Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon i problem z WI-FI
Autor Wiadomość
Tomi500 
Klikacz

Dołączył: 15 Mar 2017
Posty: 2
Wysłany: 15-03-2017, 08:53   Horizon i problem z WI-FI

Witam!
Mam pytanie odnośnie wi-fi w Horizonie,mam na łączu 250 Mb/s,prędkość do 50 Mb/s-optymistyczny wariant.Da się jakoś ustawić aby działał szybciej?Po kablu jak zwykle baja.Czy kupno routera i podłączenie po kablu do Horizona i rozsyłanie z niego wi-fi pomoże,a jeśli tak to jaki router polecacie?I jeszcze jedno rozłącznie neta.Dzięki
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2401
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 15-03-2017, 09:39   

A co się łączy z Twoim horizonem? Masz max zasięg?
_________________
 
 
Tomi500 
Klikacz

Dołączył: 15 Mar 2017
Posty: 2
Wysłany: 15-03-2017, 09:59   

MrPepka napisał/a:
A co się łączy z Twoim horizonem? Masz max zasięg?

Witam!
Komp,Laptop,Telefony,Tablety wszystko po trochu.Na laptopie mam pełen zasięg na wykresie ale on jest nie daleko Horizona.Chciałbym podłączyć router kablem i dać go wyżej.Dopiero co dostałem tego Horizona,a może poprosić o dodatkowy modem z UPC?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2401
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 15-03-2017, 12:19   

Cytat:
Dopiero co dostałem tego Horizona,a może poprosić o dodatkowy modem z UPC?

Dobry pomysł. Poproś ich o rozdzielenie internetu na osobny modem. Tylko nie wiem czy w trakcie trwania umowy możesz (zmiana na osobny modem to zmiana w koncie abonenckim. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie).
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5079
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 30-03-2017, 21:25   

MrPepka napisał/a:
Poproś ich o rozdzielenie internetu na osobny modem.

Raczej zapomnij - albo na Horizonie albo na oddzielnym Connect Boxie.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 30-03-2017, 21:31   

MrPepka napisał/a:
Poproś ich o rozdzielenie internetu na osobny modem.

KOCUREK1970, myślę, że MrPepka miał na myśli "przeniesienie internetu na osobny modem".
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5079
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 30-03-2017, 22:01   

Pitrek napisał/a:
KOCUREK1970, myślę, że MrPepka miał na myśli "przeniesienie internetu na osobny modem".

Autor zadał takie pytanie:
Tomi500 napisał/a:
Dopiero co dostałem tego Horizona,a może poprosić o dodatkowy modem z UPC?

Czyli jak na moje - myślał o Horizonie i Connect Boxie JEDNOCZEŚNIE.
A odpowiedz pepki też nie była jednoznaczna (dla nowego usera, jakim jest Autor).
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2401
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 30-03-2017, 22:09   

Jeśli wam chodzi o pytanie:
Tomi500 napisał/a:
Dopiero co dostałem tego Horizona,a może poprosić o dodatkowy modem z UPC?

To Autor miał na myśli właśnie przeniesienie internetu na osobny modem tylko źle to napisał. A pisząc:
"Poproś ich o rozdzielenie internetu na osobny modem"
Miałem na myśli to co napisałem.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5079
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 30-03-2017, 22:17   

Dla mnie słowo dodatkowy nie oznacza osobny/oddzielny.
A opieram się na tym co czytam (co ktoś napisał), a nie co myślał i miał zamiar napisać.
Ale nie zamierzam dalej tłuc tych kamieni - zwłaszcza, że teraz Autor został precyzyjnie ukierunkowany :mrgreen:
_________________
 
 
Ksiaze441 
easy master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 41
Wysłany: 24-01-2018, 12:54   

Witam
Zarejestrowałem się na forum bo mam problem z netem od UPC zrywa mi połączenie jak mam 5 GHz wskazuje mi że mam 118mb/s.Mam router tp linka model AC 600 Archer T2UH co chwila się tnie lub zawiesza na 2 GHz nie robi z tym problemów ale tam jest tylko do 40mb/s może ma ktoś jakieś pomysły.

Pozdrawiam Ksiaze441
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2401
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 24-01-2018, 13:16   

Ksiaze441 napisał/a:
Archer T2UH

To jest karta wifi, a nie router. Korzystasz z Connect Boxa? Jak tak to ten typ tak ma (ponoć).
_________________
 
 
Ksiaze441 
easy master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 41
Wysłany: 24-01-2018, 13:19   

Mam kartę na usb Archer T2UH i jest antena na wi-fi oraz dekoder Horizon i przerywa mi na 5 Ghz
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2401
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 24-01-2018, 13:38   

Na 5 GHz na jakim kanale nadajesz?
_________________
 
 
Ksiaze441 
easy master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 41
Wysłany: 24-01-2018, 13:40   

Mam ustawiony na Auto i też muli jaki preferujesz abym ustawił bo już wszystkie testowałem do 5ghz
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2401
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 24-01-2018, 13:42   

Ja nadaję na 36. Może spróbuj na wyższych typu nie wiem 100?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: