


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 1169
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-07-2021, 05:20   

Przy zamianie nadajnika, nie jest zachowywana ciągłość połączenia internetowego.
Korzystając z przeglądarki w telefonie, może to być niezauważalne.

A że wyczynia takie hopsztosy (jak opisujesz) to ciśnij operatora - a tymczasowo przełącz ręcznie na nadajniki Pleja (jeśli jesteś w ich zasięgu)
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 436
Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-07-2021, 11:14   

Mamiłem ostatnio (testowałem przez 5dni) ustawione na zasięg tylko playa ale to nic nie dało, jak były zwiechy tak są, nie zależnie od sieci. Zgłosiłem to na czacie, mili poprawić jak sie nie poprawi mieli dzwonić, znając ich to stwierdza ze wszystko w porządku a problem leży po mojej stronie. W tym tygodniu zgłoszę reklamacje, ze nie działają usługi jak powinny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: