rezygnacja z telefonu |
Autor |
Wiadomość |
rafal700
Klikacz
|
Wysłany: 09-03-2015, 14:25 rezygnacja z telefonu
|
|
|
Witam
Do 1 kwietnia mam umowę z UPC na Internet oraz Telefon. Czy jest możliwość przedłużenia umowy ale tylko na Internet a telefon odłączyć? Pani z BOK mi powiedziała, że to jest nie możliwe. Co mam zrobić? Czy dobrą radą jest wypowiedzenie umowy i ponowne podłączenie samego Internetu? |
|
|
|
 |
Susane [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2015, 19:24
|
|
|
rafal700 napisał/a: | Czy jest możliwość przedłużenia umowy ale tylko na Internet a telefon odłączyć? | Tak, trzeba tylko wypowiedzieć umowę, wtedy będzie to nie tylko możliwe, ale może jeszcze na ten Internet zaproponują niższą cenę. |
|
|
|
 |
swat997
plus master

|
Wysłany: 01-04-2015, 22:53
|
|
|
Trzeba tylko brać pod uwagę fakt, że im mniej ofert w pakiecie tym wyższe ceny na poszczególne oferty. Sam internet jest dość drogi. Poza tym z wymówieniem telefonu należy uważać, bo jest traktowany inaczej niż TV i Net.
Niedawno, za sprawą usunięcia z listy gwarantowanych kanałów rewelacyjnego programu Religia TV i mojej rezygnacji z usług UPC, za namową DUK przychyliłem się do pozostania i z potrójnego pakietu (TV, Net i Telefon) przeszedłem na podwójny (TV i Ne)t. Poprzednia umowa została anulowana, nowa została podpisana. Wszystko było OK, aż tu po 3 miesiącach przychodzi kwit z UPC, a tam do zapłaty kara finansowa za zerwanie umowy na telefon. |
|
 |
Susane [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2015, 15:35
|
|
|
swat997 napisał/a: | Trzeba tylko brać pod uwagę fakt, że im mniej ofert w pakiecie tym wyższe ceny na poszczególne oferty. Sam internet jest dość drogi. | Są oferty utrzymaniowe na sam Internet w całkiem dobrych cenach. swat997 napisał/a: | Poza tym z wymówieniem telefonu należy uważać, bo jest traktowany inaczej niż TV i Net. | Jeśli zgodnie z umową kończy się okres promocyjny to normalnie można wypowiedzieć. |
|
|
|
 |
swat997
plus master

|
Wysłany: 03-04-2015, 17:51
|
|
|
Susane napisał/a: | Są oferty utrzymaniowe na sam Internet w całkiem dobrych cenach. | Jeżeli cena za 60Mbps to 25 złotych/miesiąc to tak, to będzie dobra oferta.
Kończąc mój podwątek: UPC wycofało się z kary i opłata została anulowana. |
|
 |
Susane [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2015, 18:21
|
|
|
swat997 napisał/a: | Jeżeli cena za 60Mbps to 25 złotych/miesiąc to tak, to będzie dobra oferta. | Tak realistycznie. Po złożeniu wypowiedzenia dla chcących wyłącznie Internet standardowo i bez łaski proponują Rewię z Internetem VI. A więc po co brać dodatkowe, niepotrzebne usługi w rodzaju telefonu. Taniej nie wyjdzie. |
|
|
|
 |
|