Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto i można wymienić Mediabox na Horizon?
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-09-2017, 22:57   

Ja się podłączę do tematu. Moja instalacja:
Kabel UPC - splitter - zwrotnica. Ze splittera kable idą do dekoderów, a ze zwrotnicy do modemu i analogu. Dotychczas działało to bez zarzutu jednak od wczoraj przy oglądaniu kanałów niekodowanych gdy włączę przewodnik tv to przy jego korzystaniu kanały się tną (ale tylko te niekodowane). Teraz takie pytanie. Czy przewodnik tv może działać przy użyciu internetu (wtedy skrętkę bym do dekodera dociągnął) czy musi być zwrotka? A może da się to rozwiązać inaczej?
_________________
 
 
dorian990 
Klikacz

Dołączył: Wczoraj 11:26
Posty: 1
Wysłany: Wczoraj 11:45   

Generalnie Horizon daje szybki panel obsługi. Niestety u mnie działał fatalnie. Zacinał się. Trudno powiedzieć czy każdy tak ma czy tylko ja miałem felerny model.
 
 
JANUARY 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 245
Skąd: IIImiasto
Wysłany: Wczoraj 14:20   

Czy Horizon posiada sortowanie kanałów?
Pobrałem instrukcję ,ale nie znalazłem tej opcji.
_________________
  Yar13
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4105
Skąd: 3CiTy
Wysłany: Wczoraj 14:25   

Nie bo to sprzęt operatora a on "sprzedaje" miejsca nadawcom
_________________
 
 
JANUARY 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 245
Skąd: IIImiasto
Wysłany: Wczoraj 14:28   

Czyli następny badziew.
_________________
  Yar13
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4105
Skąd: 3CiTy
Wysłany: Wczoraj 14:35   

A na co ty liczyłes? Dostajesz sprzęt w używanie taki jak operator sobie życzy nie masz w nim nic grzebać i tak jest u wszystkich operatorow

Chcesz mieć kanały po swojemu? Wybierz moduł CI+
_________________
 
 
JANUARY 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 245
Skąd: IIImiasto
Wysłany: Wczoraj 14:54   

No może nie u wszystkich:
http://www.logitus.pl/?pg...kietobranie2017

Problem w tym, że pod moim adresem nie ma.
_________________
  Yar13
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4105
Skąd: 3CiTy
Wysłany: Wczoraj 16:24   

To jest telewizja internetowa
Ale rzeczywiście na pierwszych 100 komórkach Maga250 możesz poukładać sobie jak chcesz kanały potem są już stale jak daje Jambox
_________________
  
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: Wczoraj 16:34   

Vectra umożliwia stworzenie swojej listy kanałów na swoich dekoderach.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4105
Skąd: 3CiTy
Wysłany: Wczoraj 17:09   

UPC też listy pozwala tworzyć ale co z tego jak kolejność jest dalej jak chce operator
_________________
  
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: Wczoraj 17:23   

Cytat:
UPC też listy pozwala tworzyć ale co z tego jak kolejność jest dalej jak chce operator

No i znowu mnie nie rozumiesz. Chodziło mi o to, że Vectra pozwala na stworzenie WŁASNEJ listy kanałów. To oznacza, że możesz zmieniać pozycje kanałów jak chcesz.
_________________
 
 
brtk 
light master

Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wczoraj 20:30   

Tylko jakość programów w Vectrze pozostawia wiele do życzenia.. Nawet IPTV od Orange ma lepszą jakość od Vectry, mam porównanie u babci, co ma Vectre. Powiem szczerze, od zawsze używalem Orange, po przejściu do UPC może max miesiąć zajęło mi nauczenie się wszystkich stacji i to żaden problem.
_________________
  
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: Wczoraj 20:47   

Tylko, że my rozmawiamy o tym który dostawca tv pozwala na układanie swojej listy (nie mówimy tu o ulubionych) to odpowiedziałem. Jeszcze w sumie mogłem tu dodać argument o Cyfrowym Polsacie. Tam też jest możliwość zmiany pozycji kanałów na ich dekoderach.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: