Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki router do neostrady ?
Autor Wiadomość
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 155
Wysłany: 15-07-2018, 21:38   Jaki router do neostrady ?

Witam, posiadam od orange Sagemcom i chciałbym go zamienic na inny tzn kupić sobie swój, jaki polecacie do 150zł ?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2592
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 15-07-2018, 21:39   

A net Orange w jakiej technologii?
_________________
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 155
Wysłany: 15-07-2018, 21:39   

zwykły kabel ADSL z gniazdka
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2592
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 15-07-2018, 21:42   

A co ma mieć router? Wi-Fi tylko 2,4 GHz czy może być i 5 GHz?
_________________
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 155
Wysłany: 15-07-2018, 21:47   

wystarczy tylko 2.4 ale jak będzie 5 to spoko chodz nikt nie uzywa, niestety budżet 150zł max do 200 jak coś naprawde dobrego będzie lepszego niż to co orange dało..
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5286
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 15-07-2018, 22:34   

kipo88 napisał/a:
wystarczy tylko 2.4 ale jak będzie 5 to spoko chodz nikt nie uzywa

5 GHz w routerze nie jest za friko.
Jak ma być, to do tego co chcesz wydać trzeba doliczyć drugie tyle.
kipo88 napisał/a:
posiadam od orange Sagemcom

I przez niego jest tylko net, czy jeszcze tv i fon?
Jaki to jest dokładnie model Sagemcoma?
_________________
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 155
Wysłany: 16-07-2018, 14:20   

Tylko internet i telefon (ale tu nie ma pewności upewnie się w czwartek )i 2.4 GHz nic więcej nie jest podpięte. Więc proszę o taki router na sam internet 2.4 Ghz i z telefonem.

IMG_9298.JPG
Plik ściągnięto 2 raz(y) 116,27 KB

IMG_9299.JPG
Plik ściągnięto 5 raz(y) 134,58 KB

_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5286
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-07-2018, 17:42   

kipo88 napisał/a:
Tylko internet i telefon

By fona uruchomić na sprzęcie innym niż Orange, musisz mieć dane logowania SIP do ich konta.
Za 150 zl będzie też trudno kupić taki router z obsługą VOiP.
_________________
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 215
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-07-2018, 23:43   

Ale kolega ma chyba linie PSTN a nie VOIPa...
_________________
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 155
Wysłany: 17-07-2018, 10:14   

a mozecie mi dać dwa routery? jeden na 2.4 Ghz i telefon a drugi tylko na 2.4 Ghz ???
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5286
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 17-07-2018, 14:41   

kipo88,
By była jasność - telefon masz jakimś cudem przez ten router, czy po prostu jest to telefon bezpośrednio z gniazdka w ścianie?
_________________
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 155
Wysłany: 18-07-2018, 15:14   

Bezposrednio z gniazdka sieci
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5286
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 18-07-2018, 15:29   

kipo88,
Uff - to dowolny z modemem ADSL (byle miał annex A)

Netgeary mają dobrą opinię jeśli idzie o ADSL, tak samo Asusy.
TP Linków nie polecam, podupadli na jakości a i ich serwis robi problemy.
_________________
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 155
Wysłany: 18-07-2018, 17:41   

co to jest annex A ? nie widze takich na stronach np xkomu czy allegro i to asusy i netgary do 150zł.

[ Dodano: 18-07-2018, 17:42 ]
chyba mam taki :
https://allegro.pl/router-asus-dsl-n12e-adsl-300mbit-s-4x-lan-i7404669880.html
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5286
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 18-07-2018, 17:45   

kipo88 napisał/a:
co to jest annex A

To rodzaj linii telefonicznej (Annex A - analogowa, Annex B - cyfrowa).

Sprzęt z linka może być!
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 17
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: