Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UPC - Giga Connect Box
Autor Wiadomość
boywrc 
easy master

Dołączył: 30 Sie 2017
Posty: 31
Wysłany: 21-04-2021, 14:57   

Do usunięcia
 
 
kelt 
classic master

Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 245
Skąd: Kraków
Wysłany: 08-05-2021, 22:50   

Nie wiem kiedy ale w panelu administracyjnym pojawił się DDNS. 01.02.065.21.EURO.SIP

_________________
  kelt
 
-Zuzia 
classic master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 221
Wysłany: 09-05-2021, 11:29   

kelt, to jest najnowsze firmware z marca 2021. Lista zmian nieznana, poza widocznym DDNS.
_________________
  -Zuzia
 
MrPepka 
easy master

Dołączył: 26 Paź 2020
Posty: 22
Wysłany: 13-05-2021, 13:48   

-Zuzia napisał/a:
Lista zmian nieznana

Zmiany to naprawione GUI GCB i poprawa stabilności połączenia głównie tego po Wi-Fi no i oczywiście DDNS i możliwość zmiany adresacji LAN
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 17 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 2346
Wysłany: 14-05-2021, 10:55   

Kanały 160mhz i działające MU-MIMO w końcu jest, czy dalej tylko w materiałach reklamowych.
_________________
 
 
MrPepka 
easy master

Dołączył: 26 Paź 2020
Posty: 22
Wysłany: 14-05-2021, 12:50   

Nie, nie obsługuje. Ani jednego ani drugiego
 
 
Agent Smith 
Klikacz


Dołączył: 28 Mar 2021
Posty: 10
Wysłany: 14-05-2021, 13:17   

Jak nie drzwiami to oknem.
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Nie odpowiadaj, my znamy odpowiedzi na wszystkie pytania. Drogi MrPepka, już nigdy nie będzie jak dawniej, zanim podjąłeś najpierw tajną, a później półjawną współpracę z UPC.
 
 
kiram 
light master

Dołączył: 23 Sty 2020
Posty: 89
Wysłany: 14-05-2021, 14:18   

Cholera zastanawiam sie jak router do BSA sprawuje sie w porownaniu do tego modemu.
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 25 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 1343
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-05-2021, 16:11   

Router do BSA nie ma w sobie modemu więc raczej żadnych problemów z nim nie ma.
_________________
 
 
-Zuzia 
classic master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 221
Wysłany: 30-05-2021, 02:19   

W sieciach UPC sprzedanych Vodafone dają inny wariant Giga Box, mianowicie model TG3442DE: http://pics.vodafone.cz/2...42_specs_en.pdf
Technicznie bardziej zaawansowany i przyjemniejszy dla oka niż "wazon".

_________________
  -Zuzia
 
pawelb 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 781
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-05-2021, 11:31   

-Zuzia napisał/a:
W sieciach UPC sprzedanych Vodafone dają inny wariant Giga Box, mianowicie model TG3442DE: http://pics.vodafone.cz/2...42_specs_en.pdf
Technicznie bardziej zaawansowany i przyjemniejszy dla oka niż "wazon".

Obrazek

Mam go, trochę w innej obudowie bo to model TG3442S, działa
Te modemy są od dawna w sieci Vodafone ;)

IMG_20210530_113611.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 174,89 KB

 
 
-Zuzia 
classic master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 221
Wysłany: 30-05-2021, 12:49   

pawelb napisał/a:
Mam go, trochę w innej obudowie bo to model TG3442S, działa
Te modemy są od dawna w sieci Vodafone ;)
W czeskim Vodafone jest konkretnie model TG3442DE.
Pierwsze wzmianki o nim pojawiły się na czeskim forum użytkowników sieci ex-UPC pod koniec zeszłego roku więc "od dawna" to rzecz względna. Możliwe, że w niemieckim Vodafone mieli wcześniej.
Zastanawia mnie funkcja USB, ciekawe, czy jest aktywna w sofcie Vodafone.

Vodafone Station.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 20,04 KB

_________________
  -Zuzia
 
pawelb 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 781
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-05-2021, 13:24   

-Zuzia napisał/a:
pawelb napisał/a:
Mam go, trochę w innej obudowie bo to model TG3442S, działa
Te modemy są od dawna w sieci Vodafone ;)
W czeskim Vodafone jest konkretnie model TG3442DE.
Pierwsze wzmianki o nim pojawiły się na czeskim forum użytkowników sieci ex-UPC pod koniec zeszłego roku więc "od dawna" to rzecz względna. Możliwe, że w niemieckim Vodafone mieli wcześniej.
Zastanawia mnie funkcja USB, ciekawe, czy jest aktywna w sofcie Vodafone.

Jak dla mnie to jest ten sam model tylko włożony w inną obudowę, tak samo robi Virgin Media w UK z modemami Arrisa 😋
I soft pewnie obrandowany dla Vodafone, sorry ale wolę mieć oryginalny soft Arrisa 🤪
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: