Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Modem traci połączenie z internetem
Autor Wiadomość
v8powerage 
Klikacz

Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 3
Wysłany: 15-08-2017, 00:42   Modem traci połączenie z internetem

Modem działał ok ale ostatnio traci nie chce się łączyć z internetem gdy jest do niego podłączony router wifi airport extreme, gdy podłączę jeden komputer kablem to działa ok nie wiem co z nim się nagle stało...

Screen Shot 2017-08-15 at 01.29.27.png
Plik ściągnięto 20 raz(y) 159,14 KB

Screen Shot 2017-08-15 at 01.29.09.png
Plik ściągnięto 15 raz(y) 69,08 KB

Screen Shot 2017-08-15 at 01.29.06.png
Plik ściągnięto 11 raz(y) 60,58 KB

 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2031
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 15-08-2017, 12:16   

v8powerage napisał/a:
gdy jest do niego podłączony router wifi airport extreme

A z samym routerem wszystko jest ok? Próbowałeś zmienić router?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4767
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 15-08-2017, 17:13   

Cytat:
Modem działał ok ale ostatnio traci nie chce się łączyć z internetem

Nie zwiększyli Ci neta?.
Ten modem co jeszcze masz to już stary ED 2.0 - powinni Ci wymienić go na ED 3.0
_________________
 
 
v8powerage 
Klikacz

Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 3
Wysłany: 16-08-2017, 01:06   

Teraz testowałem całą noc i dzień podłączyłem kablem laptopa chodziło dobrze po czym padło jakąś godzinę temu i za nic sie nie chce połączyć czyli to nie router a modem... Muszę do nich iść ale z tego co wiem to teraz chcą wciskać te horizony a my tego nie chcemy, da się jakoś z nimi dogadać żeby dali modem albo router z wifi zamiast tego?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2031
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 16-08-2017, 11:00   

Dadzą ci compala. Przełączysz go w tryb bridge, podłączysz swój router i będzie działać.
_________________
 
 
v8powerage 
Klikacz

Dołączył: 15 Sie 2017
Posty: 3
Wysłany: 18-08-2017, 03:43   

No mają dac taki z wifi bo ten co mam i tak jest tylko na 2.4 ale dopiero w przyszlym tygodniu... A narazie mam tego cisco zrobilem mu hard reset i teraz sie restartuje co 5 minut nie wiem czemu.

[ Dodano: 19-08-2017, 04:04 ]
Chyba naprawiłem, wymieniłem w nim wszystkie kondensatory dla zabawy, wydaje mi się że za to resetowanie co 5 min był odpowiedzialny taki jeden koło tego przycisku reset.

Screen Shot 2017-08-18 at 04.38.02.png
Plik ściągnięto 13 raz(y) 108,75 KB

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: