Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak podłączyć telefon UPC?
Autor Wiadomość
tellet 
easy master

Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 34
Wysłany: 05-08-2012, 19:05   Jak podłączyć telefon UPC?

Witajcie, w końcu, po dwóch bonusowych rachunkach (i mam nadzieje że 3-go od netii nie dostanę), jednej wizycie technika z papierkami i kilkunastu telefonach do UPC, wreszcie numer z thomsona jest taki sam jak mój stary domowy :D
I teraz tak:
Na górze stoi Nieszczęsny Thomson (NT). Do NT jest podłączony pecet, tak więc opcja NT na dół nie wchodzi w grę. Do tej pory na górze był Telefon1 (T1) podłączony do takiej kostki, która schodziła na dół i prawdopodobnie była połączona z jakimś rozgałęźnikiem z 2-gim telefonem (T2) na dole i wyjściem na świat, ale teraz zamiast T1 podpiąłem NT.
Pytania:
Jak zrobić tak, żeby T1 był podłączony jak wcześniej?
Czy przez to, że sygnał idzie z NT przez rozgałęźnik i wyjście na świat ktoś nie będzie sobie używał mojego łącza?
Czy mam to przedstawić graficznie? Bo dość ciężko jest to opisać :D
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5625
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 05-08-2012, 20:52   

Jeśli Cię dobrze zrozumiałem, że masz telefon w UPC (voip to jest) to podłącz go poprzez Thomsona(on ma rj11) i powinno śmigać
tellet napisał/a:
Czy przez to, że sygnał idzie z NT przez rozgałęźnik i wyjście na świat ktoś nie będzie sobie używał mojego łącza?

Nie
tellet napisał/a:
Czy mam to przedstawić graficznie? Bo dość ciężko jest to opisać

Dobrze by było :D
_________________
 
 
tellet 
easy master

Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 34
Wysłany: 06-08-2012, 00:32   

A więc zamieszczam rysunki z pod mojej "artyzdycznej" ręki:
Tak było kiedyś:

a tak jest teraz:

Kostka ze znakiem zapytania, bo żeby się dowiedzieć co to tam konkretnie jest to musiałbym zrywać deski. Czyli muszę chyba zakupić jakiś rozgałęźnik, coby mi dzielił sygnał z thomsona i będzie po kłopocie. Telefony były na jednej linii, więc nic zmieniał nie będę.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: