Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
VECTRA - nowa umowa.
Autor Wiadomość
gabrychu 
light master

Dołączył: 26 Lut 2014
Posty: 60
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 20-01-2020, 15:17   

Kilka testów Vectra + Technicolor CGA2121

vectra_004.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 45,98 KB

vectra_003.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 47,42 KB

vectra_002.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 54,22 KB

vectra_001.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 49,8 KB

_________________
 
 
Zuzia 
ultra master


Pomogła: 8 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 744
Wysłany: 20-01-2020, 15:36   

Najprawdopodobniej modem nie ma publicznego IP tylko z puli 100.X.X.X. W ogóle poważniejszych testów lepiej nie wykonywać w trybie routera tylko bridge i po pierwsze trzeba ustalić, czy mamy publiczne IP. To zależy od lokalizacji, podobno są takie zapóźnione miejsca, gdzie dają tylko z puli 100.X.X.X.
_________________
 
 
komisazr 
Klikacz

Dołączył: 30 Gru 2017
Posty: 8
Skąd: wwa
Wysłany: 20-01-2020, 20:23   

@Zuzia
link www vectra pl/oferta/1790/ nie działa, 302 do strony głównej.

Chyba pójdę za Twoją radą i wezmę vectrę z umową bezterminową.
Dokupię własny router, a ich modem przestawię w tryb bridge.
Czy jest może na forum jakiś wątek na temat wyboru dobrego routera?
 
 
Zuzia 
ultra master


Pomogła: 8 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 744
Wysłany: 20-01-2020, 20:42   

Link nie działa, bo promocja skończyła się.


Do pakietów 300-600 Mbps dają:
1) Technicolor CGA2121
2) Technicolor TC7230
3) Ubee EVW32C-0U
Każdy z nich można brać, są na chipsecie Broadcom. Do niższych pakietów starsze Cisco, Arris, Technicolor, Ubee. Z Cisco warto prosić o EPC 3928AD (dwuzakresowe WiFi, równoczesna praca obydwu pasm) lub EPC 3928S.
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 273
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-02-2020, 17:59   

Zuzia,
Zanim podejmę ostateczną decyzję o odejściu z UPC - mam kilka pytań:
- Czy jest dostępny publiczny adres IPv4 dla klienta? Jak często się zmienia? Tak jak w UPC (czyli bardzo rzadko), czy inaczej?
- Czy Vectra blokuje jakieś porty?
- Czy w Vectrze sesja jest zrywana co 24 godziny jak w Orange?

Dziękuję :)
 
 
Zuzia 
ultra master


Pomogła: 8 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 744
Wysłany: 13-02-2020, 18:29   

taggan, idąc po kolei:
1) Adres IPv4 publiczny jest dostępny, przez Cisco miałam nawet dwa publiczne adresy, niech technik ustawi na miejscu tak jak chcesz. Jak będzie marudził, że się nie da, mówisz, że nie podpiszesz umowy, to pomaga.
2) Portów nie blokują poza nielicznymi wyjątkami np. od 135 do 139.
3) Sesja nie jest zrywana, podobnie jak w UPC. Kiedyś uptime modemu miałam kilka mies. i przerwała je dopiero aktualizacja softu w Cisco.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: