Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Telefonia komórkowa w UPC
Autor Wiadomość
piotras71 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lut 2014
Posty: 162
Wysłany: 26-02-2021, 15:55   

Ussd dostępny limit danych

IMG_20210226_155406.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 135,73 KB

 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 429
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-02-2021, 20:38   

piotras71, Mam jeszcze jedno pytanie, czy opłatę aktywacyjna płaciłeś, czy udało się cos utargować?
Czy internet działa tak samo jak w Play-u? Czy transfery są jakoś ograniczone ?
 
 
tomasz40 
light master

Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 50
Wysłany: 03-03-2021, 10:16   

Mam zapytanie do osób które kupowały telefon w sklepie UPC, czy jest one sprzedawane z oprogramowaniem producenta czy oprogramowaniem operatora? tzw brandowanie
Tzn chodzi o telefon bez abonamentu
 
 
ogromny 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 982
Wysłany: 03-03-2021, 20:31   

tomasz40, UPC telefonów nie będzie brandowac, co do opłaty aktywacyjnej to już nie raz było pisane
_________________
  ogromny
 
piotras71 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lut 2014
Posty: 162
Wysłany: 10-03-2021, 18:51   

grzegorz napisał/a:
piotras71, Mam jeszcze jedno pytanie, czy opłatę aktywacyjna płaciłeś, czy udało się cos utargować?
Czy internet działa tak samo jak w Play-u? Czy transfery są jakoś ograniczone ?


Nie placiłem opłaty aktywacyjnej. Wystarczy powiedzieć że weźmiesz bez tej opłaty i tyle. Nawet jak się rozłączą to za kilka dni i tak zadzwonią ;) . Wciskają te smarty wszystkim. Internet chodzi OK, u siebie na osiedlu wyciągam spokojnie 50Mbps download i 30Mbps upload. Lepiej niż w orange gdzie mam główny numer.
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 429
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-03-2021, 21:22   

piotras71 napisał/a:

Nie placiłem opłaty aktywacyjnej. Wystarczy powiedzieć że weźmiesz bez tej opłaty i tyle. Nawet jak się rozłączą to za kilka dni i tak zadzwonią ;) . Wciskają te smarty wszystkim. Internet chodzi OK, u siebie na osiedlu wyciągam spokojnie 50Mbps download i 30Mbps upload. Lepiej niż w orange gdzie mam główny numer.


Dzięki za info, za późno się zorientowałem z ta oplata aktywacyjną, bo w we wtorek podpisałem umowę, dziś kurier przyniósł kartę sim. Spróbuje cos zakombinować jeszcze z tą oplata aktywacyjna...

Jak długo trwało przeniesienie numeru do UPC? Obecnie mam kartę w Play-u.

Roaming Play-a tez działa w UPC?
 
 
Zygfryt 
plus master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 450
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12-03-2021, 08:06   

Ja przenosiłem z Plusa i musiałem odczekać pełny miesiąc wypowiedzenia. W tym czasie do karty UPC był przypisany numer od UPC.

Jeśli chodzi o roaming krajowy, to działał u mnie przez jeden dzień od momentu rzeczywistego przeniesienia numeru. Potem przestał, nie wiem dlaczego.
 
 
 
piotras71 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lut 2014
Posty: 162
Wysłany: 14-03-2021, 13:55   

grzegorz napisał/a:

Jak długo trwało przeniesienie numeru do UPC? Obecnie mam kartę w Play-u.
Roaming Play-a tez działa w UPC?


W czwartek załączyłem im skany przeniesienia numeru z informacją że chce przenieść w ciągu 0 dni (miałem na kartę) i w sobotę numer był już w UPC.
 
 
ogromny 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 982
Wysłany: 14-03-2021, 14:16   

piotras71 napisał/a:
grzegorz napisał/a:

Jak długo trwało przeniesienie numeru do UPC? Obecnie mam kartę w Play-u.
Roaming Play-a tez działa w UPC?


W czwartek załączyłem im skany przeniesienia numeru z informacją że chce przenieść w ciągu 0 dni (miałem na kartę) i w sobotę numer był już w UPC.

Przecież to jest oczywiste, problemem jest tylko gdy przenosimy nr abonamentowy
_________________
  ogromny
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 429
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-03-2021, 13:13   

A czy ktoś korzystał ze strony https://przenies-numer.upc.pl/ aby przenieś numer?
 
 
ZIOMCZYK 
Klikacz

Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 10
Wysłany: 15-03-2021, 16:40   

tak ja skorzystałem ze tej strony i w ciągu 3 dni przenieśli mi nr
 
 
Zygfryt 
plus master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 450
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15-03-2021, 19:14   

Ja też skorzystałem z tego formularza. Nie było żadnych problemów.
 
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 429
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-04-2021, 20:15   

Jak sprawdzam stan GB w UE to mam 0 Bytes? Nie powinno sie wyswietlic ~3,5GB? Taryfa smart.
 
 
Neo 
Klikacz

Dołączył: 09 Kwi 2021
Posty: 13
Skąd: Stolica Górnego Śląska
Wysłany: 09-04-2021, 20:11   

Internet w roamingu UE: 3,17 GB*

*Limity GB dotyczące korzystania w roamingu miedzynarodowym na terytorium Unii Europejskiej w zależności od wysokości miesięcznego abonamentu za Usługi Komórkowe.
_________________
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 429
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-04-2021, 22:06   

Mam pakiet smart za 9,99zł i mam 1,17GB. Jak podpisywałem umowę wspomniano mi ze będę miał 3,5GB a nie 1,17GB.

Czy ktoś może sprawdzić ile ma GB w UE w tej promocji za 9.99zł?
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: