Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dokupienie Multiroom
Autor Wiadomość
Radeckiii 
classic master

Dołączył: 22 Lut 2016
Posty: 152
Wysłany: 17-06-2017, 13:07   

Pytanie tylko dlaczego. :)
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4765
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-09-2017, 18:49   

A na czym więcej zarobią - na MR czy abo? :twisted: (gdzie cena produkcji Horizona jest taka sama).
_________________
 
 
Esko 
light master

Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 81
Skąd: Kraków
Wysłany: 24-11-2017, 17:26   

Mam aktualnie karte CI+ z Canal+. Planuje dokupic multiroom za 10zł z dekoderem MediaBox.
Czy moge taki dekoder z Canal+ (oczywiscie nieoficjalnie) podpiac w innym mieszkaniu gdzie jest juz dekoder Mediabox ale bez pelnego pakietu? Czyli po prostu podmiana dekoderow wraz z kartami dekodujacymi.

Wydaje mi sie ze w kablu dla kazdego jest taki sam sygnal i powinno to zadzialac :roll:
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3978
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 24-11-2017, 18:00   

Od strony technicznej będzie działać bez problemu.
Od strony prawnej/regulaminowej zabronione. :P
Tutaj :arrow: już było o tym.
_________________
 
 
protrek1989 
Klikacz

Dołączył: 26 Lis 2015
Posty: 9
Wysłany: 27-11-2017, 10:29   

Pytanko Kwestia Techniczna
W salonie mam trójnik od Upc Podpiety Dekoder oraz Modem

Zamowilem Multiroom
Czy technik musi ciagnąc kabel od tego trójnika z salonu bo to jest w pyte daleko i tego nie widze.
Czy może rozdzielic jeszcze sygnal zaraz na kablu który wchodzi do mieszkania przy drzwiach bo tylko ta opcja mi pasuje??
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3978
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 27-11-2017, 10:31   

Może. Technik jeszcze sprawdzi poziom sygnału i powinno być OK.
_________________
 
 
slawomir_1969 
light master

Dołączył: 13 Kwi 2013
Posty: 66
Skąd: szczecin
Wysłany: 30-11-2017, 20:04   

Szukam dla rodziców oferty na multiroom ale wszystko co znalazłem jest z zobowiązaniem nie ma nic bez lojalki ?.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4260
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 30-11-2017, 20:08   

Zadzwoń do UPC i zapytaj
Ale wowczss będzie Cię to kosztować 26 zl
_________________
 
 
krisr77 
Klikacz

Dołączył: 27 Mar 2016
Posty: 11
Wysłany: 02-12-2017, 21:26   

hej
byc moze jest gdzies w tym lub innym watku odpowiedz na moje pytanie ale na szybko nie znalazlem

jeszcze chwile mam do konca umowy ale raz na jakis czas dzwonia do mnie z ofertami wiec pomyslalem ze podpytam was :)

da sie wycisnac multi room za darmo z sama tylko telewizja select ??

infrastrukture mam przy instalacji kazalem zalozyc trojnik i mam sygnal w kazdym z 3 pokojow

w tej chwili w sypialni mam analog i te darmowe cyfrowe ale jak dalo by sie ugrac MR to moze bym sie zastanowił :)
Ostatnio zmieniony przez krisr77 02-12-2017, 21:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 30 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 1304
Skąd: W-wa
Wysłany: 02-12-2017, 21:33   

Nie ma mowy.
 
 
krisr77 
Klikacz

Dołączył: 27 Mar 2016
Posty: 11
Wysłany: 02-12-2017, 21:44   

no to bede musial ich rozczarowac przy nastepnej rozmowie :) trudno jakos przezyje...
 
 
Retro 
Klikacz

Dołączył: 07 Gru 2017
Posty: 3
Wysłany: 07-12-2017, 08:46   

Witam Szanownych użytkowników forum.
Poszukuję informacji technincznych na temta usługi Multiroom a mianowicie:

Mieszkam w Warszawie, budynek sprzed 5 lat. Jest tutaj dostępnych kilku operatorów ale zdaje się, że UPC jest jakby głównym dostawcą. Nie wiem z czego to wynika - czy to ich infrastruktura, którą dzierżawią innym czy każdy ma swoją w każdym razie - rozmawiałem z człowiekiem, który rzekomo kładł tą instalację. Zapytałem go czy mogę mieć Multiroom np z Polsatu Cfrowego i czy będzie to działać.

W odpowiedzi usłuszałem, że w budynku Multiroom działa tylko z UPC gdyż ponieważ do usługi Multiroom potrzebe są 2 osobne kable, każdy z osobnym sygnałem, każdy do innego deokodera.
Jeśli zamówię Multiroom z UPC to będzie to działać po jednym kablu kiedy zamówię MR od innego operatora to będe musiął poświęcić kabel z sygnałem od internetu na usługę MultiRoom.

Prawa do czy jakaś bujda na resorach?

Mam skrzynkę w domu, w której mam poprowadzony kabel do drugiego pokoju.
Na razie odbiera tam zestaw kanałów darmowych ale chciałbym to zamienić na Multiroom od Polsatu Cyfrowego.

Czy ktoś posiada infomracje na temat czy będzie to działać czy jestem zdany tylko na UPC ?
Ostatnio zmieniony przez Retro 07-12-2017, 09:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4260
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 07-12-2017, 09:08   

Cyfrowy Polsat świadczy usługi telewizyjne drogą satelitarną tak więc, aby mieć od nich MR musiałbyś zainstalować czaszę anteny SAT, podwójny konwerter i ciągnąć dwa kable

w UPC główny kabel wchodzi do twojego mieszkania i jest rozdzielany na dwa kable do każdego miejsca gdzie będzie telewizor

także i tu i tu muszą być dwa kable ale jak widzisz z UPC jest mniejszy problem techniczny, bo nie wiem czy możesz założyć czaszę - musisz mieć "widok" na południe
_________________
  
 
 
Retro 
Klikacz

Dołączył: 07 Gru 2017
Posty: 3
Wysłany: 07-12-2017, 09:41   

Z tego co się orientuję to w bloku jest zainstalowana tzw "anetna zbiorcza". W sensie taka, z której mogą kożystać wszyscy mieszkańcy, sygnał jest z gniazdka, nie ma potrzeby montowania czaszy stelitarnej.

Pytanie tylko czy w takmi przypadku MR od CP będzie działać na tej infrastukturze, która jest położona czy faktycznie brakuje jednego kabla?
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4260
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 07-12-2017, 10:51   

Antena zbiorcza to nie satelitarny pakiet Polsatu

ta instalacja może jedynie ci posłużyć do wykorzystania przez UPC jeżeli masz rozprowadzoną po wszystkich pokojach
_________________
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: