Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dekodery do horizona kiedy.?
Autor Wiadomość
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1236
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 22-09-2017, 22:50   

Orientuje sie ktos czy mozna w pakiecie Happy Home gdzie jest internet "500" nie brać Horizon tylko pozostac z mediaboxem ? Jakis trik, albo dobra gadka zeby UPC "ugadać" ?
_________________
 
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-09-2017, 22:59   

Regulaminy tego niestety nie uwzględniają:
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=190590#190590
Więc pozostają tylko negocjacje z UPC.

Jest pewna możliwość, mało opłacalna i nie wiem co na to UPC.
Spróbować wziąć dwie umowy. Na samą TV z „Twoja Rewia z Telewizją V (2017-1)” i sam internet "500" lub "500" z telefonem z "Twój Happy Home 500 lV (2017-1)"
_________________
 
 
Andrew150 
light master

Dołączył: 18 Mar 2015
Posty: 65
Wysłany: 25-09-2017, 14:04   

Brak możliwości przedłużenia czasu nagrywania jest rzeczywiście bardzo irytujący - oglądam sporo sportu i przy np. jakiejś dogrywce kończy nam się impreza w najmniej odpowiednim momencie. Z przezorności staram się nagrywać następny program, ale nie o to przecież chodzi - mamy wtedy jakiś dziwny program w zbiorze nagrań i z czasem zapominamy co to w ogóle jest...
Drugą, chyba najbardziej irytującą mnie sprawą jest brak możliwości wyświetlania EPG tylko w zakresie ulubionych, tak jak to jest w Mediaboxie. Gdzieś na fejsie czytałem, że w następnych wersjach softu taka możliwość ma być przewidziana - słyszał może ktoś coś na ten temat? Będę wdzięczny za info.
Trzecia sprawa to brak PIP - bardzo fajna i przydatna funkcja - przy czterech głowicach bez większego problemu do wykonania - jak świetnie byłoby śledzić sobie mniej ważny mecz w małym okienku i oglądać z rodziną film. Nie mówiąc już o tym jak czeka się na rozpoczęcie jakiegoś programu/wydarzenia oglądając inny i co chwile przełącza się sprawdzając czy już się zaczęło... Małe okienko załatwiło by sprawę.
 
 
GDA
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2017, 14:19   

Andrew150 napisał/a:
Małe okienko załatwiło by sprawę.

skoro 4 tunery to podział na 4 części ekranu mógłby być - jak już coś robic to z rozmachem
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5625
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-09-2017, 18:05   

iSiO napisał/a:
Bez sensu by było jak by nagrywało aż do zapełnienia dysku.

Pomyślmy:
- kto płaci za usługę - abonent,
- u kogo w domu jest dekoder - no u abonenta,
- kto tym dekoderem w domu włada - no abonent.
Więc na podstawie czego ktoś uznał, że mnie się pozbawia takiej możliwości nagrywania (jaka MNIE klientowi odpowiada)?
Jak dysk się zapełni dadzą mi drugi, a potem następny? - nie, więc co ich interesuje, co ja z miejscem na "moim" dysku w dekoderze robię.
Jeśli tak ma wyglądać NOWOCZESNY sprzęt, który NIE może sprostać takiej funkcjonalności (to nie jest lot kosmiczny na Marsa) - to dla mnie jest to piece of shit a nie dekoder w XXI wieku (gówno na kiju ma więcej możliwości).
niewidzialny napisał/a:
Podsumowując nie wiem jak po takim czasie od wprowadzenia sprzętu UPC ciągle nie potrafi sprawić aby nie było tego rodzaju problemów. Mediaboxa miałem kilka lat i żadnych wpadek. Tu każą sobie płacić więcej i problemy od początku ...

Bo Horizon to usługa w chmurze tak naprawdę - coś jak W10, on też nigdy porządnie działać nie będzie, więc sumarycznie UPC niewiele ustępuje MS (ale jak porównać UPC do MS? - więc wychodzi, że MS wydając W10 wypuściło większego gniota niż UPC Horajzłoma :mrgreen: )
A skoro wszystko jest zapewne w jednej chmurze dla wszystkich z tym szmelcem - to nie ma bata musi się kaszanić.
_________________
 
 
termito17 
easy master

Dołączył: 18 Mar 2017
Posty: 23
Wysłany: 04-10-2017, 22:19   

Czy zauważyliście u siebie pikselizację na nagraniach? U mnie od kilku dni na każdym nagraniu co jakiś czas występuje, ale nie aż tak jak przed nowym softem, wtedy wraz z postępem nagrania było coraz gorzej, a teraz tak co ok 2 minuty jest delikatne przycięcie.
 
 
erwinsans 
ultra master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 749
Wysłany: 06-10-2017, 12:35   

Też to zauważyłem. Nie są to jakieś mega piksele ale co jakiś czas się pojawiają. Obojętnie jaki kanał nagrany.
_________________
 
 
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 73
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-10-2017, 12:40   

Witam,
u mnie na wielu kanałach pikseloza i zawieszanie w funkcji Replay TV. Mimo wielu zgłoszeń nic nadal nie poprawiono, wręcz jest coraz gorzej. Na połączenie/zgłoszenie tel. trzeba czekać > 15min. Kończy mi się już cierpliwość ...
Pzdr.
_________________
 
 
GDA
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2017, 13:11   

Jacek K. napisał/a:
Na połączenie/zgłoszenie tel. trzeba czekać

zbędnie się trudzisz
pisz za każdym razem reklamacje, jak uzbiera Ci się kilka to dostaniesz miesiąc free telewizji w ramach zadośćuczynienia
 
 
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 73
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-10-2017, 13:18   

Piszę :) , tylko odpowiadają po 30 dniach, a chciałbym, żeby to od razu poprawili. Dostałem już kilka rabatów, ale słaba to pociecha > wolałbym, żeby wszystko działało poprawnie.
Pzdr.
_________________
 
 
GDA
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2017, 15:32   

Jacek K. napisał/a:
żeby to od razu poprawili

raczysz żartować - od 2015 coś poprawiają psując przy okazji coś innego takze nie licz na to że szybko coś się zmieni w tej kwestii

ja odpuściłem już dawno Horizona - mam teraz tylko bez dysku który nie sprawia kłopotów, z Replay nie korzystam bo się nie da a tylko brałem Horizona do drugiego pokoju aby mieć m.in Replay
 
 
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 73
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-10-2017, 15:46   

Źle mnie zrozumiałeś :) , nie liczę na to, że od razu poprawią wszystkie błędy, chodzi mi o przypadki takie jak np. teraz > "wiszą" kanały Nat Geo na Replay TV > potwierdzili, przyjęli zgłoszenie, mają szybko naprawić :) .
Pzdr.
_________________
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 924
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-10-2017, 12:57   

Ciekawa rzecz, przez dekoder Horizon na Eleven, nie można zaprogramować nagrania żadnego programu F1
 
 
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 73
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-10-2017, 13:01   

QPawop

Wczoraj zaplanowałem F1 > dziś obejrzałem. Parę razy była pikseloza, ale ogólnie OK.
Pzdr.

P.S. Wczoraj wieczorem prawie na wszystkich kanałach nie działała funkcja Replay TV (pikseloza i stopklatka).
_________________
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 924
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-10-2017, 13:08   

Ja wczoraj koło 2 w nocy chciałem zaprogramować F1 i się nie dało. Dekoder po prostu nie reagował. Inne programy z Eleven można było nagrać normalnie.

Replay u mnie nie działa dobrze minimum od środy, kiedy chciałem obejrzeć Zabójcze Umysły na AXN. Było tak jak piszesz, stopklatka i pikseloza
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,39 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: