Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1 Gb/s w UPC w 2018 r.?
Autor Wiadomość
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 821
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-10-2019, 13:16   

Od czwartku będę miał znajomego z internetem od T-Mobile z Konstancina-Jeziorna, bo przechodzi z Orange. Więc rejon koło Warszawy i trochę go pomolestuje o testy.

[ Dodano: 10-10-2019, 11:15 ]
Wrzuciłem tu wyniki routingu z okolic Wawy co mi znajomy wysłał.

https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/inne/highlight/false/page/45/thread-id/1658
_________________
 
 
romek.romek 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 46
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 23-10-2019, 12:54   

zylx napisał/a:
romek.romek, Co najmniej obsługa PPTP (pakiety GRE) jest na nim popsuta. https://forum.upc.eu/t5/giga-connectbox/problem-z-giga-connect-boxem-a-zakup-wlasnego-routera/m-p/32345#M373
Niestety nie naprawili tego. Jestem świezo po testach GCB, po 14 dniach zwróciłem im to cudo. Odkryłem też, że nat loopback nie działa. Modemy coraz większe, z dużym apetytem na prąd, GCB posiada nawet wentylator, a babole niełatane.
 
 
wist7 
easy master

Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 31
Wysłany: 24-10-2019, 20:07   

Czy ktoś używa z was TCP Optimizer i może podać optymalne ustawienia pod gry?
  wist7
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 821
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-10-2019, 20:20   

Nie używaj takich rzeczy, bo gorzej robią jak poprawiają.
_________________
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 658
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 29-10-2019, 08:08   

Chyba jakiś czas temu pojawiła się nowa wersja oprogramowania 01.02.024.19. Wcześniej było .10 na końcu.
_________________
  ralf
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 9
Wysłany: 29-10-2019, 21:45   

ralf napisał/a:
Chyba jakiś czas temu pojawiła się nowa wersja oprogramowania 01.02.024.19. Wcześniej było .10 na końcu.


u mnie nadal 01.02.024.10.EURO.SIP
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 658
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 30-10-2019, 00:40   

Czas działania modemu wynosi 22 dni, czyli tyle czasu temu była u mnie aktualizacja.

Sprawdziłem powtórnie i faktycznie jest to nowa wersja : 01.02.024.19.EURO.SIP
_________________
  ralf
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 9
Wysłany: 30-10-2019, 02:06   

ralf napisał/a:
Czas działania modemu wynosi 22 dni, czyli tyle czasu temu była u mnie aktualizacja.

Sprawdziłem powtórnie i faktycznie jest to nowa wersja : 01.02.024.19.EURO.SIP


dziwne u mnie nadal .10 restartowałem router dwa dni temu
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 821
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-10-2019, 02:12   

Ja mam uptime 86 dni i wersję 01.02.024.10.EURO.SIP
Zauważyłeś jakieś zmiany na tej wersji "nowej"? Np. może już pokazuje kanały a nie unsupported?
_________________
 
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 9
Wysłany: 30-10-2019, 03:38   

ralf napisał/a:
Czas działania modemu wynosi 22 dni, czyli tyle czasu temu była u mnie aktualizacja.

Sprawdziłem powtórnie i faktycznie jest to nowa wersja : 01.02.024.19.EURO.SIP


masz ipv6 czy ipv4 ?
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 658
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 30-10-2019, 08:35   



ipv4, tryb modemu więc nie wiem jakie zmiany.

Tak jest z tymi kanałami:

_________________
  ralf
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 9
Wysłany: 30-10-2019, 16:26   

ralf napisał/a:


ipv4, tryb modemu więc nie wiem jakie zmiany.

Tak jest z tymi kanałami:



już wiem nowe oprogramowanie wyszło do starszej wersji sprzętu 6 a ja mam 7
 
 
Zuzia 
ultra master


Pomogła: 8 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 744
Wysłany: 30-10-2019, 17:58   

Ile jest wersji sprzętowych tego modemu? Prawdą jest, że v1 ma wadliwe WiFi?
_________________
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 821
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-10-2019, 21:16   

Ja mam wersje 6 a nie mam update ;)
_________________
 
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 9
Wysłany: 30-10-2019, 21:36   

Zuzia napisał/a:
Ile jest wersji sprzętowych tego modemu? Prawdą jest, że v1 ma wadliwe WiFi?


Arris TG3492LG dwie 6 i 7

[ Dodano: 30-10-2019, 21:38 ]
brtk napisał/a:
Ja mam wersje 6 a nie mam update ;)


bo to update dla giga connect boxa
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: