Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon i problem z WI-FI
Autor Wiadomość
Ksiaze441 
light master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 89
Wysłany: 24-01-2018, 13:44   

A jak wymienię na inna kartę to samo może być
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2592
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 24-01-2018, 13:46   

Jak jesteś chory to dzwonisz do lekarza czy do niego idziesz? To samo jest z wi-fi. Ciężko jest na to pytanie odpowiedzieć choć faktycznie karta nie za dobra.
_________________
 
 
Ksiaze441 
light master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 89
Wysłany: 24-01-2018, 13:48   

Zmieniłem na 36 kanał a jaką kartę na usb proponujesz kupić.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2592
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 24-01-2018, 13:51   

Nie używam kart na USB, ale może Asus USB-AC56 (lub USB-AC68)?
_________________
 
 
Ksiaze441 
light master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 89
Wysłany: 24-01-2018, 13:53   

Zobaczę bo mi już nerwy puszczają z tym netem.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5288
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-01-2018, 17:28   

Ksiaze441,
Zainstaluj InSSIDera v2/Home i tu wstaw wynik pomiaru Twojej sieci w danym pasmie.
_________________
 
 
Ksiaze441 
light master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 89
Wysłany: 25-01-2018, 12:49   

Mam już program jest na kanale 36 ustawiony sygnał -25lub -26 i się zmienia co chwila dzisiaj już dwa razy się rozłączyło :(

1.jpg
zdjęcie
Plik ściągnięto 31 raz(y) 110,33 KB

_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 25-01-2018, 12:59   

Na 36 kanale masz 3 sieci.

Zmień kanał na 44, 56, 100 lub 124.
_________________
 
 
Ksiaze441 
light master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 89
Wysłany: 25-01-2018, 13:13   

Na 124 nie mam nikogo jeśli chodzi o ten wskaźnik pionowy
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 25-01-2018, 13:50   

Każdy kanał dobry gdzie nie ma sąsiadów.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2592
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-01-2018, 14:55   

Pozwolę się podpiąć ;)
Pitrek, A co w sytuacji takiej jak ta?:
https://zapodaj.net/7b5db6ff915f1.png.html
Mam niestabilny link i mam trochę niski zasięg w pokoju za ścianą.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 25-01-2018, 15:17   

MrPepka, przecież dobrze wiesz :P , jaja sobie robisz ze mnie. :mrgreen:
:P Okolice 60 kanału i dalej.

Zasięg 5 GHz to mankament.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2592
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-01-2018, 15:25   

Pitrek napisał/a:
MrPepka, przecież dobrze wiesz , jaja sobie robisz ze mnie.
Okolice 60 kanału i dalej.

Jaja sobie robisz? :lol:
Przecież mój router uniemożliwia wybranie kanału powyżej 48 :mrgreen:
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 25-01-2018, 15:28   

MrPepka napisał/a:
Przecież mój router uniemożliwia wybranie kanału powyżej 48
Zadajesz podchwytliwe pytania. :twisted:
Wybierz 48, ale pewno to już próbowałeś.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2592
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-01-2018, 15:30   

I tym przykładem udowodniłem Wam, że nie zawsze wybranie 5 GHz pomoże i, że akurat będziemy sami. A już bujdy typu, że "zasięg 5 GHz jest za słaby i nie grozi nam zawalenie eteru" to już teraz można wsadzić w wiadome miejsce :mrgreen:
A teraz siedzę na kanale właśnie 48
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: