Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet 500Mb i modem Ubee
Autor Wiadomość
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 537
Wysłany: 01-12-2019, 12:46   

sool napisał/a:
Ok macie racje, czyli jedyna możliwość to przekonać technika siłą lub podstępem, żeby nie zabierał Ubee. To za 2 lata tak zrobię :D
Za wszelką cenę bronię się by nie dostać Connectboxa, na moim biednym Ubee miałem już 60, 120, 250 a teraz 300 mbps i póki co już chyba 3 lub 4 raz przy przedłużaniu umowy mi się udaje go zostawić :)
Są jeszcze dwie inne możliwości. Obydwie nieco kłopotliwe w realizacji. Zakup Ubee na własną rękę. Albo zatrzymanie obecnego egzemplarza przy rozwiązaniu umowy.
_________________
  
 
 
sool 
easy master

Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 20
Wysłany: 01-12-2019, 21:57   

Zuzia napisał/a:
sool napisał/a:
Ok macie racje, czyli jedyna możliwość to przekonać technika siłą lub podstępem, żeby nie zabierał Ubee. To za 2 lata tak zrobię :D
Za wszelką cenę bronię się by nie dostać Connectboxa, na moim biednym Ubee miałem już 60, 120, 250 a teraz 300 mbps i póki co już chyba 3 lub 4 raz przy przedłużaniu umowy mi się udaje go zostawić :)
Są jeszcze dwie inne możliwości. Obydwie nieco kłopotliwe w realizacji. Zakup Ubee na własną rękę. Albo zatrzymanie obecnego egzemplarza przy rozwiązaniu umowy.


Może za 2 lata UPC w końcu dorobi się lepszych modemów niż opartych na Puma i problem sam się rozwiąże.
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 537
Wysłany: 01-12-2019, 23:52   

Nie liczyłabym na to. Compala raczej zastąpi Gigabox, który jest na Puma 7. Moim zdaniem nie ma szans na porządny modem na Broadcomie.
_________________
 
 
antyjupisi 
plus master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 306
Skąd: Śląsk
Wysłany: 05-12-2019, 08:27   

Jak bedziecie aktywowac 500tke na modemach bondujacych tylko 8 kanalow ds to pieknie im wyzylujecie siec, hehe. Ale z drugiej strony to niezli hipokryci, bo Horizony do netu im nie przeszkadzaja, intensywnie czyszcza magazyny z tego szrotu, dziwie sie, ze ktos to bierze zamiast poczekac na nastepce albo przejsc do konkurencji, ktora ma dekodery 4k. I nie chodzi tylko o ogladanie tv, a ogolnie o nowszy technologicznie dekoder. Wszystkie liczace sie kablowki maja tez modemy z wyzszej ligii tylko bidne jupisi zostalo przy intelowskiej pumie.
 
 
kelt 
classic master

Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 200
Skąd: Kraków
Wysłany: 05-12-2019, 20:48   

antyjupisi napisał/a:
Jak bedziecie aktywowac 500tke na modemach bondujacych tylko 8 kanalow ds to pieknie im wyzylujecie siec, hehe. Ale z drugiej strony to niezli hipokryci, bo Horizony do netu im nie przeszkadzaja, intensywnie czyszcza magazyny z tego szrotu, dziwie sie, ze ktos to bierze zamiast poczekac na nastepce albo przejsc do konkurencji, ktora ma dekodery 4k. I nie chodzi tylko o ogladanie tv, a ogolnie o nowszy technologicznie dekoder. Wszystkie liczace sie kablowki maja tez modemy z wyzszej ligii tylko bidne jupisi zostalo przy intelowskiej pumie.


Connectbox ma 24 kanaly DS, co do dekodera sie nie wypowiadam bo uzywam CI+. :)
_________________
 
  kelt
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 537
Wysłany: 06-12-2019, 09:17   

Chodzi o coś i innego niż aktywacja 500 Mbps na Compalu ;)
_________________
 
 
antyjupisi 
plus master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 306
Skąd: Śląsk
Wysłany: Wczoraj 14:18   

kelt napisał/a:
antyjupisi napisał/a:
Jak bedziecie aktywowac 500tke na modemach bondujacych tylko 8 kanalow ds to pieknie im wyzylujecie siec, hehe. Ale z drugiej strony to niezli hipokryci, bo Horizony do netu im nie przeszkadzaja, intensywnie czyszcza magazyny z tego szrotu, dziwie sie, ze ktos to bierze zamiast poczekac na nastepce albo przejsc do konkurencji, ktora ma dekodery 4k. I nie chodzi tylko o ogladanie tv, a ogolnie o nowszy technologicznie dekoder. Wszystkie liczace sie kablowki maja tez modemy z wyzszej ligii tylko bidne jupisi zostalo przy intelowskiej pumie.


Connectbox ma 24 kanaly DS, co do dekodera sie nie wypowiadam bo uzywam CI+. :)
Ktos tu pisal, ze jest inaczej? W ogole nie zalapales, kolego o co chodzi.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: