Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Prezent Orange do użytkowników łącz 600Mbits.
Autor Wiadomość
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-08-2018, 20:56   Prezent Orange do użytkowników łącz 600Mbits.

Od dzisiaj każdy z nas otrzymał 1Gbits i jako , że mój stary router i FunBox 2.0 nie potrafią wykorzystać przepustowości łącza jakie mamy dlatego jak widać zaczął się czas zmian.Teraz czekam na niższe pingi w grach.Taką przepustowość mam na starym routerze ale szczególnie cieszy upload ponad 100Mbits.

ORANGE 1Gbits za darmo dla posiadaczy 600Mbits na starym FunBox 2.0 2018-08-27 20_33_59.png
Plik ściągnięto 3 raz(y) 18,48 KB

_________________
Ostatnio zmieniony przez MariuszHL 27-08-2018, 22:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 215
Wysłany: 27-08-2018, 21:17   

a ile placisz ? Tyle ile jest na stronie dla nowego klienta?
_________________
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-08-2018, 22:59   Ja korzystam z oferty skrojonej dla mnie.

Każdy może to wywalczyć bo oferty takie są indywidualne.To co jest widoczne w reklamach to jest maksymalna cena , na którą wiele osób się godzi przy podpisywaniu umowy.
W moim przypadku przy obecnych pięciu numerach telefonów , internet i pakiet telewizji bogaty płacę razem 249.90zł.Obecnie Orange nie przekonał mnie do kupowania energii elektrycznej do nich bo mam kilkanaście groszy tańszą ofertę od innej firmy nawet jak dają 300złotych na opłaty za prąd ale gdy przeliczymy umowę na trzy lata to wychodzi 100złotych rocznie więc sporo gorzej niż mam.
_________________
 
 
brtk 
classic master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 297
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2018, 23:26   

FunBox 2.0 wyciąga maxa z łacza 1Gb/s, czyli coś koło 940Mb/s. Ale Ty pewnie masz łącze "zoptymalizowane" i stąd spadki, nie wiem po co coś konfigurować w sieciówce jak najlepsze wartości da się uzyskać na default.
_________________
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 28-08-2018, 17:44   CFOSSPEED wszystkiemu winien.

Przy optymalizacji łącza dla pierwszeństwa w PING łącze jest jeszcze bardziej ograniczone.
Optymalizacja dla pasma i tak nie pozwala na więcej jak ponad to co było w pierwszym komentarzu.
Niestety ale w trybie "Default" nigdy nie miałem takich osiągów jak po optymalizacji łącza dla określonych zadań.

Cfosspeed ogranicza łącze Orange przy optymalizacji dla ping 2018-08-28 17_39_26.png
Plik ściągnięto 3 raz(y) 18,79 KB

_________________
 
 
brtk 
classic master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 297
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-08-2018, 19:36   

Ty sobie optymalizujesz, masz niższą prędkość, a inni nic nie grzebią a mają niższy ping i większą prędkość.. ;)
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: