Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mediabox z PVR - problem z nagrywaniem
Autor Wiadomość
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 05-03-2018, 20:01   

Taaa poradzi mu ktoś by zamienił na horizona :mrgreen:
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5241
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 05-03-2018, 20:11   

nordof napisał/a:
Zadaj to pytanie na forum upc. Moderatorzy prywatnie zsikają sie ze śmiechu, a na forum odpiszą, że pierwszy raz słyszą o takich resetach na mediaboxie.

Zadałem to pytanie już chyba z 3 miesiące temu (podobnej treści o tych restartach softwerowych po 10 minutach i próbie nagrania a właściwie klapy nagrania drugiej audycji) - nie ma odpowiedzi do dziś.
Nie ma odpowiedzi i nie będzie - ten sprzęt to TRUP i koniec tematu.
Funkcja PVR nigdzie nie jest ujęta w umowie co oferuje, co to znaczy, za co odpowiadają a za co nie - guzik z tym zrobisz.
_________________
 
 
oltomek 
light master

Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 51
Skąd: Kraków
Wysłany: 06-03-2018, 00:05   

Ja wiem że nic oficjalnie z tym sprzętem już nie zrobią, nie rozwijają software, ale to nie o to mi chodzi. Ktoś na początku tematu pisał, że chcąc nagrać 2 audycje to coś, a jedną to coś innego.
Z tego zrozumiałem, że są sposoby żeby swa się nagrały, nachodzące na siebie, tylko trzeba znać zasady jakimi ten sprzęt się kieruje, może nie do końca logiczne ale tak ma.
Jak nie macie takich porad, które można by w pigułce tu podać to będę próbował sam.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5241
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 06-03-2018, 14:38   

Jedyny patent jaki chyba działa/ł? to wyłączyć dekoder w czuwanie z drugim nagrywaniem 5 minut PRZED rozpoczęciem się nagrywania drugiej audycji.
_________________
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 29-03-2018, 11:34   

Chcę nagrać z EPG serial : Krawcowa z Madrytu". Wszystko prawidłowo wskazuje a nagrywają się tylko reklamy. Ca za draństwo.
_________________
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 135
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 29-03-2018, 19:05   

Na horizomie też nagrały się reklamy i inny film. Cóż. Nadawca zmienił program, a nie uaktualnił epg. Tym razem to chyba nie wina upc.
_________________
 
 
Gosc123 
light master

Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 147
Wysłany: 30-03-2018, 16:46   

Ja za to mam problem, pierwszy raz, z moim Mediaboxem. Nagrywane programy strasznie szarpią, zacina się dźwięk i głos. Wcześniej tak nie było, zauważyłem to na dwóch ostatnich nagraniach, potem odkryłem też na dwóch wcześniejszych. Problem występuje w PVR oraz oglądaniu z TimShiftem. Co ciekawe, oglądany tydzień temu z zatrzymaniem wyścig F1 działał płynnie...

Powodem mogą być błędy na dysku? Wtedy chyba i na wyścigu powinno się wszystko psuć... Spróbowałem teraz nagrać dwa długie programy i zobaczyć, co będzie z nimi i z kolejnymi nagraniami... inna sprawa, że gdyby to faktycznie były błędy HDD, to w ogóle nie powinno się dać obejrzeć materiału.

Jest jakis spsób na reset bez utraty nagrań?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5241
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 30-03-2018, 20:39   

Gosc123 napisał/a:
Jest jakis spsób na reset bez utraty nagrań?

https://pytania.upc.pl/?q=fact_1006901
_________________
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 135
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 30-03-2018, 21:09   

Gość - z dwa dni temu strasznie cięły programy. Nawet był komunikat na infolinii. Jeżeli teraz nagrywasz programy i są ok to po problemie,jeżeli masz dalej pikselozę to dzwoń po serwis.
_________________
 
 
luzak86lubin 
Klikacz

Dołączył: 28 Mar 2018
Posty: 7
Skąd: Lubin
Wysłany: 03-04-2018, 09:43   

Ja do tej pory na Media Boxie nie miałem żadnych problemów z nagrywaniem dwóch następujących po sobie programów. Nie dawniej jak w marcu ustawiałem nagrywanie "Archiwum X" na Fox, a zaraz po nim na Discovery zaczynał nagrywać się "Przystanek Bieszczady". Jeden kończył się o 22.00, a drugi zaczynał się o dokładnie tej samej porze. Zawsze nagrywało obydwa, bez problemów.
 
 
matek3265 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 269
Wysłany: 03-04-2018, 11:29   

luzak86lubin napisał/a:
Ja do tej pory na Media Boxie nie miałem żadnych problemów z nagrywaniem dwóch następujących po sobie programów. Nie dawniej jak w marcu ustawiałem nagrywanie "Archiwum X" na Fox, a zaraz po nim na Discovery zaczynał nagrywać się "Przystanek Bieszczady". Jeden kończył się o 22.00, a drugi zaczynał się o dokładnie tej samej porze. Zawsze nagrywało obydwa, bez problemów.


Problem występuje od blisko roku i dzieje się tak w sytuacji gdy zakończenie emisji jednego programu i rozpoczęcie drugiego jest o tej samej porze lub jeśli czas zakończenia faktycznego recordingu zachodzi na siebie i dotyczy jednego kanału (ustawienia memo w menu ile minut przed emisją ma się rozpocząć nagrywanie i ile minut po zakończyć).
Niestety u technika uzyskałem jedynie "poradę", że można problem "ominąć ręcznie" wykorzystując w menu nagrywarki opcję "memo" gdzie możemy ustawić zblokowane nagrywanie konkretnego kanału od - do (datę czas i kanał ustawiamy wtedy manualnie).
Faktycznie jedynie to pomogło.
Niestety dla mediabox'ów update nie jest przewidziany z tego powodu raczej problem się nie rozwiąże, a szkoda, bo mediabox jest dużo bardziej stabilny od Horizon'a.
 
 
lukasz48 
light master


Dołączył: 15 Sty 2007
Posty: 95
Skąd: Wrocław-Psie Pole
Wysłany: 09-04-2018, 15:03   

Hej, czy ktoś jeszcze ma może problem z ustawieniem nagrywania na kanale nsport+? Odkąd nie mam już pakietu dodatkowego canal+ opcja nagrywania nie jest dostępna... :(
_________________
 
 
matek3265 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 269
Wysłany: 09-04-2018, 23:55   

lukasz48 napisał/a:
Hej, czy ktoś jeszcze ma może problem z ustawieniem nagrywania na kanale nsport+? Odkąd nie mam już pakietu dodatkowego canal+ opcja nagrywania nie jest dostępna... :(


Czasami zdarza się po odświeżeniu pakietu, że coś "szarzeje". W przypadku nsport+ mogło się tak stać gdyż poza pakietem MAX należy też do pakietu CANAL+ (dla abonentów Select'a).

Po pierwsze jeśli sprawa dotyczy dekodera Mediabox (zgodnie z tematem forum) sprawdź w przewodniku "guide" czy dekoder prawidłowo interpretuje Twoje uprawnienia pakietowe, możesz to zrobić w prosty sposób zmieniając w przewodniku ustawienia widoku (klawisz zielony) wybierając opcję widoku jednego kanału. Następnie przejdź do interesujących cię kanałów klawiszami "róży wiatrów" prawo / lewo. Zapewne zwrócisz uwagę że tytuły programów masz napisane wyraźnym białym kolorem, na kanałach do których nie masz uprawnień odbioru tytuły są jakby wyszarzałe po prostu bardziej blade. Najprawdopodobniej masz tak samo przy nsport+. Wówczas faktycznie nie będziesz miał możliwości ustawienia nagrań a dekoder odeśle cię do możliwości dokonania zamówienia pakietu.

Odśwież pobranie listy uprawnień restartując dekoder, najprostszy jest tzw. "reset prądowy" (odłączenie od zasilania na chwilę) jeśli to nie pomoże przywróć ustawienia fabryczne dekodera (opcja w menu). Jeśli nadal będziesz miał problem (nawet gdy wyszarzenie zniknie) spróbuj resetu pamięci operacyjnej dekodera tzw. hard reset:
przytrzymaj jednocześnie na dekoderze klawisze CH+ oraz CH- a także REC, wyłącz dekoder przyciskiem z tyłu obudowy trzymajć przyciski, po chwili włącz dekoder cały czas je trzymając do momentu aż na wyświetlaczu pojawi się napis CLEAR. Następnie aktywuj dekoder tak jak przy przywracaniu ustawień fabrycznych.
W moim przypadku zdecydowanie pomogło.
 
 
patsi2 
Klikacz

Dołączył: 03 Kwi 2018
Posty: 3
Wysłany: 11-04-2018, 07:56   

da sie nagrac program radiowy w mediaboxie?
 
 
luzak86lubin 
Klikacz

Dołączył: 28 Mar 2018
Posty: 7
Skąd: Lubin
Wysłany: 11-04-2018, 09:38   

Nie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: