Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zostać z FP250 (Cisco 3208) czy przejść na FP500 (Compal)?
Autor Wiadomość
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1227
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 04-09-2017, 23:23   

Kilka ms różnicy, co to jest. Dla zwykłego człowieka (nie gracza) to żadna różnica...
_________________
 
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 229
Wysłany: 04-09-2017, 23:55   

Astral699 napisał/a:
Kilka ms różnicy, co to jest. Dla zwykłego człowieka (nie gracza) to żadna różnica...


A jednak. :)
_________________
 
 
brtk 
light master

Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-09-2017, 07:21   

Tu nie chodzi o kilka ms roznicy tylko o stabilnosc tego pingu, wolalbym miec rowne 17-18ms niz skaczace 12-20 i nieraz do ponad 50ms jak nie i wiecej.
_________________
 
 
fire 
Klikacz

Dołączył: 04 Wrz 2017
Posty: 6
Wysłany: 06-09-2017, 14:33   

Słyszałem, że problem z puma6 został już w UPC rozwiązany. Czy mógłby ktoś to potwierdzić?
 
 
brtk 
light master

Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-09-2017, 15:09   

Nie było żadnej aktualizacji nowej, więc raczej nie :) Od kogo to słyszałeś?
_________________
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1227
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 06-09-2017, 15:20   

Mogła być dziś w nocy aktualizacja.
Np Connect Boxy ją miały, czego efektem było totalnie spieprzenie softu w modemie.
Z ipv4 zrobiło sie ipv6, nie dało sie portów przekierować itp kwiatki. Dopiero tel do UPC pomógł i przywrócili starszy soft.
_________________
 
 
 
brtk 
light master

Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-09-2017, 15:23   

U mnie nic nie było. Jest osoba co dostała aktualizację, gdzie zniknął jej tryb modemu (tj. właczyli ipv6) i może zrobić test puma6?
_________________
 
 
fire 
Klikacz

Dołączył: 04 Wrz 2017
Posty: 6
Wysłany: 06-09-2017, 15:58   

Słyszałem od ludzi pracujących w UPC, że faktycznie taki problem diagnozowali i już jakiś czas temu został on usunięty (2-3 miesiące temu). Ciekawi mnie, czy faktycznie już go nie ma, czy po prostu ludzie przestali zgłaszać.
 
 
brtk 
light master

Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-09-2017, 19:07   

Ci co mieli zgłosić to zgłosili, teraz czekamy na aktualizację.
_________________
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 229
Wysłany: 06-09-2017, 20:08   

fire napisał/a:
Słyszałem od ludzi pracujących w UPC, że faktycznie taki problem diagnozowali i już jakiś czas temu został on usunięty (2-3 miesiące temu). Ciekawi mnie, czy faktycznie już go nie ma, czy po prostu ludzie przestali zgłaszać.


Jeśli to nie byli jacyś Twoim znajomi, tylko support UPC, to możesz takie informacje włożyć między bajki. Twierdzą, że problem jest rozwiązany, że problem jest rozwiązywany, że problem będzie rozwiązany - zależnie od dnia i człowieka na jakiego trafisz. ;)
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 07-09-2017, 00:01   

Astral699 napisał/a:
Mogła być dziś w nocy aktualizacja.

Np Connect Boxy ją miały, czego efektem było totalnie spieprzenie softu w modemie.

Z ipv4 zrobiło sie ipv6, nie dało sie portów przekierować itp kwiatki

Mam rzeczony ConnectBox w opcji modemu (już prawie nieprzerwanie rok działa jako modem) i u mnie NIGDY UPC nawet nie próbowało instalacji innego softu z wyciętym trybem modemu.
Za to otrzymałem poprzednią poprawkę softu z pingiem i tu Compal pobrał softa, ale tryb modemu pozostał do dziś dnia.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1780
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 07-09-2017, 00:06   

KOCUREK1970 napisał/a:
Mam rzeczony ConnectBox w opcji modemu (już prawie nieprzerwanie rok działa jako modem) i u mnie NIGDY UPC nawet nie próbowało instalacji innego softu z wyciętym trybem modemu.

U mnie tak samo. Minie miesiąc odkąd mam connectboxa (od początku w trybie modemu) i też nie było prób instalacji softu bez trybu modemu. I odpukać nie ma takiego softu jeszcze u mnie.
_________________
 
 
pawelb 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 215
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-09-2017, 00:22   

Panowie, pewną rzecz techniczną wam wyjasnie, brak trybu bridge czy tez IPv6 nie musi byc zwiazany ze zmiana softu na modemie, taka konfiguracje uzyskuje sie poprzez odpowiednio przygotowany plik konfiguracyjny dla modemu, soft moze byc ten sam a ustawienia modemu kompletnie inne! :)
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1780
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 07-09-2017, 00:55   

pawelb napisał/a:
taka konfiguracje uzyskuje sie poprzez odpowiednio przygotowany plik konfiguracyjny dla modemu

Zgadza się. Określenie "soft" raczej jest u mnie skrótem myślowym.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 07-09-2017, 01:01   

pawelb napisał/a:
soft moze byc ten sam a ustawienia modemu kompletnie inne

To dlaczego ze zmianą softu zmieniają też tryb pracy Compala?
Być może "mnie" gdzieś zaznaczyli - "ten pan sobie życzy tryb modemu" :twisted:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: