Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Hitron Chita
Autor Wiadomość
Chudy 
Klikacz

Dołączył: 04 Cze 2020
Posty: 9
Wysłany: 14-10-2020, 22:25   Hitron Chita

W cenniku przy wymianie sprzętu i karze umownej dla firm znalazłem wpis:
"Modem Chita" (link - upc[.]pl/pdf/cennik_uslug_dla_firm.pdf)
Co to jest za modem? Komuś udało się go dostać? Niech się ktoś podzieli opiniami o nim
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 1067
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-10-2020, 23:09   

Zapewne to jest modem do DOCSIS 3.1. Z tego co widzę na Puma 7. Pewnie dają do 1Gb/s dla firm.
http://www.hitrontech.com...74e051056ac.pdf
_________________
 
 
Zuzia 
Klikacz


Dołączyła: 26 Paź 2020
Posty: 2
Wysłany: 26-10-2020, 19:07   

Czy ktoś kto posiada ten modem mógłby wykonać testy w bridge (o ile ten modem go ma), z IPv4 przy połączeniu niezbyt długim kablem? W szczególności interesują mnie testy Puma (PingPlotter, test puma - puma6[.]ayufan[.]dev/ i takie tam) i testy DDoS programem puma6_fail. Z góry dziękuję
 
 
Chudy 
Klikacz

Dołączył: 04 Cze 2020
Posty: 9
Wysłany: 26-10-2020, 20:21   

Chyba nikt tego modemu nie dostał bo też nigdzie w internecie nie mogę znaleźć żadnych opinii o tym sprzęcie
 
 
-Zuzia 
light master


Pomogła: 4 razy
Dołączyła: 27 Paź 2020
Posty: 54
Wysłany: 27-10-2020, 14:16   

Zuzia napisał/a:
Czy ktoś kto posiada ten modem mógłby wykonać testy w bridge (o ile ten modem go ma), z IPv4 przy połączeniu niezbyt długim kablem? W szczególności interesują mnie testy Puma (PingPlotter, test puma - puma6[.]ayufan[.]dev/ i takie tam) i testy DDoS programem puma6_fail. Z góry dziękuję
Zuzia fake :D

Nie ma sensu robić testów, bo Puma 7 nie ma tak tragicznej podatności. Kiedyś testowaliśmy na forum starszego Hitrona, okazał się załatany i znosił testy całkiem dobrze.
  -Zuzia
 
paul klacska 
light master

Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 64
Skąd: Szczecin
Wysłany: 30-10-2020, 12:49   Chita

Dostałem przed chwilą propozycje wymiany swojego Hitrona na Chite. Chyba trzeba spróbować.
Opis sprzętu dostepny tutaj:
https://www.upc.ch/conten...ual_DHCP_EN.pdf
 
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 1067
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-10-2020, 12:53   

To wymieniaj i napisz opinię o nim :)
_________________
 
 
paul klacska 
light master

Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 64
Skąd: Szczecin
Wysłany: 30-10-2020, 13:52   

brtk napisał/a:
To wymieniaj i napisz opinię o nim :)


Nie mam parcia na przesiadkę. Mam 600/60, w nowej ofercie upload dalej jest na tym samym poziomie. Jest sens? Wątpie.
 
 
 
hsurim 
ultra master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 1083
Skąd: Warszawa
Wysłany: 31-10-2020, 17:30   

Hitron (ze swoimi wadami do przełknięcia) działa nieźle.
A czego się można spodziewać po tym nowym wynalazku na (z założenia wadliwym) Intel Puma 7, tego tu nikt najpewniej jeszcze nie wie.

Osobiście nie mam już zaufania do UPC i skoro (jak dla mnie) próbują wcisnąć ten nowy wynalazek, to byłbym co najmniej ostrożny.

Gdybyś jednak się zdecydował, to załóż temat i wykonaj szereg testów wg, np. tych wątków:
- https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=9766
- https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=10284
 
 
paul klacska 
light master

Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 64
Skąd: Szczecin
Wysłany: 06-11-2020, 16:53   

Wymieniłem przed chwilą. Jestem poza domem, tak więc testów nie jestem w stanie zrobić. Porozmawiam z synem, może jemu będzie się chciało. Musiałbyś mi przesłać co dokładnie chcesz, wtedy mu prześle i on je wykona. Pozdrawiam
 
 
 
Jurek A. 
easy master

Dołączył: 28 Mar 2020
Posty: 23
Wysłany: 28-11-2020, 23:20   

Czy jest możliwość wymiany Giga Connect Box na Hitron Chita (usługa biznesowa)? Pytałem na infolinii kilka razy, ale za każdym razem odpowiedź negatywna.
 
 
hsurim 
ultra master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 1083
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-11-2020, 08:44   

Myślę, że dopóki nie zaczniesz często narzekać na GCB, oni nie będą skorzy do wymiany "na życzenie" klienta. ;)
Niezłą okazją do wymiany była by np. awaria GCB, lub ewentualnie przedłużenie umowy.
Po awarii, najzwyczajniej nie wyrażasz zgody na ten, czy inny syfiasty wynalazek i czekasz na ruch z ich strony - mi po awarii Cisco EPC3925, próbowali wcisnąć po kolei oba CB, ale w końcu dali Hitrona CGNV4.
  
 
 
Jurek A. 
easy master

Dołączył: 28 Mar 2020
Posty: 23
Wysłany: Wczoraj 5:34   

Napisałem reklamację z prośbą o wymianę i solidnym uzasadnieniem, zobaczymy co odpowiedzą.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: