Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dokupienie Multiroom
Autor Wiadomość
Zioma 
Klikacz

Dołączył: 26 Lut 2017
Posty: 6
Wysłany: 26-02-2017, 20:03   

Pitrek, Jeśli odbierasz kablówkę podłączoną do tv, to samodzielna instalacja nie jest trudna, bo zadziała nawet na sygnale analogowym, gdyż nie potrzebuje sygnału zwrotnego jak dekodery. Dasz sobie radę, jeśli potrafisz wpisać wszystkie parametry, o które poprosi Cię tv: ID sieci, częstotliwość, modulacja i szybkość transmisji. Ale najpierw na stronie operatora sprawdź, czy Twój tv znajduje się na liście kompatybilności. W przypadku dekodera takiej samodzielności nie polecam, pomimo, że Polak potrafi. I tak z czasem wezwiesz serwis i zapłacisz 50 zł za wizytę. Nie opłaci się.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 26-02-2017, 20:14   

Zioma napisał/a:
Pitrek.....Dasz sobie radę, jeśli potrafisz wpisać wszystkie parametry, o które poprosi Cię tv: ID sieci, częstotliwość, modulacja i szybkość transmisji.....


Że co proszę :?:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jak by co, to to są moje pierwsze posty (2013 rok):
http://forum.mediaswiat.p...post&start=2390

Edit: :mrgreen: no nie, musiałem poprawić posta, bo mój link był zły. :mrgreen:
_________________
Ostatnio zmieniony przez Pitrek 26-02-2017, 20:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4200
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-02-2017, 20:31   

@Pitrek ale dasz sobie radę - próbuj powodzenia :-D
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 26-02-2017, 20:33   

No teraz jak sobie przeczytałem, to "se naumiałem". :twisted:
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4200
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-02-2017, 20:39   

I co nie było takie trudne prawda? Wszystko działa więc należy podziękować koledze :-P
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 26-02-2017, 20:48   

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No niestety nie mogę tego przećwiczyć. :oops:
Mam zaprogramowanych za dużo nagrań w harmonogramie. Przeszukanie na nowo kanałów kasuje cały harmonogram. :evil:
_________________
 
 
Nitomen 
easy master

Dołączył: 13 Mar 2017
Posty: 21
Wysłany: 13-03-2017, 08:03   

Witam

Od 1.04 wynajmuje mieszkanie w bloku z UPC na klatce , jesli uda mi sie zamontowac tam upcwvsalonie , to bral bym tez odrazu multiroom do sypialni . Pytanie jak prowadzony jest sygnal do drugiego dekodera ? Tak jak w N ce kabel tzw skrętka ? Problem w tym ze nie mogę tam wiercic dziur na kabel...
 
 
szczepaniu 
easy master

Dołączył: 22 Lut 2017
Posty: 31
Wysłany: 13-03-2017, 08:26   

Nitomen napisał/a:
Witam

Od 1.04 wynajmuje mieszkanie w bloku z UPC na klatce , jesli uda mi sie zamontowac tam upcwvsalonie , to bral bym tez odrazu multiroom do sypialni . Pytanie jak prowadzony jest sygnal do drugiego dekodera ? Tak jak w N ce kabel tzw skrętka ? Problem w tym ze nie mogę tam wiercic dziur na kabel...

Bez wiercenia się nie obejdzie to nie będzie skrętka tylko zwykły kabel anetnowy.
_________________
 
 
działek 
easy master

Dołączył: 13 Lut 2015
Posty: 26
Skąd: Kraków
Wysłany: 03-04-2017, 19:36   

Mam pytanie odnośnie okablowania i multiroom. Podczas budowy mojego bloku UPC ciągnęło swoje kable, więc mam poprowadzone do każdego pokoju. Mam 1 pokoju (salon) mam CI+, chciałem w 2 pokoju podłączyć tylko TV z podstawowymi programami. Czy mam tam w ogóle puszczony jakiś sygnał? Po podłączeniu anteny nie pojawia się nic. Chyba, że mam ustawiać jakieś częstotliwości?
Coś czuję, że chyba muszę dokupić multirooma, ale chcę się upewnić :)
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 03-04-2017, 20:10   

W TV z tunerem DVB-C wyszukaj programy, najlepiej wg instrukcji UPC. Znajdziesz wszystkie (ok. 205), bez MediaModułu CI+ zobaczysz ok. 30 odkodowanych programów. Będziesz miał swój własny pseudo-multiroom. Zależnie od lokalizacji, możesz mieć jeszcze ciekawe programy analogowe za free.
Na swoim Samsungu umiałeś znaleźć programy:
:arrow: http://forum.mediaswiat.p...Samsungu#156802

Eeee, Kraków, analoga nie warto szukać.
:arrow: https://aplikacje.upc.pl/dostepne_kanaly2_pdf/pdf.php?city=KRAK%C3%93W
_________________
 
 
działek 
easy master

Dołączył: 13 Lut 2015
Posty: 26
Skąd: Kraków
Wysłany: 03-04-2017, 21:44   

To może tak. TV Samsung F5300 z DVB-C. Po prawidłowym wpisaniu parametrów na Kraków, nie wyszukuje ani cyfrowych, ani analogowych. Kolega podpowiedział mi, że kable to UPC puściło wszędzie...ale splittera to nie łaska była zamontować ;)
Rozkręciłem puszkę w przedpokoju i chyba tutaj mamy chochlika :?

[ Dodano: 03-04-2017, 22:44 ]
LINK
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4200
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 03-04-2017, 21:52   

Załóż w tym miejscu taki rozgaleznik i będziesz miał sygnał w drugim pokoju bez multiroom odbierzesz 30 kanalow

_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-04-2017, 22:41   

szczepaniu napisał/a:
Bez wiercenia się nie obejdzie to nie będzie skrętka tylko zwykły kabel anetnowy.

Nie musi być kabel antenowy, może być skrętka - tylko taki zestaw potrzebny (ja stosuję do DVB-T i działa):
http://www.dipol.com.pl/z...szt__R94200.htm
_________________
 
 
Nitomen 
easy master

Dołączył: 13 Mar 2017
Posty: 21
Wysłany: 04-04-2017, 07:42   

Ok .w pokoju jest skrętka lan i przewod antenowy, ale poki co rezygnuje z multirooma, bo musial bym kupić tv i szafkę na tv , bo nie mogę tam wiercic dziur na wieszak do tv ..
 
 
działek 
easy master

Dołączył: 13 Lut 2015
Posty: 26
Skąd: Kraków
Wysłany: 09-04-2017, 23:40   

GDA napisał/a:
Załóż w tym miejscu taki rozgaleznik i będziesz miał sygnał w drugim pokoju bez multiroom odbierzesz 30 kanalow

Obrazek


Dzięki, zamontowaliśmy i TV śmiga bez problemu :)
ale zastanowiła mnie inna rzecz. Na próbę włożyliśmy do tego drugiego TV moją kartę CI i co ciekawe programy dalej były zakodowane... :idea:
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że UPC w jakiś sposób przyporządkowała kartę CI tylko do mojego TV :?:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: