Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Własny modem
Autor Wiadomość
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 19-07-2017, 13:50   

MrPepka napisał/a:
A EPC3008 było w ogóle w UPC kiedyś?

Raczej nigdy - nie ma portów telefonicznych.
qb4hkm napisał/a:
EPC3212
EPC3208

Te 2 powinny działać - ale muszą pochodzić z UPC.
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 19-07-2017, 14:33   

Nie wykluczone że są od innych operatorów niektóre. Jeszcze dopytam bom lajkonik w tej kwestii, skąd wziąć dane do logowania tutaj na tym upc provisioning?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 19-07-2017, 14:40   

qb4hkm napisał/a:
Nie wykluczone że są od innych operatorów niektóre

To nie zadziałają z UPC.
qb4hkm napisał/a:
skąd wziąć dane do logowania tutaj na tym upc provisioning?

Z umowy - to najczęściej nr klienta i login do poczty UPC.
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 19-07-2017, 14:45   

OK, to tego wypróbuję wieczorem:

Model: Cisco EPC3208
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
Bootloader Revision: 2.3.1_R3
Current Software Revision: e3200-ESIP-16-v302r125562-130611c_upc
Firmware Name: e3200-ESIP-16-v302r125562-130611c_upc.bin
Firmware Build Time: Jun 11 11:11:07 2013

Czy może lepiej?:

Model: Cisco EPC3212
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: e3200-ESIP-16-v302r125562-130611c_upc
Firmware Name: e3200-ESIP-16-v302r125562-130611c_upc.bin
Firmware Build Time: Jun 11 11:11:07 2013
Cable Modem Status: Scanning



BTW. ten 3008 raczej nie od UPC:

Model: Cisco EPC3008
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0

Bootloader Revision: 2.3.1_R3
Current Software Revision: e3000-c1000r5593-150216c
Firmware Name: e3000-c1000r5593-150216c.bin
Firmware Build Time: Feb 16 15:00:50 2015
Cable Modem Status: Scanning
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 19-07-2017, 15:01   

qb4hkm napisał/a:
Czy może lepiej?:

W zasadzie bez różnicy:
- 3208 - 2 demodulatory DS po 4 kanały każdy,
- 3212 - 1 demodulator 8 kanałowy,
Pierwszy "bierze" trochę mniej prądu.
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 19-07-2017, 15:19   

Czyli rozumiem że podpinam dziada pod kabel, powinien mnie wpuścić na stronę provisioning i tam rejestruję modem?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 19-07-2017, 15:34   

Pamiętaj - wszystko robisz na własne ryzyko!
Jak Cię odetną w ogóle od neta, będziesz to musiał z nimi wyjaśniać.
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 20-07-2017, 10:00   

Nie miałem jednak czasu wczoraj, ryzyko znam :-) ale co może się stać :-D
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 20-07-2017, 14:01   

qb4hkm napisał/a:
co może się stać

Po prostu na Twoim koncie w UPC pojawi się inne urządzenie, niż to oryginalnie Tobie wydane - tu mogą (aczkolwiek nie jest powiedziane, że tak będzie) pojawić się problemy w przyszłości, kiedy będziesz im coś zgłaszał.
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 21-07-2017, 22:32   

Rejestracja nowego modemu poszła gładko ale mam tylko ipv6 publiczny i ipv4 prywatny z tym że nie działa to ipv4 zupełnie... google, youtube, netflix śmiga ale większość internetu nie działa... jestem wpięty bezpośrednio do lan
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 21-07-2017, 23:36   

Dzwoń do UPC i niech ci przestawią ipv6 na ipv4.
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 21-07-2017, 23:46   

Podlaczylem drugi modem i co dziwne dostalem na poczatku publiczny ipv4 89.... ale potem znowu ten prywatny 10.... zmieniam na technicolora i rano przedzwonie zeby zmienili na ipv4
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 21-07-2017, 23:49   

BTW: Myślałem, że czyste modemy Cisco nie będą miały ipv6, a tu proszę :shock:
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 21-07-2017, 23:59   

Już na technikolorze, mam publiczne ipv4 z puli 89 oraz ipv6
Może mają jakąś whiteliste modemów?
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 399
Wysłany: 22-07-2017, 12:53   

qb4hkm napisał/a:
Już na technikolorze, mam publiczne ipv4 z puli 89 oraz ipv6
Może mają jakąś whiteliste modemów?

masz zarówno publiczne ipv4 i ipv6? ciekawe
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: