Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista TV współpracujących z mediamodułem CI+ UPC
Autor Wiadomość
zylx 
ultra master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1336
Wysłany: 14-02-2019, 13:17   

jarooo, na 99% będzie działać, A zawsze masz 14 dni na odstąpienie
_________________
 
 
Jacekser 
Klikacz

Dołączył: 12 Maj 2012
Posty: 17
Wysłany: 02-03-2019, 20:51   

Witam(dawno tu nie byłem).
Pytanko:
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów próbował kartę CI+ UPC na ZEWNĘTRZNYM DEKODERZE z taką funkcją.Mam monitor HD w którym korzystam i tak z zewnętrznego dekodera DVB-T bo wewnętrzny coś zaniemógł, a monitor ma szczelinę tylko CI .Czy ktoś coś...

Pozdrawiam
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5625
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Ostrzeżeń:
 4/4/6
Wysłany: 02-03-2019, 21:15   

Jacekser napisał/a:
Mam monitor HD w którym korzystam i tak z zewnętrznego dekodera DVB-T

Do UPC potrzebny jest dekoder DVB-C (kablowy).
DVB-T do niczego się tu nie przyda.
_________________
 
 
Jacekser 
Klikacz

Dołączył: 12 Maj 2012
Posty: 17
Wysłany: 02-03-2019, 21:24   

Witam
Dzięki za szybką reakcje.Mam świadomość że DVB-T tu na nic. Chodzi mi o ZEWNETRZNY DEKODER z DVB-C ze szczeliną CI+.Mój monitor ma tylko CI i oczywista nie działa.
Pozdrawiam.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5625
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Ostrzeżeń:
 4/4/6
Wysłany: 02-03-2019, 21:33   

Jacekser napisał/a:
Chodzi mi o ZEWNETRZNY DEKODER z DVB-C ze szczeliną CI+

Opticum HD AX C501 CI+ - na tym działa na 100%
Opticum HD AX 502 Combo - też nie powinno być problemów.
_________________
 
 
MAVERIC 
easy master

Dołączył: 24 Lis 2018
Posty: 41
Wysłany: 02-03-2019, 22:51   

Technisat HD8-C moduł nie działa.
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1336
Wysłany: 03-03-2019, 11:27   

MAVERIC, Ten technisat ma chyba tylko złącze CI, a potrzebne jest CI+.

Jacekser, Mogę potwierdzić zw działają dekodery marki VU z głowicą DVB-C. Są to dosyć potężne urządzenia.
_________________
 
 
wolvier 
light master

Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 67
Wysłany: 04-03-2019, 21:02   

Opticum HD AX C501 CI+ - używałem przez 3 miesiące z modułem UPC - chodził bo chodził, nawet nagrywał (można było odtwarzać na komputerze pliki), ale demonem szybkości to nie był (wg mnie wolniejszy niż Mediabox).
Miałem też CRYPTOBOX z modułem CI - ale nie ruszył (mimo opinii że działa z czeskim UPC) - ten zwróciłem - teraz widzę że jest już wersja z CI+.
Najważniejsze DVB-C i CI+
 
 
Jacekser 
Klikacz

Dołączył: 12 Maj 2012
Posty: 17
Wysłany: 09-03-2019, 20:21   

Pożyczyłem Ferguson ARIVA 254 z DVB-C i CI+ ale niestety,nie udało się wstroić. Widział wprawdzie kartę MULTIROOM (nawet zaakceptował)ale nic nie znajdował na zakresie DVB-C.Wygląda że chyba odnosi to do zakresu DVB-S.Oddałem go.Rozwiązałem sprawę połączenia 3 TV za pomocą 2 splitterów HDMI 1x2 i
2 dłuższych kabli HDMI i oczywista karty MULTIROOM i Horizona.Wszystko działa OK.
 
 
Nope 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lut 2016
Posty: 93
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 03-04-2019, 17:27   

Samsung 48H6400. Na liście nie ma. Jest ktoś szczęśliwym użytkownikiem CI+ w tym modelu?
 
 
MAVERIC 
easy master

Dołączył: 24 Lis 2018
Posty: 41
Wysłany: 03-04-2019, 22:34   

Polskie UPC trochę w tyle do holenderskiego. Tam Twój telewizor jest na liście UPC.
https://www.televisies.nl...ificeerde-tv-s/
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1336
Wysłany: 03-04-2019, 23:05   

Nope napisał/a:
Samsung 48H6400. Na liście nie ma. Jest ktoś szczęśliwym użytkownikiem CI+ w tym modelu?

Ja mam model f6400, który jest chyba identyczny, nawet chyba soft ten sam. Z Ci+ działa dobrze, nawet bardzo dobrze, bo przy odrobinie pracy jesteś w stanie wyłaczyć szyfrofannie nagrań, a nawet stremować z niego live na PC/Tel.
_________________
 
 
Tom753 
Klikacz

Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 19
Wysłany: 22-04-2019, 10:03   

Witam,
kończy się umowa z UPC - poczytałem trochę wątek i dojrzałem do tego, aby zrezygnować z horizona na rzecz modułu CI. Nie chodzi o miejsce pod telewizorem, ale o wygodę, dopuszczam zakup też zewnętrznego tunera z miejscem na tenże moduł CI

Nie znam ogólnie tematu, dlatego dopytam o parę zagadnień.

Telewizor jaki posiadam to nie najnowszy :D Samsung Le37C550, nie ma go na żadnej liście kompatybilności, przynajmniej ja nie znalazłem. Czytając forum doszedłem do tego, że może zastosować adapter do gniazda Common Interface na przykład taki: https://agdparts.pl/pl/p/Adapter-Common-Interface-do-telewizora-Samsung-do-kart-CI/1819
Ewentualnie jak pisałem wyżej, może zakupić zewnętrzny tuner na samą kartę?
Tomek
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1336
Wysłany: 22-04-2019, 13:12   

Tom753, Babcia mojej lubej ma chyba ten lub podobny TV (ręki sobie uciąć nie dam). Moduł działa, aczkolwiek nie importuje się lista kanałów. Trzeba ręcznie wyszukać wszystkie, a później sobie poukładać jak kto lubi. Przy wyszkuiwaniu trzeba wybrać kraj czechy by były polskie znaki.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: