Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana EPC3208 na Hitron?
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-11-2017, 18:57   

Poprostu nie odłączałeś modemu od prądu na 2 doby to masz stałe IP. IP jest dynamiczne, ale UPC rzadko zmienia IP. IP można zmienić właśnie odłączając modem na 2 doby od prądu.
_________________
 
 
sfx 
easy master


Dołączył: 19 Sty 2015
Posty: 26
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-11-2017, 19:09   

MrPepka napisał/a:
Poprostu nie odłączałeś modemu od prądu na 2 doby to masz stałe IP. IP jest dynamiczne, ale UPC rzadko zmienia IP. IP można zmienić właśnie odłączając modem na 2 doby od prądu.


Nie mam zmiennego IP, mam stały publiczny adres IP za który dodatkowo płacę i wiem że jest stały bo nie zmienił się od ponad 2 lat (nie mam starszych logów na synology)... a cisco restarowane jest co kilka miesiecy.
 
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-11-2017, 19:15   

W pierwszym poście napisałeś, że masz umowę biznesową, więc jak to jest?
_________________
 
 
sfx 
easy master


Dołączył: 19 Sty 2015
Posty: 26
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-11-2017, 19:19   

MrPepka napisał/a:
W pierwszym poście napisałeś, że masz umowę biznesową, więc jak to jest?


Napisałem że UPC proponuje mi przejście na umowę biznesową bo widzą że pod adresem jest prowadzona działalność wg. CEIDG. Ręce opadają, bez czytania ze zrozumieniem to dla mnie dla dyskusja nie ma dalej sensu.
 
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5424
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 25-11-2017, 19:25   

Cytat:
Ja jestem detalistą, stałe publiczne IP mam od zawsze, kiedyś za darmo, od ostatniej umowy (3 lata temu) odpłatnie.

Jakimż to cudem masz stałe IP dla detalisty, skoro nie jest dla detalistów dostępne?
_________________
 
 
sfx 
easy master


Dołączył: 19 Sty 2015
Posty: 26
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-11-2017, 19:29   

KOCUREK1970 napisał/a:
Cytat:
Ja jestem detalistą, stałe publiczne IP mam od zawsze, kiedyś za darmo, od ostatniej umowy (3 lata temu) odpłatnie.

Jakimż to cudem masz stałe IP dla detalisty, skoro nie jest dla detalistów dostępne?



Ja pierwsze słyszę że nie jest dostępne. Już za czasów Aster City było tutaj publiczne stałe ip, potem jak UPC wykupiło aster na długo była taka możliwość do samodzielnej zmiany w panelu, ba, nawet można było domenę na owe IP podpiąć na stałe.
 
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-11-2017, 19:33   

Ale UPC NIGDY nie oferowało stałego IP dla detalisty więc jakim cudem Ty masz to stałe IP?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5424
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 25-11-2017, 19:36   

sfx napisał/a:
Już za czasów Aster City było tutaj publiczne stałe ip, potem jak UPC wykupiło aster na długo była taka możliwość do samodzielnej zmiany w panelu, ba, nawet można było domenę na owe IP podpiąć na stałe.

I wszystko jasne - w Aster była taka możliwość, przejęli Ciebie z Aster i Ci to zostawili.
Ale samo UPC NIGDY stałego IP dla detalisty nie oferowało (obecnie za naszymi sugestiami na nowym forum UPC trwają nad tym prace...).
_________________
Ostatnio zmieniony przez KOCUREK1970 25-11-2017, 19:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-11-2017, 19:37   

Dokładnie, tylko klienci tych operatorów które UPC przejęło mają stałe IP, reszta detalistów jak nie miała, tak nie ma.
_________________
 
 
adasch 
light master

Dołączył: 28 Paź 2012
Posty: 61
Wysłany: 07-04-2018, 21:33   

KOCUREK1970 napisał/a:
Ale samo UPC NIGDY stałego IP dla detalisty nie oferowało (obecnie za naszymi sugestiami na nowym forum UPC trwają nad tym prace...).

chyba, że masz EPC3208 na ups-ie :) u mnie zmienia się IP tylko w przypadku grubej awarii prądu lub UPC ale praktycznie nie pamiętam kiedy to się wydarzyło :)
_________________
 
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5424
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 08-04-2018, 02:23   

adasch
UPS też w sumie nie gwarantuje takiego "stałego" IP - wystarczy, że samo UPC coś majstruje w sieci i nastąpi rozłączenie modemu z CMTSem.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: