Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Własny modem
Autor Wiadomość
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 11-07-2017, 15:49   

Mam kilka sztuk modemów Cisco z UPC po innych usługach które były wyłączone a sprzęt został, czy monter może zainstalować usługę na takim sprzęcie?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 11-07-2017, 16:37   

qb4hkm napisał/a:
czy monter może zainstalować usługę na takim sprzęcie?

Tak, jak się z nim dogadasz.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 11-07-2017, 19:36   

qb4hkm napisał/a:
Mam kilka sztuk modemów Cisco z UPC po innych usługach które były wyłączone a sprzęt został, czy monter może zainstalować usługę na takim sprzęcie?

Raczej wątpię czy monter na to pójdzie.
No i pytanie, jakie to Cisco (typ, model ED2.0 czy ED3.0)
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 11-07-2017, 20:12   

Cytat:
Raczej wątpię czy monter na to pójdzie.

A czemu miałby nie pójść? Kiedyś można było taki modem samodzielnie zarejestrować na stronie instalacja.upc.pl.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 11-07-2017, 20:37   

Samodzielnie to nie przez montera ;) - wątpię, czy będzie chciał chłopina nadstawiać głowę.
Tu można zrobić to samemu:
http://provisioning.upc.pl/reg/login.jsp
Potrzebny tylko adres email i hasło do poczty (by rejestrację przeprowadzić).
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 11-07-2017, 20:39   

KOCUREK1970 napisał/a:
wątpię, czy będzie chciał chłopina nadstawiać głowę.

Ale czemu monter nie chciałby mu zainstalować internetu na modemach Cisco od UPC które qb4hkm, ma? Przecież monter żadnej kary nie dostanie.
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 11-07-2017, 21:16   

Czyli mogę sobie sam wymienić modem? :-D Muszę poszperać, leży kilka sztuk różnych.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 11-07-2017, 21:20   

qb4hkm napisał/a:
Czyli mogę sobie sam wymienić modem?

Możesz spróbować.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 11-07-2017, 23:36   

MrPepka napisał/a:
Ale czemu monter nie chciałby mu zainstalować internetu na modemach Cisco od UPC które qb4hkm, ma? Przecież monter żadnej kary nie dostanie

Tu nie o to idzie, że nie chciałby - jeśli dostanie na to zlecenie, to musi tam zaznaczyć co zrobił i co zainstalował. Nie może do niego przyjść z Compalem a w systemie będzie Cisco.
Musi mu zainstalować Compala a potem sam Autor może sobie go już "podmienić" i ponownie aktywować starego dobrego Ciscacza.
qb4hkm napisał/a:
Muszę poszperać, leży kilka sztuk różnych

Zadziałają (powinny) tylko te z ED 3.0
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-07-2017, 00:16   

Cytat:
Musi mu zainstalować Compala a potem sam Autor może sobie go już "podmienić" i ponownie aktywować starego dobrego Ciscacza.

Tylko co Autor ma zrobić z Compalem?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-07-2017, 00:38   

Schować ładnie w pudełeczko i do szafy :D
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-07-2017, 00:45   

W sumie sam się zastanawiam czy nie kupić modemy cisco z softem UPC? Mam oczywiście modem cisco, ale zapasowo czemu nie?
_________________
 
 
ogromny 
light master

Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 117
Wysłany: 18-07-2017, 18:43   

Tak się zastanawiam, jak bym kupił cisco na allegro i bym je sobie sam zainstalował to czy UPC może się dowalić i czy musi to być cisco po UPC?
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 19-07-2017, 12:13   

KOCUREK1970 napisał/a:
qb4hkm napisał/a:
Mam kilka sztuk modemów Cisco z UPC po innych usługach które były wyłączone a sprzęt został, czy monter może zainstalować usługę na takim sprzęcie?

Raczej wątpię czy monter na to pójdzie.
No i pytanie, jakie to Cisco (typ, model ED2.0 czy ED3.0)

EPC2425
EPC3212
EPC3208
EPC3008

Na 3208 jest nawet napisane ED3.0, reszta nie wiem.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 19-07-2017, 12:38   

EPC2425 to modem ed 2.0 więc nie pójdzie. A EPC3008 było w ogóle w UPC kiedyś? Jeśli tak to pójdzie jak reszta modemów.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: