Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1 Gb/s w UPC w 2018 r.?
Autor Wiadomość
ralf 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 632
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 03-07-2019, 15:02   

Już na stronie UPC pokazuje że mogę mieć 1GB w swoim lokalu.
_________________
  ralf
 
sequence 
easy master

Dołączył: 27 Cze 2015
Posty: 41
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-07-2019, 12:41   

jest i wazonik u mnie, dziś pierwszy dzień, na ten moment spoko :)



1233123.JPG
Plik ściągnięto 2 raz(y) 21,72 KB

puma6gcb.JPG
Plik ściągnięto 16 raz(y) 41,8 KB

  sequence
 
italo2006 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 157
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 08-07-2019, 16:27   

W Bydgoszczy nadal nie ma na infolinii nic nie wiedzą.
_________________
  500
 
zylx 
chello master

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1788
Wysłany: 08-07-2019, 16:33   

italo2006, Jeśli nie masz 24 kanałów DS i w moim UPC nie ma informacji o planowanych pracach to jeszcze trochę poczekasz.
_________________
 
 
jacze 
easy master

Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 33
Wysłany: 26-07-2019, 12:16   

cześć,
dzisiaj mialem podlaczenie a predkość po kablu 300/38 mbit/s
moze cos jeszcze musza ustawic?
jak myslicie?
bo po co placic za 1 mbit skoro predkosc jest duzo mniejsza.

[ Dodano: 26-07-2019, 13:34 ]
Zestawione kanały downstream
Kanał Częstotliwość (Hz) Poziom sygnału (dBmV) SNR (dB) Modulacja ID Kanału
2 618000000 8.800003 38.983261 QAM256 2
0 UNSUPPORTED 0
0 UNSUPPORTED 0
0 UNSUPPORTED 0
0 UNSUPPORTED 0
0 UNSUPPORTED 0
0 UNSUPPORTED 0
0 UNSUPPORTED 0
0 UNSUPPORTED 0
1 610000000 8.800003 38.605377 QAM256 1
3 626000000 8.500000 38.605377 QAM256 3
4 634000000 8.500000 38.983261 QAM256 4
5 642000000 8.400002 38.983261 QAM256 5
6 650000000 8.099998 38.605377 QAM256 6
7 658000000 8.199997 38.605377 QAM256 7
8 666000000 8.599998 38.983261 QAM256 8
9 674000000 8.000000 38.605377 QAM256 9
10 682000000 8.300003 38.605377 QAM256 10
11 690000000 8.300003 38.605377 QAM256 11
12 698000000 8.199997 37.636276 QAM256 12
13 706000000 8.099998 38.605377 QAM256 13
14 714000000 8.400002 38.605377 QAM256 14
15 722000000 7.800003 37.636276 QAM256 15
16 730000000 7.599998 37.636276 QAM256 16
17 738000000 7.300003 37.355988 QAM256 17





estawione kanały zwrotne
Kanał Częstotliwość (Hz) Poziom sygnału (dBmV) Szybkość symbolu (ksps) Modulacja ID Kanału
1 44800000 45.770599 5120 KSym/sec 64QAM 10
2 31200000 46.020599 5120 KSym/sec 64QAM 12
3 51600000 46.020599 5120 KSym/sec 64QAM 11
4 38000000 45.520599 5120 KSym/sec 64QAM 9


jacze napisał/a:
cześć,
dzisiaj mialem podlaczenie a predkość po kablu 300/38 mbit/s
moze cos jeszcze musza ustawic?
jak myslicie?
bo po co placic za 1 mbit skoro predkosc jest duzo mniejsza.
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-07-2019, 14:33   

Zrób test certyfikowany by zmniejszyć prawdopodobieństwo sprzętu twojego.
_________________
 
 
jacze 
easy master

Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 33
Wysłany: 26-07-2019, 18:12   

zmienilem oprogramowanie z merlina na asusie na oryginalne asusa.

i jest juz OK
nie mniej jednak predkosc max jaka udalo mi sie wyciagnac to 650 około mbit/s
niezaleznie czy kablem na routerze upc czy swoim
sa takie same pomiary:)
wiadc wiecej w tej lokalizacji nie bedzie i tyle.


brtk napisał/a:
Zrób test certyfikowany by zmniejszyć prawdopodobieństwo sprzętu twojego.
Ostatnio zmieniony przez jacze 26-07-2019, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-07-2019, 18:46   

A może po prostu Asus nie daje rady, próbowałeś robić test bezpośrednio z GCB?

A dobra nie doczytałem.. Zrób ten test certyfikowany jak radziłem.. ;) Tylko bezpośrednio z GCB.
_________________
 
 
jacze 
easy master

Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 33
Wysłany: 26-07-2019, 19:29   

Status modemu kablowego
LP Status Komentarze
Dostrojone kanały downstream (Hz)
618000000
Locked
Dostrojone kanały upstream (Hz)
44800000
ACTIVE
Provisioning State
Online

mi to wyglada tak jakby nie bylo jeszcze wlaczone downstream do 1 Gb/s
konto na moje upc pokazue jeszcze brak uslug
i ilosc kanalow 17




brtk napisał/a:
A może po prostu Asus nie daje rady, próbowałeś robić test bezpośrednio z GCB?

A dobra nie doczytałem.. Zrób ten test certyfikowany jak radziłem.. ;) Tylko bezpośrednio z GCB.
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 632
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 26-07-2019, 19:36   

Jak komuś zależy na prędkości po kablu i wifi, to ciężko będzie znaleźć coś w rozsądnej cenie, by móc uzyskać podobne prędkości co GCB.

jacze napisał/a:
Status modemu kablowego
LP Status Komentarze
Dostrojone kanały downstream (Hz)
618000000
Locked
Dostrojone kanały upstream (Hz)
44800000
ACTIVE
Provisioning State
Online

mi to wyglada tak jakby nie bylo jeszcze wlaczone downstream do 1 Gb/s
konto na moje upc pokazue jeszcze brak uslug
i ilosc kanalow 17




brtk napisał/a:
A może po prostu Asus nie daje rady, próbowałeś robić test bezpośrednio z GCB?

A dobra nie doczytałem.. Zrób ten test certyfikowany jak radziłem.. ;) Tylko bezpośrednio z GCB.


Mam tak samo jak ty i bez problemu wyciągam max łącza na GCB. Zrób jak pisze kolega. Test bezpośrednio z GCB.
_________________
  ralf
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-07-2019, 19:46   

Jak wyciąga ci 750Mb/s to masz włączone.

Masz 25 kanałów, 17 widocznych, i 8 unsupported. GCB pokazuje źle te wartości, pewnie to poprawia w którejś łatce.

Wykonaj ten test z certyfikacją.
_________________
 
 
jacze 
easy master

Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 33
Wysłany: 27-07-2019, 09:19   

robilem test nie wyszedl certyfikowany bo procesor 26% obciązony
ale co tam test o rano bylo 630/mbit
malo tego wczoraj podpisalem umowe i wzoraj weszla nowa promocja 6 mieiecy taniej o 30 zl czyli 180zl.
i teraz pytanie czy upc da mi ta promocje czy nie jak nie to trzeba odstapic od umowy i na nowo podpisac umowe?:)
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2019, 09:48   

Musisz odstąpić.

Masz inny lepszy komputer by wykonać test? Bo ja tu stawiam na kompa a nie sieć, że nie wydała.. ;)
_________________
 
 
jacze 
easy master

Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 33
Wysłany: 27-07-2019, 11:57   

zywiscie ze mam i7 procesor MSI gaming.
+ i5 procesor kolejny
na kazdym taka sama jest predkosc max pokazalo 750 mbit/s
po kablu, przez moj router asus rt ac88u

i bez mojego routera wpiete bezposrednio do GCB
na 3 roznych kablach sieciowych + na kablu ktory byl w zestawie z modemem GCB.

sprzet tu nie ma nic do gadania w takiej sytuacji.
poprostu siec nie wyrabia i tyle.

modem GCB jest nowy wersja sprzetowa 7


brtk napisał/a:
Musisz odstąpić.

Masz inny lepszy komputer by wykonać test? Bo ja tu stawiam na kompa a nie sieć, że nie wydała.. ;)
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2019, 12:17   

I nie możesz zrobić testu certyfikowanego, świeżo po uruchomieniu komputera nawet?

Może faktycznie coś tam ci nie wydala sieć... Ale ja bym najpierw szukał problemu u siebie. Jak ci pokazuje wartości po 700Mb/s to ciężko będzie wyegzekwować, by UPC coś podziałało w sprawie.

Chociaż sygnał też masz jakiś taki nieidealny, ale mieści się w widełkach.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: