Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Promocje upc biznes
Autor Wiadomość
gregi1 
light master

Dołączył: 21 Cze 2012
Posty: 73
Wysłany: 11-08-2017, 12:24   Promocje upc biznes

Czy ktoś się orientuje czy są jakieś promocje na upc biznes - przy przejściu z oferty indywidualnej na biznesową?
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4105
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 11-08-2017, 14:09   

https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=186711#186711
_________________
 
 
gregi1 
light master

Dołączył: 21 Cze 2012
Posty: 73
Wysłany: 11-08-2017, 15:55   

Dzięki.
A macie jakiś telefon np. do DUK?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3547
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 11-08-2017, 16:07   

Telefon do Biura Utrzymania Klienta (BUK daw. DUK): 3249499(30-39), ale ostatnio działał 324949939


gregi1 napisał/a:
Prosze o usunięcie, źle dodane.

-----------------------------------------------------------------
Jeżeli ktoś chce skasować swój post w ciągu 2h, kiedy już nie jest ostatnim (ostatni zawsze można), to jest taka fajna opcja:
Czas ważności
postu/tematu

Wybierz, po ilu dniach post ma być
automatycznie usunięty. Jeśli jest to
nowy temat, zostanie usunięty w całości.


Wyedytyj swój post. Ustaw na 1 Dzień
_________________
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 391
Wysłany: 11-08-2017, 16:45   

Pitrek napisał/a:
Telefon do Biura Utrzymania Klienta (BUK daw. DUK): 3249499(30-39), ale ostatnio działał 324949939

dział utrzymania klienta indywidualnego nie zajmuje się klientami biznesowymi, przynajmniej jak ja przechodziłem na biznesową oferte to mnie przełączali
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3547
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 11-08-2017, 17:12   

OK, zbyt ogólnie, nie zastanawiając się, zareagowałem na to:
gregi1 napisał/a:
A macie jakiś telefon np. do DUK?

A dokąd Ciebie przełączali?
_________________
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 391
Wysłany: 11-08-2017, 18:22   

Pitrek napisał/a:
A dokąd Ciebie przełączali?


nie jestem pewien, ale chyba nie ma podziału w upc biznes. pamiętam że jak się nie zgodziłem na warunki wtedy i zadzwoniłem sam na infolinie później to dostałem oferte promocyjną, a nie taką jak na stronie. Konsultant po powołaniu się na oferte którą dostałem (również nie ze strony) podczas pierwszej rozmowy, powiedział że jeszcze sprawdzi czy nie ma teraz lepszej oferty i dostałem oferte lepszą. to było rok temu.
 
 
gregi1 
light master

Dołączył: 21 Cze 2012
Posty: 73
Wysłany: 15-08-2017, 11:54   

Zaproponowano mi
net 180+ max hd horizon z nagrywarką + multiroom + cinemax + filmbox = 90 pln (netto)
Warto ???

PS. Pytanko czy w multiroomie dają też drugi horizon ? Jeśli tak to czy warto go brać czy lepiej pozbyć się kabli i mieć ci+
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3547
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-08-2017, 08:02   

Regulaminy dla biznesu:
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=188693&highlight=#188693

Przejrzyj i zobacz jak to się ma do Twojej oferty.

W multiroomie nie dają Horizona.
_________________
 
 
gregi1 
light master

Dołączył: 21 Cze 2012
Posty: 73
Wysłany: 16-08-2017, 15:07   

Dostałem 180+max+cinemax+filbox+multiroom za 90 PLN

wymiana horizona i wymiana modemu na hiltrona.

Mogłem dobrać stałe IP za 5 PLN dodatkowo.
Warto mieć (do podstawowego wykorzystania sieci) stałe IP czy raczej bezsensu?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3547
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-08-2017, 15:33   

Jeżeli masz jakieś usługi, wewnątrz Twojego LANu, wystawione na zewnątrz internetu, to jak najbardziej.

Jeżeli nie dostajesz się zewnątrz, nie używasz żadnego przekierowania portów, to nie musisz mieć stałego IP.

Podobnie, jeżeli nie dostajesz się do jakiś usług, u kogoś, w jego LANie np. VPNy, STunnele, itp. to nie musisz mieć stałego IP, inaczej to jest bardzo przydatne, bo mogliby sterować ich Firewallem dostęp tylko do określonych IP (stałych).
_________________
 
 
pawelb 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 215
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-08-2017, 17:49   

Pitrek napisał/a:
Jeżeli masz jakieś usługi, wewnątrz Twojego LANu, wystawione na zewnątrz internetu, to jak najbardziej.

Jeżeli nie dostajesz się zewnątrz, nie używasz żadnego przekierowania portów, to nie musisz mieć stałego IP.

Podobnie, jeżeli nie dostajesz się do jakiś usług, u kogoś, w jego LANie np. VPNy, STunnele, itp. to nie musisz mieć stałego IP, inaczej to jest bardzo przydatne, bo mogliby sterować ich Firewallem dostęp tylko do określonych IP (stałych).


Czesc zagadnien o ktorych piszesz rozwiazuje DDNS o ile działa na modemo-routerze i mozna sie obejsc bez stalego adresu IP
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 16-08-2017, 17:57   

Tyle, że UPC blokuje DDNS więc i tak trzeba kupić swój router.
_________________
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 391
Wysłany: 16-08-2017, 18:02   

MrPepka napisał/a:
Tyle, że UPC blokuje DDNS więc i tak trzeba kupić swój router.

ja chyba mialem ddns na hitronie, ale nie jestem pewien bo to bylo dawno
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3547
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-08-2017, 18:14   

pawelb napisał/a:
Czesc zagadnien o ktorych piszesz rozwiazuje DDNS o ile działa na modemo-routerze i mozna sie obejsc bez stalego adresu IP
Oczywiście masz rację, te zagadnienia związane z dostępem do Twojej sieci, ale nie jeżeli ktoś wpuszcza Ciebie do swojej sieci i chce sterować firewallem dostęp tylko dla konkretnych wybrańców.

Jak ktoś ma "gęsto często" uruchamiany komputer to pewną namiastką może być klient DDNS uruchamiany na komputerze, jeżeli ktoś ma jakieś usługi, na kompie, który chodzi non-stop, to w takim kliencie jest harmonogram sprawdzań lub można wykorzystać "harmonogram zadań" w systemie.

W końcu IP nie zmienia się tak często.

W "zamierzchłych" czasach jeszcze "bezrouterowych" kiedy IP publiczne było bezpośrednio na kompie, taki mechanizm sprawdzał się idealnie.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: