Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
przedłużenie umowy biznes, oraz jaki router
Autor Wiadomość
temen 
Klikacz

Dołączył: 16 Sty 2018
Posty: 5
Wysłany: 16-01-2018, 19:41   przedłużenie umowy biznes, oraz jaki router

hej :)
wypowiedziałem umowę biznesową (na czas nieokreślony zawartą)
zaproponowali mi biznes internet 300/30 za 66 netto* z umową na 24msc. Dobra oferta czy mogę liczyć na coś lepszego?
W sumie bardzo mi na tych 300 nie zależy, od 150mbps prędkość mi wystarczy. Zależy jaka różnica w cenie.

Do tego zastanawiam się, jaki router jest najsensowniejszy obecnie (z opcją przełączenia w bridge)? horizon? cisco (jeśli jeszcze da się wywalczyć)?


*- 75 +1zł sla 6h -5zł za efakture i -5zł za zgodę na marketing
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2542
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 16-01-2018, 19:45   

Jeśli chodzi o router to jak z bridge to nic innego nie dostaniesz niż Hitron. Cisco to oni nie mają.
_________________
 
 
temen 
Klikacz

Dołączył: 16 Sty 2018
Posty: 5
Wysłany: 16-01-2018, 19:46   

MrPepka napisał/a:
Jeśli chodzi o router to jak z bridge to nic innego nie dostaniesz niż Hitron. Cisco to oni nie mają.

Ah. Obecnie zaproponowali mi hiltron lub connect box. Connect box też ma bridge (chyba, że znalazłem nieaktualne informacje). Hiltron lepszy?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-01-2018, 19:50   

Bierz Hitrona.
Jak by co, to Compal bez IPv6 ma także tryb Bridge.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2542
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 16-01-2018, 19:56   

Bierz cokolwiek bo i Compal i Hitron mają chip Puma 6 i te wszystkie babole z tym związane (skoki pingów, DDoS).
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-01-2018, 19:59   

temen napisał/a:
... zaproponowali mi biznes internet 300/30 za 66 netto* z umową na 24msc. Dobra oferta czy mogę liczyć na coś lepszego?
Bardzo dobra oferta.
To jest regulamin najlepszej promocji dla nowych klientów:
:arrow: https://biznes.upc.pl/pdf/upc_regulamin_promocji_extra_internet_300_mega_w_upc_biznes_2017-1_od20171030.pdf , więc Twoja propozycja dla obecnych klientów wygląda całkiem ciekawie.

Najniższą mi znaną ceną to 300/30 za 49 netto, ale nie wiem z jakiego regulaminu, bo UPC też stosuje rabaty dla Biznesu, niestety w ich przydzielaniu nie ma reguły.

Wystarczy jakby udało Ci się ponegocjować i uzyskać rabat np. 20-30 zł, a prawdopodobnie będziesz zadowolony:
:arrow: https://www.upc.pl/pdf/up..._od20171201.pdf

Oczywiście UPC może też stosować rabaty i 100-tu złotowe, ale nie do takiej promocji:
:arrow: https://www.upc.pl/pdf/up..._od20171201.pdf
_________________
 
 
temen 
Klikacz

Dołączył: 16 Sty 2018
Posty: 5
Wysłany: 16-01-2018, 20:41   

Pitrek napisał/a:

To jest regulamin najlepszej promocji dla nowych klientów:

to raptem mam 2zł taniej

Najniższą mi znaną ceną to 300/30 za 49 netto, ale nie wiem z jakiego regulaminu, bo UPC też stosuje rabaty dla Biznesu, niestety w ich przydzielaniu nie ma reguły.

Pitrek napisał/a:

Wystarczy jakby udało Ci się ponegocjować i uzyskać rabat np. 20-30 zł, a prawdopodobnie będziesz zadowolony:

No przyznam jakby mi 20zł opuścili to byłbym zachwycony. 10zł też by mogło być.
To może spróbuje poczekać z tym wypowiedzeniem umowy, wypowiedzenie do końca lutego, więc może w lutym zaproponują coś lepszego.

Dzięki za niezłe informacje :)
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-01-2018, 20:57   

temen napisał/a:
10zł też by mogło być.

10-cio złotowe też są :P
:arrow: https://www.upc.pl/pdf/up..._od20171201.pdf

Jak już będziesz z nimi negocjował to nie operuj regulaminami, powiedz jakie usługi chcesz i za ile, powiedz, że konkurencja Ci za tyle daje. Już oni sami powinni jakieś rabaty wymyśleć.
_________________
 
 
temen 
Klikacz

Dołączył: 16 Sty 2018
Posty: 5
Wysłany: 16-01-2018, 21:03   

Pitrek napisał/a:

Jak już będziesz z nimi negocjował to nie operuj regulaminami, powiedz jakie usługi chcesz i za ile, powiedz, że konkurencja Ci za tyle daje. Już oni sami powinni jakieś rabaty wymyśleć.

tak, tak planowałem, że za xx mam konkurencyjną i tyle. Oby tylko nie spytali jaką, bo pod moim adresem neostrada 10mbps oferuje. :D
Wiadomo, że regulaminy to do wglądu dla mnie by widzieć, że w ogóle są takie opcje. :)
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5237
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-01-2018, 22:18   

temen napisał/a:
Obecnie zaproponowali mi hiltron lub connect box

Hitron jest ze stałym IP, CB jak dla detalisty ze zmiennym dynamicznym.
_________________
 
 
doco 
Klikacz

Dołączył: 06 Sty 2015
Posty: 12
Skąd: Polska
Wysłany: 22-01-2018, 16:26   

KOCUREK1970 napisał/a:
temen napisał/a:
Obecnie zaproponowali mi hiltron lub connect box

Hitron jest ze stałym IP, CB jak dla detalisty ze zmiennym dynamicznym.


Czy CISCO może być ze stałym IP. Dziś negocjowałem umowę na firmę. Zostawią mi modem i włączą 300/30, ale ponoć nie ma możliwości przełączenia na stałe IP przy CISCO gdyż jest na nim czestotlwość 4 numerowa.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2542
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 22-01-2018, 16:47   

Modemy Cisco stosowane przez UPC (3208,3212,3925) bondują 8 DS, a to czy IP jest stałe czy nie determinuje konfiguracja po stronie serwera DHCP UPC, a nie modem.
_________________
 
 
doco 
Klikacz

Dołączył: 06 Sty 2015
Posty: 12
Skąd: Polska
Wysłany: 27-01-2018, 19:00   

MrPepka napisał/a:
Modemy Cisco stosowane przez UPC (3208,3212,3925) bondują 8 DS, a to czy IP jest stałe czy nie determinuje konfiguracja po stronie serwera DHCP UPC, a nie modem.


No tak ale konsultant twierdzi że w ich systemie nie ma możliwości postawienia stałego IP na Cisco
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2542
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-01-2018, 19:11   

A bo oni są więźniem własnego systemu (jak każda korporacja ;) ). Najlepiej pogróź im wypowiedzeniem.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5237
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-01-2018, 19:46   

doco napisał/a:
No tak ale konsultant twierdzi że w ich systemie nie ma możliwości postawienia stałego IP na Cisco

Dziwnie prawią - zwłaszcza, że na Cisco 3925 można stałe IP zrobić bez problemu (sami to przecież oferują).
Więc na modemorouterze się da a na modemie nie :shock:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: