Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mediabox z PVR - problem z nagrywaniem
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 26-07-2017, 13:53   

GDA napisał/a:
A po co go wyłączać do standby skoro prądu żre nonstop tyle samo?

Żeby się nie grzał?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 26-07-2017, 14:13   

GDA napisał/a:
A po co go wyłączać do standby skoro prądu żre nonstop tyle samo?

A nagrasz 2 audycje jednocześnie na włączonym dekoderze? (dawno się z powodu nędznej oferty tv w to nie bawiłem, więc nie wiem jak to teraz wygląda).
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4200
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-07-2017, 14:27   

MrPepka napisał/a:
Żeby się nie grzał?

powtarzam - wyświetlenie zegarka zamiast nazwy programu na wyświetlaczu nie spowoduje że będzie się mniej grzał (pobierał mniej prądu)

KOCUREK1970 napisał/a:
A nagrasz 2 audycje jednocześnie na włączonym dekoderze?

na wyłączonym raczej też nie
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 26-07-2017, 14:31   

GDA napisał/a:
powtarzam - wyświetlenie zegarka zamiast nazwy programu na wyświetlaczu nie spowoduje że będzie się mniej grzał (pobierał mniej prądu)

A jak się włączy tryb niskiego poboru mocy to nic to nam nie da?
GDA napisał/a:
na wyłączonym raczej też nie

No jak nie jak tak?
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4200
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-07-2017, 14:38   

MrPepka napisał/a:

No jak nie jak tak?

masz mediabox-a? to spróbuj coś nagrać i się pochwal czy się udało
jakieś krótkie audycje nachodzace na siebie koniecznie

która będziesz miał w całości a którą obciętą
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 26-07-2017, 14:54   

GDA napisał/a:
która będziesz miał w całości a którą obciętą

Ale tu raczej gadamy o możliwości nagrania 2 audycji na włączonym/wyłączonym dekoderze jednocześnie, a nie o tym jak dekoder to pochlasta.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 26-07-2017, 15:07   

Dokładnie. Przy dekoderze w standby dekoder nagra 2 audycje. A to czy pochlasta je czy nie to co innego.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4200
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-07-2017, 15:14   

MrPepka napisał/a:
A to czy pochlasta je czy nie to co innego.

skoro moze nie nagrać, to powtarzam się

po co przełączać w tryb standby który to powoduje że i jedno nagranie się nie nagra bo po 10 minut będzie zwiecha?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 26-07-2017, 15:36   

Pytanie było:
A po co go wyłączać do standby skoro prądu żre nonstop tyle samo?
To odpowiedź padła prosta. Żeby można było nagrać 2 audycje (nie było mowy o bugu tnącym te nagrania).
Tak więc:
GDA napisał/a:
skoro moze nie nagrać

Jak może nie nagrać jak nagra tyle, że pochlastane?
_________________
 
 
dyzioo 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 265
Skąd: Wawa
Wysłany: 26-07-2017, 17:45   

dareka napisał/a:
dyzioo napisał/a:


Wyłącz na kilka godzin mediaboxa z sieci klawiszem z tyłu (u mnie ok 8 h). Daj znac czy pomogło ;)


Był wyłączony około 10 godzin - nic to nie dało. Zawsze po wyłączeniu dekodera, bez względu czy włączone nagrywanie czy nie - po 10 minutach mieli i napis LOAD. Wygląda jak by miał zaprogramowane sprawdzanie aktualizacji 10 minut po włączeniu dekodera w stan spoczynku.


OK, jeszcze raz bo nie napisałem precyzyjnie, wyłączenie klawiszem z tyłu (lub wtyczką) ma nastąpić przy działającym MB. U mnie zadziałało na PVR86865 i już nie dzieli na 2 części. Soft 4.0.1.8E43
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 26-07-2017, 18:21   

Cytat:
OK, jeszcze raz bo nie napisałem precyzyjnie, wyłączenie klawiszem z tyłu (lub wtyczką) ma nastąpić przy działającym MB.

I musisz jeszcze stanąć na jednej nodze i wykonać ręką ruch powitalny :mrgreen:
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4200
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-07-2017, 18:23   

Bardzo ważne przy resecie jest wykonywać go prawą ręką
Lewą nie zadziałała
_________________
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 361
Skąd: 51.4208°N, 19.6804°E
Wysłany: 27-07-2017, 06:02   

GDA napisał/a:
A po co go wyłączać do standby skoro prądu żre nonstop tyle samo?

A chociażby po to żeby w nocy zegar nie walił po oczach. Wolę jednak wyłączony wyświetlacz.
 
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4200
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 27-07-2017, 08:31   

Hm
z tego co pamietam to właśnie w standby świeci się zegar na wyświetlaczu i do tego ściemniony
ale że mediaboxa nie mam już od dłuższego czasu to mogę się mylić
_________________
 
 
ebok-1961 
Klikacz

Dołączył: 04 Cze 2011
Posty: 18
Wysłany: 28-07-2017, 06:53   

MrPepka napisał/a:
GDA napisał/a:
powtarzam - wyświetlenie zegarka zamiast nazwy programu na wyświetlaczu nie spowoduje że będzie się mniej grzał (pobierał mniej prądu)

A jak się włączy tryb niskiego poboru mocy to nic to nam nie da?
GDA napisał/a:
na wyłączonym raczej też nie

No jak nie jak tak?

Witam! U mnie w trybie niskiego poboru pradu dekoder całkowicie gaśnie po 20 minutach od wyłączenia, /pomijam sprawę nagrywania/ i dekoder jest zupełnie zimny. Wiec raczej pobiera mniej prądu niż na czuwaniu, gdy jest dosyć ciepły. Pozostaje sprawa dzielenia nagrania /po 10 minutach/ Dawniej tego nie było. Jest jeszcze jedna sprawa: przy planowanych kilku nagraniach /niekoniecznie w tym samym czasie/ po wybudzeniu z czuwania widzi tylko najbliższy program do nagrania. Pozostałe pomija, chyba , że przerwa pomiędzy nagraniami jest większa niż 20 minut /musi przejść całkowity proces wygaszania/ Wtedy widzi następny program. Ale ta niedogodność była odkąd pamiętam zawsze / mam MB od 6 lat/. Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: