Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki modem wybrac albo modemorouter
Autor Wiadomość
Masownik 
classic master

Dołączył: 03 Cze 2012
Posty: 185
Wysłany: 12-02-2017, 19:30   

Panowie na dniach przychodzi technik podpinać mi wszystko. Pytanie czy to jemu mam mówić zeby mi zablokowal w Compalu te wi-free?
Mam swoj router tp linka tot ez monterowni mowie zeby mi ustawil w ten tryb bridge zeby dziala tylko jak modem? Czy to samemu w ustawieniach gdzies ustawie?
 
 
piowor 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Cze 2016
Posty: 161
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 12-02-2017, 19:31   

Wi-free - samemu w mojeupc.pl albo telefonicznie konsultantowi zlecić można.
Bridge - w ustawieniach modemoroutera, też samemu można ale można monterowi powiedzieć.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-02-2017, 19:34   

Masownik napisał/a:
Pytanie czy to jemu mam mówić zeby mi zablokowal w Compalu te wi-free?

On tego nie wyłączy.
Ja zgłaszałem wyłączenie WiFree przez chat z konsultantem.
Cytat:
Mam swoj router tp linka tot ez monterowni mowie zeby mi ustawil w ten tryb bridge zeby dziala tylko jak modem?

Możesz poprosić - monter u mnie nawet nie wiedział jak to zrobić, i gdzie :shock: :shock:
Masownik napisał/a:
Czy to samemu w ustawieniach gdzies ustawie?

Sam to sobie przełączyłem - 2 minuty roboty, potem z 10 minut restartu Compala.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-02-2017, 19:56   

A wy Panowie wiecie że wi-free co jakiś czas samo wraca? Ciekaw jestem jak długo będzie można wyłączać wi-free.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-02-2017, 20:32   

MrPepka napisał/a:
A wy Panowie wiecie że wi-free co jakiś czas samo wraca?

2 miesiące i jakoś u mnie nie wróciło.
MrPepka napisał/a:
Ciekaw jestem jak długo będzie można wyłączać wi-free.

Samemu i tak to nie działa - próbowałem 20 razy i ciągle miałem info, że już, już w 24 h mi to wyłączą.

Poskutkowało dopiero u konsultanta.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-02-2017, 20:38   

Mi chodzi o samą możliwość wyłączenia wi-free (nie ma znaczenia czy samemu czy przez konsultanta). Zastanawia mnie jak długo będzie można to wyłączać?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-02-2017, 20:42   

MrPepka napisał/a:
Zastanawia mnie jak długo będzie można to wyłączać?

Zapewne, tego samo UPC nie wie...
Choć:
http://www.telko.in/trzy-...zadu-upc-polska
To może się zmieni ta ich debilna polityka z tym wifree.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-02-2017, 21:43   

Na to bym nie liczył. A w ogóle to kiedy horizon będzie miał wi-free?
_________________
 
 
Masownik 
classic master

Dołączył: 03 Cze 2012
Posty: 185
Wysłany: 14-02-2017, 21:59   

we wtorek przychodzi więc sie wszystko okaże. Boję sie tylko że znajac moje szczescie rpzyniesie mi dekoder horizon z nagrywarka i do neigo bedzie chcial neta podpiac bo chyba te horizony tez maja taka opcje a compala nie wezmie i bede musial go odeslac z kwitkiem:)
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-02-2017, 22:43   

Masownik,
Chcesz mieć neta z Horizona?
To błąd.
_________________
 
 
Masownik 
classic master

Dołączył: 03 Cze 2012
Posty: 185
Wysłany: 14-02-2017, 23:00   

właśnie odwrotnie mam dostac horizon z nagrywarka i zaznaczylem ze chce do tego compala bo nie chce neta na horizon ale znajac moje szczescie technik przyniesie samego horizona... chyba ze do 120 mb daja juz compala mimo wszystko
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-02-2017, 23:45   

Masownik napisał/a:
ale znajac moje szczescie technik przyniesie samego horizona...

A znając pecha montera nawet do mieszkania go nie wpuścisz i kawy się nie napije :mrgreen:
Będzie dobrze - jak poprosiłeś, to zaznaczyli to na zleceniu.
A jeśli "masz pecha", to pytaj technika już w drzwiach z czym przyszedł - niech się nie rozbiera, tylko gania jeszcze po Compala :twisted:
_________________
 
 
biorek 
light master

Dołączył: 08 Wrz 2014
Posty: 99
Wysłany: 15-02-2017, 07:08   

Ja miałem sytuację, że technik mając przynieść Horizon + Compal przyniósł tylko dekoder :? Widziałem, że w zleceniu miał napisane o obu sprzętach. Zagadnąłem go to stwierdził, że to nie jest dla niego wiążące (sic!).
Także już od drzwi wypytaj gościa bo może nie będzie miał po co wchodzić :)
 
 
krystiank 
Klikacz

Dołączył: 19 Kwi 2017
Posty: 8
Skąd: Katowice
Wysłany: 20-04-2017, 07:32   

Wybaczcie, ze podbijam trupa, ale mam w tym temacie pytanie; chce do compala podłączyć możliwie najbardziej budżetowy router, który umożliwi dostęp do sieci wifi, jakim narzędziem uzyskam to najłatwiej? Zmienię ISP niebawem, do tego momentu potrzebne mi wifi, a compal w bridge mode w miarę ogarnia, ale wifi muszę jakoś wyczarować bez jego pomocy. Pomysły? Byle najtaniej, bo i tak urządzenie będzie niebawem bez zastosowania. Sygnał bez wyśrubowanych wymogów, to głównie wymóg mojej dziewczyny, bo ona używa tylko wifi, jak dla mnie to mogę je poświecić kosztem trochę lepszej jakości połączenia chociaz dalej karygodnej, ale UPC już ostatecznie po dobroci przemęczen kilka miechow, bądź kilka stow kar.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 20-04-2017, 14:34   

krystiank napisał/a:
narzędziem uzyskam to najłatwiej?

A jaki masz internet (prędkość), czy wifi musi być 5 GHz, czy wystarczy Ci tylko 2,4 GHz?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: