Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przełożenie karty z modułu CI+ do dekodera Kaon HD?
Autor Wiadomość
rasz_pl 
Klikacz

Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 3
Wysłany: 01-09-2017, 10:31   Przełożenie karty z modułu CI+ do dekodera Kaon HD?

Posiadam dekoder Kaon, chciałbym przejąć czyjąś cesje w której TV jest z modułem CI+.
Czy możliwy jest taki zabieg? Wygoglalem stare posty z ~2012 mówiące o parowaniu karty z MAC dekodera.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 01-09-2017, 11:00   Re: Przełożenie karty z modułu CI+ do dekodera Kaon HD?

Jak już masz dekoder, to chyba jesteś klientem UPC. Cesje są dla nowych Klientów.

:arrow: https://pytania.upc.pl/?q=fact_1006858
:arrow: https://pytania.upc.pl/?q=fact_1006867
:arrow: https://www.upc.pl/pdf/up...abonenckiej.pdf

No chyba, że masz nieciekawą umowę po zobowiązaniu i ją wypowiesz.

Karty są parowane z dekoderem. Cesja to sesja, może UPC zgodzi się na użycie karty w Kaonie, jeżeli jest on bez nagrywania. MediaModuł CI+ jest traktowany jak dekoder bez PVRa.

Zadzwoń do UPC i zapytaj się o taki manewr.
_________________
 
 
rasz_pl 
Klikacz

Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 3
Wysłany: 01-09-2017, 11:52   

Jestem na wypowiedzeniu, przedstawiciel stwierdzil ze mam zwrocic Cisco, a kaona moge sobie "wsadzic".
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 01-09-2017, 11:57   

rasz_pl napisał/a:
... kaona moge sobie "wsadzic".
Wiadomo, że :arrow: Kaona już nie potrzeba zwracać. Chodzi o to, że karty są parowane z dekoderem/modułem (oprócz Horizona) więc taką sprawę musisz załatwić z UPC, teoretycznie jest możliwa, a czy się zgodzą to nie wiem.
_________________
 
 
rasz_pl 
Klikacz

Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 3
Wysłany: 02-09-2017, 13:36   

Dziekuje za link. O dziwo na liscie sprzetu ktorego nie chca sa i modemy Cisco, a przedstawiciel upieral sie ze mam swoj koniecznie oddac.

W miedzyczasie dowiedzialem sie ze jest mozliwosc wymiany karty na najprostszy dekoder za 50zl z wizyta technika - zaraz zadzwonie, moze jest opcja wymiany w salonie bez tej doplaty. Mam tez "TV" ze slotem CI, ale jest to manta i ponoc jest on jedynie dekoracyjny/nic w tym slocie nie dziala :)
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 02-09-2017, 15:30   

rasz_pl napisał/a:
moze jest opcja wymiany w salonie bez tej doplaty.
Jeżeli nie chcesz wizyty technika, to zainteresuj się :arrow: samodzielną instalacją. Opłata za Aktywację w wysokości 9,90 zł.
:arrow: https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007442
:arrow: https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007443
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: