Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UPC zrobiło częstszą zmianę adresu IP?
Autor Wiadomość
Kapela 
Klikacz

Dołączył: 14 Kwi 2014
Posty: 7
Wysłany: 30-08-2017, 08:18   UPC zrobiło częstszą zmianę adresu IP?

Dotychczas przez długi długi czas miałem ten sam stały adres IP. Wczoraj zmienił mi się adres na inny, ok, myślę sobie, nic dziwnego. Dzisiaj znowu zmienił mi się adres na inny. Zauważyliście u siebie coś takiego?
 
 
rudi88 
Klikacz

Dołączył: 16 Lut 2017
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-08-2017, 08:34   

Niestety trochę mieszają z tym. Przeważnie przy zmianie oprogramowania w modemie.
A wczoraj wgrali jakieś nowe menu w Compala i nie wiem jak teraz ustawić porty do emula. Przy starym ustawiałem bez problemu.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 30-08-2017, 08:36   Re: UPC zrobiło częstszą zmianę adresu IP?

Zmieniają konfigurację, wymuszają nowy soft.
Można zobaczyć sobie jaki jest teraz czas dzierżawy w "Ustawienia WAN IP".

Sprawdź ustawienia "UPnP".
Sprawdź czy nie włączyli Ci IPv6, wtedy nie działają m.in. przekierowania portów.
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=189950#189950
_________________
 
 
Stig30 
Klikacz

Dołączył: 29 Sie 2017
Posty: 3
Wysłany: 30-08-2017, 10:54   

U mnie ostatnio niektore strony zaczely nie dzialac, mam nadzieje ze to chwilowy problem (DNSY, niewiem)
 
 
Józek 
light master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 148
Wysłany: 30-08-2017, 12:01   Re: UPC zrobiło częstszą zmianę adresu IP?

Pitrek napisał/a:

Sprawdź czy nie włączyli Ci IPv6, wtedy nie działają m.in. przekierowania portów.
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=189950#189950


U mnie zmienili oprogramowanie na Ubee z 1.016 na 1.0.20 i zmienili na ipv6. Zniknęła funkcja Bridge, przestał chodzić zewnętrzny podgląd z kamerki. W ogóle nic sie nie dało ustawić w tym sofcie, żadnego przekierowania, żadnego DMZ. Zadzwoniłem, w 10 minut przywrócili poprzedni soft i ipv4.
_________________
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 232
Wysłany: 30-08-2017, 12:37   

O jakże dobrze mieć nieaktualizowany firmware na modemie od 2013 roku... :D :D :D
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 30-08-2017, 12:40   

Maciej napisał/a:
O jakże dobrze mieć nieaktualizowany firmware na modemie od 2013 roku...

Nie bój, nie bój. Zaktualizują :mrgreen:
_________________
 
 
Kapela 
Klikacz

Dołączył: 14 Kwi 2014
Posty: 7
Wysłany: 30-08-2017, 13:40   

Ok więc rzeczywiście włączyli IPv6 u mnie, wystarczył telefon do UPC i od ręki cofnęli na IPv4, nawet z powrotem mam ten sam publiczny IP :) Dzięki za pomoc.
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 151
Skąd: Wrocław
Wysłany: 31-08-2017, 12:08   Jak to się mówi...

co się odwlecze to nie uciecze.
_________________
 
 
kelt 
classic master

Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 163
Skąd: Kraków
Wysłany: 31-08-2017, 12:11   

Ja nie mam nic przeciwko IPv6 tylko zeby to dzialalo jak nalezy, bo to co jest aktualnie zaimplementowane w UPC to jest jakis zart. m.in. poblokowane porty bez mozliwosci ich sforwardowania.
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: