Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Karta sim dla lokalizatora gps
Autor Wiadomość
apogeum 
easy master

Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 32
Wysłany: 16-01-2020, 09:12   Karta sim dla lokalizatora gps

Szukam jakiejś sprawdzonej karty sim z przeznaczeniem dla lokalizatora gps. Możecie polecić mi coś z tego zakresu? Zależy mi na możliwie jak największym zasięgu, aby nie było martwych pól. Czy internet w Orange to dobra opcja?
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 289
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-01-2020, 09:56   

Orange lub t-mobile. Obie zasięg mają praktycznie identyczny i niemal wszędzie. W Orange jest fajna oferta na kartę - darmowy rok ważności konta i w efekcie ważność karty można przedłużać w nieskończoność bez doładowywania.
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 223
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-01-2020, 19:54   

Tylko, że Orange robi duże problemy przy chęci wyłączenia PINu... a podobno w lokalizatorach preferuje się karty z wyłączonym pinem...
_________________
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 868
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-01-2020, 20:34   

W Orange trzeba mieć kartę specjalna, by można było wyłączyć pin, z jakimś oznaczeniem MC. Najlepiej pytać w salonie. Orange chyba ma najlepszy zasięg.
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 289
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-01-2020, 22:50   

eee...? Mam 2 karty prepaid Orange i na obu bez problemu wyłączyłem PIN z poziomu telefonu. Po włączeniu telefonu obie karty automatycznie się logują do sieci bez potrzeby wpisywania czegokolwiek.
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 868
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-01-2020, 12:52   

Może masz stare karty. W nowych się nie da.
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 289
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-01-2020, 14:48   

Jedna może rzeczywiście ma jakieś 10 lat, ale druga nie ma nawet roku - wymieniałem, bo potrzebowałem formatu nanoSIM. PIN wyłączyłem bez żadnego problemu...
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 868
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-01-2020, 19:14   

No to trafiłeś na taką, co się da. W większości się nie da.
https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/Kod-PIN-karty-SIM/td-p/7317
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 289
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-01-2020, 20:28   

^^ Tam jest wprost napisane, że obecnie sprzedawane w kioskach/żabkach/etc startery w ogóle nie mają włączonego PINu. I to się zgadza.
Zgadza się również, że SIMki na wymianę w prepaidzie mają możliwość wyłączenia PINu.

PIN pozostaje jak był w usługach postpaid, a założyciela wątku zdecydowanie interesuje prepaid, tak więc problemu nie ma :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: