Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak ustawić parametry łacza 300Mb/s w ruterze TP-Lin WDR4300
Autor Wiadomość
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 772
Skąd: Ursynów
Wysłany: 26-03-2019, 16:47   Jak ustawić parametry łacza 300Mb/s w ruterze TP-Lin WDR4300

Posiadam łącze UPC 300Mb/s W swoim ruterze TPL WDR4300 w bandwidch control ustawiłem maksymalne parametry, ale coś nie jest ok. Oglądając filmy w HBO GO zatrzymują się one na jakiś czas ciągłe coś się odświeża. Zmniejszyłem parametry do 90% i dalej podobnie. Ktoś pomoże w tych ustawieniach. Dziękuję
_________________
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 690
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 26-03-2019, 19:51   

Próbowałeś na wartościach domyślnych ?

Kanału oczywiście nie masz zajętego ?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5610
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-03-2019, 07:56   

jedrek,
Tak masz ustawione?
_________________
  KOCUREK1970
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 772
Skąd: Ursynów
Wysłany: 27-03-2019, 09:17   

hsurim, Kanałów nie mam zajętych wartości domyślne miałem już ustawiane. Na fonach jest ok. Problem dotyczył stacjonarnego.KOCUREK1970, Ustawienia pobrałem z mojego UPC wpisywałem je do rutera a teraz mam ich 90%. Na razie działa. Pytanie, czy te parametry, które pokazałeś na zrzucie to takie mają być na stałe czy mogą być inne. Dziękuję.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5610
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-03-2019, 17:42   

jedrek napisał/a:
Pytanie, czy te parametry, które pokazałeś na zrzucie to takie mają być na stałe czy mogą być inne. Dziękuję.

To co na foto to prędkość portów LAN i WAN.
To wartości maksymalne własnie dla portu LAN i WAN w sprzęcie z 1Gb a takim właśnie jest Twój router.
Zmienić w dół zawsze możesz, tylko po co się ograniczać ;)
_________________
  KOCUREK1970
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 772
Skąd: Ursynów
Wysłany: 27-03-2019, 17:46   

KOCUREK1970, Dziękuję. HBO Go działa już sprawnie i płynnie. Pomogłeś i brawo za to. Zastanawia mnie, tylko że obecnie na speedtest Download nie dochodzi nawet do 200 Mbps.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5610
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-03-2019, 17:54   

jedrek napisał/a:
Zastanawia mnie, tylko że obecnie na speedtest Download nie dochodzi nawet do 200 Mbps.

W nagłówku masz modem kablowy - zresetuj go guzikiem i zobacz jeszcze raz.

Ale prędkość sprawdza się tylko tu i tylko to jest wiarygodne:
https://pro.speedtest.pl/
Dokładnie przeczytaj zalecenia do wykonania pomiaru - pomiar musi mieć status certyfikowany.
_________________
  KOCUREK1970
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 772
Skąd: Ursynów
Wysłany: 01-04-2019, 20:55   

W dalszym ciągu mam problem z oglądaniem HBO GO na PC. Sprawdziłem wszystkie podstawowe przeglądarki i ciągle odtwarzany materiał ma czkawkę zatrzymuje się co jakiś czas i czegoś szuka lub synchronizuje, bo kręci się wskaźnik kółka
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1200
Wysłany: 01-04-2019, 21:38   

jedrek, Może głupio zapytam, ale najpierw warto wykluczyć oczywiste. Jakie obciążenie CPU podczas oglądania na HBO GO?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5610
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 01-04-2019, 22:05   

jedrek,
No ale zrobiłeś ten test co wskazałem, jakie wyniki, certyfikowany?
_________________
  KOCUREK1970
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 772
Skąd: Ursynów
Wysłany: 02-04-2019, 09:18   

Test wykonany prędkość niby w normie. Był certyfikowany. UPC twierdzi, że były zakłócenia sygnału w moim rejonie, ale w niedzielę rzekomo zostały usunięte. Procesor nie jest zbyt obciążony.

pomiar.jpg
takie wyniki
Plik ściągnięto 29 raz(y) 234,87 KB

_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: