Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki switch
Autor Wiadomość
gst 
light master

Dołączył: 03 Kwi 2016
Posty: 78
Wysłany: 03-04-2018, 18:09   Jaki switch

Cześć, potrzebuję wybrać switch do domowego zastosowania. Będzie zlokalizowany w szafce pod TV, a podłączyć kablowo chcę m.in. TV, Apple TV, konsolę itp. ogólnie kupię zapewne taki na 8 portów, więcej nie potrzeba.

Coś doradzicie?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 03-04-2018, 20:30   Re: Jaki switch

Switch może być naprawdę dowolny, jakiś prosty, byle miał gigabitowe porty. Przecież nie potrzebujesz jakiegoś zarządzalnego, bo nie będziesz na nim robił np. VLANów.
Może być firmy Ubiquiti (drogi), Asus, D-Link jak i tani TP-LINK.
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 169
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-04-2018, 22:42   

Pamiętaj, że podłączony do switcha Compal musi być w trybie routera (lub musisz mieć własny router)
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5343
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 04-04-2018, 04:14   

gst napisał/a:
Coś doradzicie?

Netgear GS108.
_________________
 
 
gst 
light master

Dołączył: 03 Kwi 2016
Posty: 78
Wysłany: 05-04-2018, 15:33   

taggan napisał/a:
Pamiętaj, że podłączony do switcha Compal musi być w trybie routera (lub musisz mieć własny router)


Ale ja robię rozdzielenie sygnału na końcu kabla, który wychodzi z Compala (leci w podłodze) i wychodzi ze ściany. Wtedy chyba nie muszę przestawiać go w tryb routera?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 05-04-2018, 15:35   

gst napisał/a:
Ale ja robię rozdzielenie sygnału na końcu kabla, który wychodzi z Compala
A co jest teraz podłączone do Compala :?: I w jakim trybie pracuje teraz :?:

Jeżeli w trybie "Router" i nie masz swojego routera to nic nie musisz robić, wpinasz Switch do Compala. Na 100% tak właśnie masz jeżeli np. korzystasz z Wi-Fi z Compala.

Jeżeli w trybie "Modem" (Bridge), to masz swój router i wtedy wpinasz Switcha do Twojego routera, a nie do Compala. Wątpię żebyś właśnie tak miał. W trybie modem, Compal obsłuży tylko jedno urządzenie, więc do niego nie podłącza się Switcha.
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 243
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 05-04-2018, 16:51   

Również polecam Netgear GS108.
Switch niezniszczalny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: