Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa umowa 500mbps
Autor Wiadomość
mordzik 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 68
Skąd: Kielce
Wysłany: 22-12-2017, 12:57   Nowa umowa 500mbps

Witam w dniu dzisiejszym zamowilem nowa usluge na interent 500mbps w UPC i pytanie mam takie teraz mam modem cisco u siebie w mieszkaniu. Zapewnie dostane nowy modem/router od upc i pytanie. Czy w tym nowym urzadzeniu bede mial mozliwosc ustawienia bridge ?
 
  dragu@aqq.eu
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2756
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 22-12-2017, 13:11   

W Compalu tak.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-12-2017, 13:21   

Tak.

Pierwsza sprawa, czy Ci nie włączą IPv6, bo wtedy sam nie włączysz trybu Bridge. Jeśli będziesz miał masz IPv6 to zadzwoń lub "zaczatuj" żeby Ci wyłączyli.

Jeśli nie masz IPv6 to:
"Tryb pracy modemu" -> Włącz tryb modemu -> Zapisz zmiany.

W trybie Bridge Wi-Free będzie wyłączone.

Pamiętaj, że po włączeniu Tryb Bridge konfiguracja modemu będzie dostępna pod adresem 192.168.100.1.
_________________
 
 
mordzik 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 68
Skąd: Kielce
Wysłany: 22-12-2017, 14:30   

zapewniono mnie ze dostane compala z taka funkcja. Jezeli wlacza mi ipv6 to bede sie dochodzil z nimi :) . Dziekuje za informacje :)
 
  dragu@aqq.eu
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5463
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-12-2017, 04:15   

mordzik,
Toś umoczył z tym Compalem :)
_________________
 
 
mordzik 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 68
Skąd: Kielce
Wysłany: 24-12-2017, 21:44   

czemu umoczyl ? :D
 
  dragu@aqq.eu
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5463
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 25-12-2017, 02:28   

mordzik napisał/a:
czemu umoczyl ?

Compal - a jest tu na forum kilka tematów o tym sprzęcie...
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 34 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2231
Skąd: W-wa
Wysłany: 25-12-2017, 11:06   

Ale autor wątku ma 500Mbs, więc tylko Compal mu zostaje.
 
 
mordzik 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 68
Skąd: Kielce
Wysłany: 27-12-2017, 14:27   

Poki co compal zamontowany. Lecz jeszcze mam internet 120mbps zamiast 500tki
 
  dragu@aqq.eu
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5463
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-12-2017, 14:36   

Zrestartuj Compala prądowo i zobacz.

A jeśli i to nie pomoże, to zresetuj go przyciskiem z tyłu obudowy (30s resetu) i przestaw sobie na bridga jak chciałeś.
_________________
 
 
mordzik 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 68
Skąd: Kielce
Wysłany: 27-12-2017, 15:09   

bridge juz jest ustawiony. do 2h podobno moze trwac przelaczenie internetu do 500bmps tak mnie zapewniono na infolini przed chwila.
 
  dragu@aqq.eu
 
aster 
classic master


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 182
Wysłany: 20-01-2018, 21:09   

I jak, Compal daje radę z 500mbps i stabilnie śmiga bez żadnych problemów?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: