Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Funbox 2.0 podłączenie routera
Autor Wiadomość
effe 
light master

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 146
Wysłany: 07-03-2017, 18:21   Funbox 2.0 podłączenie routera

Witam,
Od Grudnia 2016 posiadam ofertę Orange światłowód 100mb. Niestety nie jestem zadowolony z internetu. Raz, że wolny, a dwa, że działa w miare dobrze tylko w pomieszczeniu, w którym jest modem. Pokój dalej już net zanika.
Czy jest możliwość podłączenia do tego funboxa routera np tp-linka? Trzeba coś w trakcie konfigurować? Nie znam się na tym zupełnie. Jaki dobry router na mieszkanie ok 70m2 polecacie?
Jak krok po kroku to wszystko skonfigurować? Czy wystarczy jedynie podłączyć router do modemu tak jak to ma miejsce w przypadku UPC ?
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 187
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-03-2017, 20:19   

funboxa nie przestawisz do trybu Brigde.
Moj routerek ktory jest wpiety do funboxa ma opcję pracy jako access point. I tak go sobie właśnie ustawiłem. Wifi czy serwer DLNA idzie z routerka a cala reszta z funboxa...
_________________
 
 
effe 
light master

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 146
Wysłany: 07-03-2017, 21:09   

Eh szkoda, ale dzięki za informacje.
 
 
MariuszHL 
light master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 126
Skąd: Wrocław
Wysłany: 12-03-2017, 13:00   Witaj.

Na youtube i stronach Orange masz informację jak skonfigurować swój własny RUTER aby nie korzystać z FUNBOXA.Ja jeszcze tego nie zrobiłem ale ludzi już sami umieszczają filmiki jak to się robi i jakie ustawienia musisz wprowadzić na modem wtedy FUNBOX nie jest już do niczego potrzebny.Nie wiem jakie łącza są w Twojej lokalizacji ale u Mnie NETIA dawała mi 100Mbits/50Mbits za 24.90 plus pakiet telewizji ,a że takie łącze miałem od 2010 roku i UHD w tym roku będzie w komputerach dostępne gdyż mają się pojawić monitory UHD od 100Hz do 144Hz to 100Mbits dla Mnie stanowczo za mało.
RYZENA już mam ale mój 290X jest już wąskim gardłem oraz monitor FULL HD 144Hz więc poczekam bo jakoś w połowie roku mają takie monitory się pojawić.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4514
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 07-06-2017, 14:49   

MariuszHL napisał/a:
UHD w tym roku będzie w komputerach dostępne gdyż mają się pojawić monitory UHD od 100Hz do 144Hz to 100Mbits dla Mnie stanowczo za mało.

Ty i te Twoje 100 Mb:
https://help.netflix.com/pl/node/306
_________________
 
 
oglądacz 
Klikacz

Dołączył: 17 Paź 2012
Posty: 7
Wysłany: 07-06-2017, 22:45   

effe napisał/a:
posiadam ofertę Orange światłowód 100mb


Masz tych metrów bieżących sporo...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: