Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mediabox z PVR - problem z nagrywaniem
Autor Wiadomość
erwinsans 
ultra master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 749
Wysłany: 04-11-2016, 21:14   

Ale oczywiście że tylko ja mam problem :) przyjdzie technik zrobi reset przyciskami i ustawienia fabryczne to co robiłem sam stwierdzi że jest problem i zaproponuje wymianę dekodera na co się nie zgodzę chyba że na horiozna.
_________________
 
 
Novy 
light master

Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 124
Skąd: Kraków
Wysłany: 05-11-2016, 07:18   

erwinsans napisał/a:
nie zgodzę chyba że na horiozna.


Pytałem się technika, na razie dają tylko jednego Horizona ale nie trać nadziei ;)

Najgorsze jest to że ludzie nie zgłaszają problemów bo.... na pewno ktoś zadzwoni

[ Dodano: 05-11-2016, 20:04 ]
Robin napisał/a:

Skąd ja to znam. ;) Jak zgłaszałem problemy ze zmianą proporcji obrazu na programach SD nadawanych w kompresji MPEEG-4, to też poinformowano mnie, że ich pracownicy sprawdzali zgłoszenie na identycznym Mediaboxie i u nich problem nie występuje! Ba, stwierdzili, że jestem JEDYNĄ osobą zgłaszającą ten problem


Też jestem tym jedynym...


Dziś był technik, pogadałem... stwierdził że to musi być wina oprogramowania i on to zgłosi ale wymienił jeden dekoder. Oczywiście problem dalej jest.

Tel UPC:

Konsultant sprawdzał i sprawdzał i powiedział że nie miał podobnych zgłoszeń !!! Całość rozmowy zajęła ponad 40 minut, stwierdził że to nie będzie wina sprzętu ( nareszcie !!!!!! ) i opisał krok po kroku co się dzieje i w jakich okolicznościach do działu który zajmuje się oprogramowaniem. Teraz muszę czekać.
_________________
 
 
erwinsans 
ultra master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 749
Wysłany: 06-11-2016, 21:02   

Zobaczymy co powie jutro u mnie szefu :)

[ Dodano: 07-11-2016, 10:55 ]
Byli chcieli wymienić dekoder, ale sie nie zgodziłem i jeszcze mi chcieli pocisnąć 50 dychaczy za nic :)

[ Dodano: 07-11-2016, 19:34 ]
Banda debili serio. Technicy monteży mówią że instalacja na MR to no problem.
W UPC że się nie da
A Technicy infolinia że się nie da ale sie da jak wezme jako osobny abonament :)

Dziady i zamiast 1 zł to 67 zł.
Technicznie jest do zrobienia ale kasowo im sie nie opłaca.
_________________
 
 
nordof 
classic master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 151
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 08-11-2016, 11:17   

Wymieniłem mediaboxa na horizona m.innymi z wyżej opisanych problemów z nagrywaniem.
10 zł więcej za możliwość nagrywania 4 programów jednocześnie. Do tego pikseloza na nagraniach z Polsatu HD,My Prime w abonamencie,oraz zamiast 60 min telefon max do wszystkich. Czy było warto? Nie jestem do końca przekonany,ale minęło 14dni od zawarcia umowy.
_________________
 
 
Novy 
light master

Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 124
Skąd: Kraków
Wysłany: 10-11-2016, 20:28   

nordof napisał/a:
Wymieniłem mediaboxa na horizona m.innymi z wyżej opisanych problemów z nagrywaniem.
10 zł więcej za możliwość nagrywania 4 programów jednocześnie. Do tego pikseloza na nagraniach z Polsatu HD,My Prime w abonamencie,oraz zamiast 60 min telefon max do wszystkich. Czy było warto? Nie jestem do końca przekonany,ale minęło 14dni od zawarcia umowy.

I umowa z automatu przedłużyła Ci się na 2 lata...

Pixeloze masz tylko na nagraniach z Polsatu?


Jakby co to problem w mediaboxach jeszcze nie rozwiązany.
_________________
 
 
nordof 
classic master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 151
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 11-11-2016, 17:24   

Umowa się faktycznie przedłużyła ,ale miałem WRU XX dopiero kilka miesięcy bo skorzystałem z prawa do wypowiedzenia przy okazji likwidacji 13th Street. Abonament wzrósł z 98 na 109zl. A pikseloza na NAGRANYCH pozycjach jak na razie jest tylko na POLSACIE HD.
_________________
 
 
Novy 
light master

Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 124
Skąd: Kraków
Wysłany: 19-11-2016, 10:03   

Czy już ktoś wie o jakiś postępach w sprawie nagrywania w mediaboxach?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5458
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 20-11-2016, 03:44   

Postępach? - czego niby?
Oni od 2 lat nie potrafią naprawić EPG a Ty o tak trywialne :twisted: sprawy się upominasz :shock:
_________________
 
 
Novy 
light master

Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 124
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-11-2016, 07:31   

KOCUREK1970 napisał/a:
Postępach? - czego niby?
Oni od 2 lat nie potrafią naprawić EPG a Ty o tak trywialne :twisted: sprawy się upominasz :shock:


A jaki jest problem z EPG ? :roll: :mrgreen:
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5458
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 20-11-2016, 17:56   

Novy,
Jaki problem? - dziury w danych, jak wedle tego ustawisz nagrywanie, to potrafi się nic nie nagrać, albo nagrać jak dekoderowi pasuje.
Jak ustawisz 2 nagrania w odstępie 10 minut - to potrafi nagrać tylko jedno (bo nagrywać 2 kanały można tylko w standby), ale po 10 minutach dekoder się restartuje, bo sprawdza oprogramowanie w sieci i już 2 audycji ci nie nagra.
_________________
 
 
Novy 
light master

Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 124
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-11-2016, 18:06   

KOCUREK1970 napisał/a:
ale po 10 minutach dekoder się restartuje, bo sprawdza oprogramowanie w sieci i już 2 audycji ci nie nagra.


Ten problem mam teraz przy pojedynczym nagrywaniu.

Wcześniej przez ponad 5 lat nie zaobserwowałem innych, wszystko się nagrywało jak złoto, fakt rzadko nagrywałem 2 na raz żeby start był blisko siebie.

Dziury w EPG rzadko zauważam.

Najgorsze że przez kupę lat nie było danego problemu a teraz jest,

przypadek?

Nie sądzę :mrgreen:
_________________
 
 
leszekn 
Klikacz

Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 02-12-2016, 22:26   

Witam, dorzucę swoje 3 grosze w temacie. Wczoraj nagrywałem film z Polsat hd "Azyl" I został nagrany w dwóch częściach, wycinnając ok 3 do 4 minut. Z powodu nagrywania w kawałkach 3 dni temu dekoder został wymieniony. Taka diagnoza, że to wina dekodera, została wystawiona przez konsultanta upc. Dziś zgłosiłem ponownie tę nieprawidłowość. Konsultant zachowywał się jakby pierwszy raz spotkał się z taką sytuacją. Patrząc na ten wątek ta usterka to żadna nowość. Zgłoszenie przyjął bez terminu realizacji. Jak widać olewanie klientów- ciemny lud to kupi :D . I kasę można brać dalej.
Panowie konsultaci - odrabiajcie lekcje przed pójściem do pracy.
Ciekawe za ile miesięcy problem zostanie rozwiązany.
A może ktoś wie jak wyłączyć ten reset domowymi sposobami? Jeżeli to jest przyczyną problemu.
PS. Dekoder Mediabox
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5458
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 02-12-2016, 22:44   

leszekn napisał/a:
Panowie konsultaci - odrabiajcie lekcje przed pójściem do pracy.

Ale co mają odrobić - samo UPC już skazało ten dekoder na zapomnienie i wymarcie - teraz królem dzielni jest Horizon.
leszekn napisał/a:
Ciekawe za ile miesięcy problem zostanie rozwiązany.

Nigdy nie zostanie naprawiony - czytaj jak wyżej.
leszekn napisał/a:
A może ktoś wie jak wyłączyć ten reset domowymi sposobami? Jeżeli to jest przyczyną problemu.

Ja ostatnio robię tak - jeśli chcę coś nagrywać z 2 kanałów jednocześnie, to wyłączam dekoder dopiero wtedy, kiedy sam mi wyświetli info, że chcąc coś nagrać z 2 kanałów, muszę go wyłączyć - wtedy bezbłędnie się nagrają obydwa nagrania (być może mieliśmy trochę szczęścia, nasz dekoder był nowiutki, wypakowany u nas w domu z fabrycznego kartonu, i jak do tej pory nie wymieniony).
_________________
 
 
leszekn 
Klikacz

Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 02-12-2016, 22:57   

Może i sposób dobry, ale w moim przypadku to było tylko jedno zaprogramowane nagranie a dekoder był wyłączony.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5458
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 02-12-2016, 23:29   

leszekn napisał/a:
w moim przypadku to było tylko jedno zaprogramowane nagranie a dekoder był wyłączony.

To wyłączaj go dopiero 5 minut przed nagraniem :mrgreen: :mrgreen: - no co Ci mam innego powiedzieć, albo zacznij wcześniej nagrywać i wyłącz go dopiero po rozpoczęciu nagrywania.
Reset po 10 minutach był, jest i już zostanie - A M E N.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: