Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Oferta Orange vs. UPC
Autor Wiadomość
0podroznik 
Klikacz

Dołączył: 06 Wrz 2019
Posty: 6
Wysłany: 06-09-2019, 16:20   

A czy mogę znaleźć gdzieś ceny i parametry usług UPC po światłowodzie? Na ich stronie tylko usługi HFC, a wiem, że świadczą też FTTH.
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 574
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-09-2019, 21:37   

Nie świadczą FTTH.
_________________
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 06-09-2019, 23:44   

ogromny, Ty w ogóle czytasz moje posty ? najpierw coś wymyślasz, że źle życzę GMateuszowi, teraz coś piszesz o operatorach komórkowych, gdzie pytałem o tym czy 4k jest na multiroom, przewijanie tv czy jest dostępne na multiroom u konkurencji, czy mają te same kolejności kanałów itd


Co do światłowodu w domu to zdarzają się wyjątki, ale tak czy inaczej nawet jak światłowód w domu to i tak ostatni odcinek jest na kablu koncentrycznym. Samego FFTH nie mają.

Tak na prawdę dla większości żadna różnica czy FFTH czy FFTB i tak mają tak marne uploady itd, że bez różnicy kompletnie.
  Nieznajomy
 
ogromny 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 464
Wysłany: 06-09-2019, 23:51   

Tak nie w tym miejscu napisałem racja
_________________
  ogromny
 
0podroznik 
Klikacz

Dołączył: 06 Wrz 2019
Posty: 6
Wysłany: 07-09-2019, 13:17   

UPC świadczy usługi FTTH dla instytucji. Obsługuję warszawską szkołę, w której mają łącze 10/10 Gb/s. Dyrekcja nie chciała ujawnić a jakich zasadach.
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 07-09-2019, 13:30   

A to to wiadomo, że w biznesie dla dużych firm mają w ogóle inne usługi, ale tutaj raczej piszemy o kl indywidualnych / ewentualnie SOHO.

Nawet na swojej stronie piszą o łączu 10 Gb/s dla dużych firm, tylko co z tego, jak takie łącze jest niedostępne dla zwykłego Kowalskiego, nawet mającego małą firmę. A nawet gdyby było to cena, cena i jeszcze raz CENA
  Nieznajomy
 
0podroznik 
Klikacz

Dołączył: 06 Wrz 2019
Posty: 6
Wysłany: 07-09-2019, 14:04   

No i właśnie to mnie ciekawi, bo fakt, że przed laty takie łącze kosztowało nawet 5k a niedawno spotkałem z innej firmy za 2k, to odkąt Inea wprowadziła za 400 zł to może i tu ceny się ogarnęły?
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 07-09-2019, 14:12   

Nie ma co porównywać oferty dla klienta indywidualnego z ofertą biznesowa, sama prędkość to nie wszystko...
  Nieznajomy
 
plusiu 
easy master

Dołączył: 16 Lut 2005
Posty: 42
Skąd: Trzebnica
Wysłany: 10-09-2019, 08:49   

Czołem.
Pozwolę sobie nieco nie w temacie napisać, aczkolwiek nie do końca.
Liczę jednak na wasze doświadczenie.
Mieszkam obecnie w mniejszej miejscowości.
Jakieś 2mc temu około 15m od mojego domu został położony światłowód Orange. To zabudowa wielorodzinna typowe bliźniaki.
Ani w salonie, ani na infolinii Orange nikt o tym światłowodzie nic nie wie, ani nie potrafi powiedzieć kiedy będzie on dostępny faktycznie dla naszej lokalizacji. macie jakiś pomysł skąd mogę się dowiedzieć czegoś więcej???
Na ten moment czeski film.
Wybaczcie mały off-topic.
Jednak chciałoby się więcej niźli 35 megabitów po miedzi.
 
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 574
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-09-2019, 09:13   

Może podciągnęli go do jakiejś instytucji obok Ciebie i wcale nie musi być tak, że klienta indywidualnego podłącza pod to. Ale zawsze to jakiś plus, bo będzie im łatwiej w przyszłości. Zepnij sąsiadów z okolicy i złóżcie pismo z zainteresowaniem i podpisami, możesz też na stronie Orange swój adres zgłosić jako chetny na światło.
_________________
 
 
plusiu 
easy master

Dołączył: 16 Lut 2005
Posty: 42
Skąd: Trzebnica
Wysłany: 10-09-2019, 10:34   

OK.
Czyli nic nowego. Z sąsiadami niestety nie mam szans.
Nie ma żadnej instytucji w pobliżu, mieszkam na skraju miasta jedyne co się buduje dalej to nowe domy i nie na zasadzie osiedla, tylko wolnej zabudowy na wykupionych działkach. Do orange wszystko zgłaszane już 20 razy, włącznie z informacją, że jestem nawet gotów dopłacić do instalacji u mnie, byleby wreszcie mieć coś szybciej.
Pozostaje czekać.
Jestem rozczarowany, miałem nadzieję, że coś drgnie.
Wszystkie te dyrdymały o rozwoju szybkiego internetu na wsiach, w mniejszych miejscowościach to tylko propaganda.
Stara śpiewka kasa misiu, kasa.
Reszta się nie opłaca.
Ale dzięki za odzew.
Swoją drogą, że oni nie wiedzą, że położyli światłowód to jest dopiero dziwactwo.
masakra jakaś.
 
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 10-09-2019, 11:59   

nic dziwnego, że nie wiedzą, bo skąd ? Konsultanci na infolinii takich informacji nie posiadają, więc skąd to mają wiedzieć ? Za to osoby za to odpowiedzialne nie pracują na infolinii.

Dlatego nie ważne jaki operator to takich informacji nie uzyskasz i możesz to milion razy zgłaszać i czekać w nieskończoność i jak będzie "szczęście" to Ci przedstawią taki cennik, że jednak zostaniesz przy obecnym necie :)
  Nieznajomy
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 574
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-09-2019, 12:20   

Na infolinii przeważnie wiedzą z 2-3 miesiące przed możliwością podłączenia, czyli jak oddadzą już cała infrastrukturę do użytku, wraz z pozwoleniami.
_________________
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 10-09-2019, 12:27   

Raczej wiedzą dopiero w momencie jak jest już możliwe podłączenie
  Nieznajomy
 
gst 
classic master

Dołączył: 03 Kwi 2016
Posty: 153
Wysłany: 14-09-2019, 20:22   

plusiu napisał/a:
Czołem.
Pozwolę sobie nieco nie w temacie napisać, aczkolwiek nie do końca.
Liczę jednak na wasze doświadczenie.
Mieszkam obecnie w mniejszej miejscowości.
Jakieś 2mc temu około 15m od mojego domu został położony światłowód Orange. To zabudowa wielorodzinna typowe bliźniaki.
Ani w salonie, ani na infolinii Orange nikt o tym światłowodzie nic nie wie, ani nie potrafi powiedzieć kiedy będzie on dostępny faktycznie dla naszej lokalizacji. macie jakiś pomysł skąd mogę się dowiedzieć czegoś więcej???
Na ten moment czeski film.
Wybaczcie mały off-topic.
Jednak chciałoby się więcej niźli 35 megabitów po miedzi.


U mnie w bloku jak były plany podłączenia światłowodu to sprawę przyspieszył przedstawiciel handlowy. Ustal, który ma region obok Ciebie - np. ulotki w pobliskim budynku wielorodzinnym / bloku i daj mu znać co chcesz.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: