Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UPC - Giga Connect Box
Autor Wiadomość
pawelb 
plus master

Pomógł: 10 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 613
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-08-2020, 11:02   

radkor napisał/a:

Może robi tutaj różnicę HW6 zamiast HW8. Może być tak że każda rewizja HW wymaga innego softu i UPC samo już nie wie co w jakim sofcie działa dobrze a co nie.


Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby były różne wersje softu dla różnych HW dla ego samego modelu modemu, różne wersje HW to zazwyczaj drobne różnice nie mające wpływu na działanie urzadzenia
 
 
radkor 
easy master

Dołączył: 06 Lut 2016
Posty: 23
Wysłany: 01-08-2020, 12:27   

U mnie nic nie pomaga. Zrobiłem raz jeszcze pełny reset modemu wczoraj wieczorem. Dzisiaj GUI znowu nie działa. Nie miałem takich problemów z Compalem. Z Arrisem problemy z GUI zaczęły się po aktualizacji do najnowszego softu. Z poprzednim softem, który miałem przed 2-3 dni, działał OK.
Kod:
Pinging 192.168.100.1 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 192.168.100.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)


Kod:
Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 192.168.0.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)


PS. Modem mój pracuje na 24xDS i 6xUS.
  
 
 
Skrzydlaty 
easy master

Dołączył: 01 Lip 2018
Posty: 36
Wysłany: 04-08-2020, 21:31   

Za co odpowiada plik konfiguracyjny z tych zakładek które pokazywaliście? ja mam w giga connect box inny: TG3492_fiberpower001_v6.cfg
 
 
kelt 
classic master

Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 230
Skąd: Kraków
Wysłany: 04-08-2020, 22:32   

Co do GUI u mnie nadal bangla natomiast pojawił się problem z Networklogiem, nic nie pokazuje i odświeżanie nie pomaga. :mrgreen:



Skrzydlaty napisał/a:
Za co odpowiada plik konfiguracyjny z tych zakładek które pokazywaliście? ja mam w giga connect box inny: TG3492_fiberpower001_v6.cfg


To jest pewnie konfig jeśli masz włączone Wi-Free.
_________________
  
  kelt
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 925
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-08-2020, 22:46   

Włączone WiFree masz i IPv6.
_________________
 
 
Skrzydlaty 
easy master

Dołączył: 01 Lip 2018
Posty: 36
Wysłany: 05-08-2020, 16:26   

Sugerujesz wybrać 4 zamiast 6? Free już wyłączyłem.
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 690
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 05-08-2020, 20:15   

To nie sugestia tylko obowiązek.
_________________
  ralf
 
Sierpik 
Klikacz

Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 6
Wysłany: 06-08-2020, 11:27   Przekierowanie portów

a czy jest możliwość przekierowania portów? UPnP / DMZ? cokolwiek?
  Sierpik
 
emes 
Klikacz

Dołączył: 29 Sie 2017
Posty: 13
Wysłany: 06-08-2020, 13:17   

Tak. Jest UPnP, DMZ i przekierowanie portów.
Choć na jakieś zaawansowane zrządzenie nie licz. :) Np. przy ustawieniu przekierowania, możesz je tylko wyłączyć/włączyć lub usunąć. Edytować się nie da.
 
 
Sierpik 
Klikacz

Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 6
Wysłany: 06-08-2020, 22:54   

emes napisał/a:
Tak. Jest UPnP, DMZ i przekierowanie portów.
Choć na jakieś zaawansowane zrządzenie nie licz. :) Np. przy ustawieniu przekierowania, możesz je tylko wyłączyć/włączyć lub usunąć. Edytować się nie da.


Ok mam, dopiero jak przestawili na IPv4 się pojawiło, niestety na ten moment jest lipa z transferem :( ~460-600
  Sierpik
 
radkor 
easy master

Dołączył: 06 Lut 2016
Posty: 23
Wysłany: 06-08-2020, 23:30   

Moja cierpliwość do GCB się skończyła. Zaczęły się całkowite zaniki netu na HW8 i najnowszym sofcie.
Jako, że dzisiaj mija 10 dni od aktywacji nowej umowy postanowiłem ją wypowiedzieć w trybie 14-dniowym i wrócić do FP500. Napisałem też prośbę o zwrot starego modemu (tzn. przysłanie Compala do wracanego FP500). Jak się nie przychylą do tego i będą chcieli pozostawić GCB to we wrześniu zrywam (starą) umowę na koniec zobowiązania 2-letniego. :)
 
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 17
Wysłany: 08-08-2020, 14:25   

jak router z dużym zasięgiem wifi polecacie zamiast Giga Connectboxa ?
 
 
radkor 
easy master

Dołączył: 06 Lut 2016
Posty: 23
Wysłany: 08-08-2020, 15:16   

Ja używam ASUS RT-AC86U. Swoje kosztuje ale jest naprawdę dobry. Prawie w całym mieszkaniu 90m2 mam pokrycie 5G.
 
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 17
Wysłany: 08-08-2020, 16:25   

radkor napisał/a:
Ja używam ASUS RT-AC86U. Swoje kosztuje ale jest naprawdę dobry. Prawie w całym mieszkaniu 90m2 mam pokrycie 5G.


za drogi kupiłem kilka dni temu Xiaomi Mi AIoT Router AC2350 ale lipa zasięg gorszy niż Giga Connectbox
 
 
grzech1991 
easy master

Dołączył: 05 Wrz 2017
Posty: 29
Wysłany: 09-08-2020, 07:57   

Edgerouter, będziesz zadowolony.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: