Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SSL na forum
Autor Wiadomość
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3549
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 11-05-2017, 15:39   

Jak by co, to tak jak Nikt wyżej, wkleiłem poprzednio te obrazki z adresem https:

Ciekawe czy ktoś w Windows XP i IE 8.0 widzi tamte po "https"?

Dla przykładu wkleję jeszcze inny 2 razy:
https  
oraz
http    
_________________
 
 
Nikt 
easy master

Dołączył: 08 Mar 2017
Posty: 48
Wysłany: 11-05-2017, 16:37   

Można i też z takiej przeglądarki: wersja https: , wersja http:
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3549
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 13-05-2017, 14:40   

Tak obrazki widzą po https zwykli posiadacze Windows XP i IE8.0.




A tak się logują wtajemniczeni posiadacze Windows XP i IE8.0, co tam widać w identyfikacji OS i przeglądarki
                                                                                                                                                   
_________________
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 391
Wysłany: 13-05-2017, 20:14   

czy nie lepiej byłoby automatycznie przekierować na https nawet przed zalogowaniem? teraz jestem automatycznie wylogowywany za każdym razem jak wchodze na forum bez https...
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3549
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 13-05-2017, 22:24   

Ja po prostu zmodyfikowałem we wszystkich przeglądarkach, we wszystkich urządzeniach (włącznie z TV) skróty na z "https". W ten sposób nawet przeglądając jako "gość" wszystko leci po "https". W momencie kiedy zachce mi się zalogować nie mam wtedy problemu.
_________________
 
 
misiek122 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 435
Skąd: Szczecin
Wysłany: 13-05-2017, 22:32   

No właśnie, a może wiecie jak zmodyfikować adres na kafelku, który pojawia się wraz z innymi na nowej karcie jako strony najczęściej używane? Jedynie możliwe jest usunięcie, ale wtedy już raczej kafelek z poprawnym adresem się nie pojawi.
_________________
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 391
Wysłany: 13-05-2017, 22:35   

Pitrek napisał/a:
Ja po prostu zmodyfikowałem we wszystkich przeglądarkach, we wszystkich urządzeniach (włącznie z TV) skróty na z "https". W ten sposób nawet przeglądając jako "gość" wszystko leci po "https". W momencie kiedy zachce mi się zalogować nie mam wtedy problemu.

musialbym całą historie usuwać z forum z linkami bez https żeby nie podpowiadało domyslnie przy wpisywaniu adresu bez https :p
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3549
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 13-05-2017, 22:54   

W historii pojawiają się najnowsze odwołania, jeżeli z "ręki" wpiszesz https://forum.mediaswiat.pl , to to zostanie zapamiętane i następnym razem pojawi się jako pierwsze, następnie używane linki z forum będą już po https. W chrome jest pasek zakładek, zrób sobie zakładkę do forum po httpsie i używaj jej.
_________________
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 391
Wysłany: 14-05-2017, 08:34   

no wlasnie ze nie :p jak wpisze raz recznie https://.... to nastepnym razem dalej jak zaczne wpisywac forum... to podpowie wersje bez https ;p
 
 
edek 
light master

Dołączył: 29 Sie 2016
Posty: 65
Wysłany: 14-05-2017, 11:24   

januszmk napisał/a:
czy nie lepiej byłoby automatycznie przekierować na https nawet przed zalogowaniem? teraz jestem automatycznie wylogowywany za każdym razem jak wchodze na forum bez https...

I tak zapewne docelowo będzie. Dajcie adminom skończyć robotę.
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1101
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-05-2017, 21:02   

Pitrek napisał/a:
A tak się logują wtajemniczeni posiadacze Windows XP i IE8.0

Znaczy się jak?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3549
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 14-05-2017, 21:07   

If I told you, I'd have to kill you. :mrgreen:

O, widzę, że masz Windows XP.
Nie napisałeś jak wygląda u Ciebie w Internet Explorerze 8.0 to:
:arrow: http://forum.mediaswiat.p...ows%20XP#184751
_________________
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1101
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15-05-2017, 23:47   

No mam jeszcze jednego staruszka z Win XP, ale już od dawna nie używam IE 8.0. ;)
Sprawdziłem jednak z ciekawości na IE 8.0 te obrazki i wyglądają dokładnie tak, jak na Twoim zrzucie.

No to jak, podzielicie się (Ty, albo @Nikt) tą tajną wiedzą? :P
 
 
Nikt 
easy master

Dołączył: 08 Mar 2017
Posty: 48
Wysłany: 16-05-2017, 09:46   

Wybacz, ale to nie polega na tym, żebym zdradził jak to robię.
Raczej oczekuję, że zobaczę tu inne wpisy, oprócz @Pitrek z Windows XP i IE 8.
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 16-05-2017, 11:09   

Od kiedy będzie można spodziewać się normalnego przekierowania na forum ze strony chellopl.one.pl. Po kliknięciu w zakładkę forum przechodzę do opcji logowania gdzie po wpisaniu danych ponownie jestem przekierowywany do strony logowania. Aby się zalogować na forum muszę dwa razy wprowadzać te same dane.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: